Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Ar principiālajiem pāriem sākas pusfinālu cīņas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar principiālajiem pāriem sākas pusfinālu cīņas
Divu Ķekavas komandu cīņa
Foto: kekavasbulldogs.lv

Elvi sieviešu florbola līgā turpinās izslēgšanas spēļu turnīrs un klāt jau pusfināla cīņas. Interesanti, ka savā starpā sacentīsies abas Kocēnu un abas Ķekavas komandas. Spēli no Kocēniem, kas sāksies pulksten 12.00. savā mājaslapā Latvijas Florbola savienība » LV »... translēs Latvijas Florbola savienība.

“Rubene” - “Rubene-1” pulksten 12:00 Kocēnos

Titulētās Kocēnu florbolistes vien ar šodienas cīņu iesaistīsies cīņās izslēgšanas spēlēs. Tas tādēļ, ka komanda triumfēja regulārajā sezonā, uzvarot pilnīgi visās spēlēs un nopelnot maksimālo punktu skaitu. Vienības līdere Laura Gaugere ar 62 (24+38) punktiem bija ne vien pārliecinoši rezultatīvākā čempionāta spēlētāja, bet arī labākā piespēļu dalītāja. Savukārt ar 24 vārtu guvumiem viņa ierindojās trešajā vietā ne vien visā čempionātā, bet arī komndā, jo viņas kolēģes Jūlija Rozīte un Danute Tinkuse guva par diviem vārtiem vairāk. Noteikti izceļamas arī Zane Darša (22+11), kura pie punktiem tika pilnīgi visās regulārās sezonas spēlēs. Visās spēlēs pie punktiem tika arī Simona Grāpēna (17+24), kura gan vienā regulārās sezonas spēlē nepiedalījās.

Savā debijas sezonā valsts spēcīgākajā līgā par medaļām cīnās arī “Rubene-1” komanda, kas regulārajā sezonā ierindojās ceturtajā vietā, bet ceturtdaļfinālā ar rezultātiem 6:2 un 2:1 apspēlēja “Līgatni”. Ja regulārajā sezonā pilnīgi visās spēlēs pie punktiem tika Madlēna Rozīte (21+16) un Elīna Sirmā (15+13), tad ceturtdaļfinālā pret Līgatnes vienību Madlēna tā arī nespēja tikt pie neviena punkta. Elīna gan katrā no cīņām guva pa vārtiem, tādējādi sekmējot savas vienības panākumu. Tikmēr sekmīgi savu atgriešanos komandā ar diviem vārtu guvumiem atzīmēja savulaik izlasē spēlējusī Lība Daija Mikova.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē “Rubene” tika pie pārliecinošas 14:2 uzvaras, bet otrā savstarpējā spēlē, kas tika aizvadīta salīdzinoši nesen, “Rubene” 11.minūtē bija vadībā ar rezultātu 4:0, bet pēdējās 15 minūtēs nomināli otrā Kocēnu komanda atradās iedzinējos vien ar divu vārtu deficītu, saglabājot vismaz teorētiskas izredzes uz pozitīvu rezultātu līdz pēdējai minūtei, kad izlases aizsardze Samanta Bērziņa guva vārtus, uzstādot beigu rezultātu - 8:5 par labu “Rubenei”.

“Ķekavas Bulldogs/NND” - “FK Ķekava” pulksten 20:00 Ķekavā

Domājams, ka Ķekavas komandu divcīņa pusfinālā varētu būt daudz saistošāks un neprognozējamāks nekā abu Kocēnu komandu spēkošanās. Regulārajā sezonā par deviņiem punktiem vairāk savāca Ķekavas Bulldogs un NND apvienotā komanda, tādējādi automātiski iekļūstot pusfinālā. Pēc vienas sezonas sezonas aizvadīšanas Somijā, mājās ar rezultatīvu sniegumu atgriezusies Anna Ankudinova, kura iekrāja 34 (23+11) punktus, esot savas komandas rezultatīvākā spēlētāja, pie punktiem tiekot pilnīgi visās sezonas cīņās. Interesanti, ka pirms izslēgšanas turnīra cīņā pieteikumā pieteikta viena no visu laiku rezultatīvākajām Latvijas čempionāta florbolsitēm Inga Ametere, kura šosezon nevienā spēlē laukumā nav devusies.

Tikmēr FK “Ķekava” komandas vadība sezonas gaitā spēja panākt, ka ne viena vien spēlētāja nopūtusi putekļus no savām nūjām, pierunājot atgriezties florbola laukumos. Gana rezultatīvi laukumos atgriezusies Gundega Immere, kura septiņās spēlēs tika pie četriem punktiem, bet Sabīne Dronka jau savā otrajā cīņā komandas rindās tika pie MVP balvas. Tas bija ceturtdaļfināla atbildes spēlē pret Cēsu “Lekrings”, kurā izdevās uzvarēt ar 5:0. Tikmēr pirmajā ceturtdaļfināla mačā labākās balva tika Ievai Bušmanei, kura atgriezās laukumā pēc pusgada pārtraukuma pēc ceļgala operācijas, arī aizvadot rezultatīvu spēli. Visā sezonā kopumā stabilākā gan bija Paula Metāla, kura 16 spēlēs tika pie 35 (21+14) rezultativitātes punktiem. Paula katrā no ceturtdaļfinālu spēlēm guva pa diviem vārtiem, bet pie punktiem tika pēdējās desmit cīņās.

Regulārajā sezonā abās cīņās pie panākumiem tika “Ķekavas Bulldogs/NND”, kas nominālajā izbraukuma cīņā tika pie panākuma ar rezultātu 7:3, bet savā mājas spēlē pie uzvaras tika ar rezultātu 5:1.