Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Edīte Bankava atgriežas vārtos

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Edīte Bankava atgriežas vārtos
Edīte Bankava (Nr. 9) šodien atkal pielaikoja vārtsarga masku
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Vienā no divām šīsdienas Hipolīzings Florbola čempionāta Sieviešu virslīgas spēlēm turnīra līderes Kocēnu "Rubene" savā laukumā uzņēma turnīra tabulas 3. vietas īpašnieces – ķekavietes. Tikai 3. periodā gūstot divus vārtus, kocēnietes varēja svinēt savu šīs sezonas visnepārliecinošāko uzvaru – 2:0, pēdējās desmit minūtes viņu vārtus sargāja uzbrucēja Edīte Bankava.

Spēles pirmajos divos periodos, lai arī laukuma saimniecēm bija zināms pārsvars, "Ķekavas" aizsardzība un jo sevišķi vārtsardze Jogita Gindra turējās godam – 0:0. Tikai pēdējās trešdaļas vidū pusotras minūtes laikā kocēnietēm Madarai Adamanei un Zanei Klaberei izdevās izvirzīt savu komandu vadībā – 2:0.

Uzreiz pēc otro vārtu guvuma "Rubenes" vārtsardze Dace Rumbiņa par nesportisku izturēšanos saņēma noraidījumu un pati devās izciest savu sodu. Viņas vietu vārtos ieņēma viena no Kocēnu komandas uzbrukuma līderēm – Edīte Bankava, kura savu cietoksni veiksmīgi nosargāja neieņemtu līdz pat spēles beigām – 2:0. Uzvarētāju komandā par labāko spēlētāju tika atzīta Edīte Bankava (gan laukuma spēlētāja, gan vārtsardze), bet "Ķekavas" rindās – vārtsardze Jogita Gindra.

Komandas "Rubene" galvenais treneris Jānis Dainis portālam Sportacentrs.com atklāja, ka viņa meiteņu mazrezultatīvajai spēlei par iemeslu varētu būt bijis garais pārtraukums, kas saistīts ar piedalīšanos pasaules čempionātā, kā arī tas, ka tā bija aizejošā gada pēdējā spēle. Meitenes vienkārši nebija kā nākas noskaņojušās mačam. Vēl viens iemesls – tikai pirmajā trešdaļā spēlēja Zeltīte Bankava, kurai bija jāsteidzas projām.

Jautāts par epizodi ar vārtsargu maiņu, Jānis Dainis pastāstīja, ka pēc tam, kad viņa komanda guva otros vārtus, vārtsardze Dace Rumbiņa steigusies apsveikt citas spēlētājas, bet pie viena arī piegājusi pie rezervistu soliņa, lai padzertos. Tiesneši likuši viņai doties atpakaļ vārtos, bet viņa turpinājusi dzert un vēl atbildējusi kaut ko tādu, kas soģiem neesot bijis īsti pa prātam. Par to viņa sodīta ar 2+10 minūtēm, kas bijis jāizcieš pašai.

Par Edītes Bankavas izvēli vārtsardzes lomai treneris pastāstīja, ka savā laikā, kad viņa vēl bija pavisam maza un tikko kā sāka spēlēt florbolu, tad bija nevis laukuma spēlētāja kā tagad, bet gan tieši vārtsardze – kaut kādas iemaņas Edītei šajā ampluā esot. Šīsdienas spēlē viņa veiksmīgi tikusi galā ar vismaz trim pretinieču metieniem, lai gan online protokolā ierakstīts tikai viens metiens. Tajā pašā protokolā nav atzīmēts, ka vārtsardzei Dacei Rumbiņai būtu bijis piespriests arī desmit minūšu noraidījums...

Latvijas Hipolīzings florbola sieviešu virslīga, 20. decembris:

"Rubene" – "Ķekava" 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Metienu attiecība:
26:13 (9:6, 9:4, 8:3)

Izmatotie resursi: floorball.lv

  +2 [+] [-]

, 2009-12-20 19:23, pirms 15 gadiem
Edīte labākā vārtsardze līgā.

  -2 [+] [-]

, 2009-12-21 12:16, pirms 15 gadiem
Nja, šādas situācijas ar protokoliem un neorganizētību šai federācijai nav retums....