Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Florbola čempionāta līderiem neklājas viegli

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Florbola čempionāta līderiem neklājas viegli
Cēsu "Lekrings"
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Aizvadītās nedēļas nogalē notika kārtējās Hipolīzings Florbola čempionāta spēles vīriešu un sieviešu virslīgās. Šī kārta bija zīmīga ar to, ka netika respektēti turnīra līderi – četras no pirmā sešinieka komandām zaudēja punktus pret it kā vājākiem pretiniekiem.

Vīriešu virslīgā negaidītu neveiksmi Irlavā piedzīvoja vicelīderi - "RTU/Inspecta", kas mājinieku komandai "Telms/Energokomplekss" piekāpās ar 3:5. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija zviedru leģionārs Niklass Nords, kurš guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. No 3. uz 2. vietu pakāpās FK "Rīga" florbolisti, kuriem vienu punktu spēja atņemt priekšpēdējās vietas īpašnieki – "Ulbroka". Rīdzinieki, kuru labā piecus rezultativitātes punktus guva Alvis Dāle, savus pretiniekus pieveica tikai pēcspēles metienos – 6:5.

Sīva cīņa notiek par 4. vietu, kura dos iespēju izslēgšanas spēles iesaistīties tikai no ceturtdaļfināla. "Ķekava", kas nopietni pretendēja uz šo pozīciju, ar 5:7 zaudēja "Lielvārdei", bet Igaunijas klubs "Jõgeva SK Tähe" sīvā cīņā ar 6:7 piekāpās "Rubenei", kuras labā piecus punktus guva Ivars Jēkabsons. Patreiz uz daudzu kāroto 4. vietu pakāpās tieši Kocēnu "Rubene".

No favorītu sešinieka pārliecinošu uzvaru izcīnīja vienīgi Cēsu „Lekrings” kas viesos ar 12:3 sagrāva Liepājas "Kuršus" un vēl vairāk nostiprinājās pirmajā vietā. Cēsnieku komandā pa pieciem rezultativitātes punktiem Mārtiņam Rajeckim un Andrim Malkavam.

Tomēr vislielāko šīs kārtas pārsteigumu sagādāja turnīra pastarīši – "Valmiera" florbolisti, kas uzņēma FK "Bauska" un pieveica savus viesus ar 5:3. Uzvarētāju rindās izcēlās Ivars Laktiņš kura kontā četri gūti vārti.

Sieviešu virslīgā fiksēts tikai viens negaidīts rezultāts – "Valmiera/Vinda" ar 6:4 pārspēja turnīra vicelīderes – Rīgas "RSU Runway/Salming". Valmieriešu komandā pa četriem rezultativitātes punktiem guva Indra Beķere un Luīze Biļinska. Vēl divus smagus zaudējumus pagājušajās brīvdienās piedzīvoja "Liepājas Universitāte". Sestdien liepājnieces ar 2:12 atzina "Rīgas lauvas/LSPA" pārākumu (uzvarētājām pieci rezultativitātes punkti Evelīnas Garbares kontā, bet ar četriem gūtiem vārtiem spēles protokolā atzīmējās Dace Možeiko), bet svētdien ar 1:22 piedzīvoja sagrāvi pret līderēm – Kocēnu "Rubeni", kuras labā pa pieciem punktiem guva Evita Rudzīte, Zeltīte Bankava un Edīte Bankava. Vēl vienā spēlē "Ķekava" ar 8:3 uzvarēja "Rīgas lauvas/LSPA", uzvarētāju labā piecus punktus guva Lana Kuzņecova.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Florbola savienība

  +1 [+] [-]

, 2010-01-18 20:59, pirms 14 gadiem
Izkstās, ka zemākās līgas nav tā cienīgas, lai par viņām kaut ko uzrakstītu!
Slēpts komentārs: SemJung

  +6 [+] [-]

, 2010-01-18 21:58, pirms 14 gadiem
SemJung rakstīja: Totalizatora čempionāts ar tiesnešiem, kas spēlē Toto.. bēdīgi!!!
Neesi sajaucis līgas?

     [+] [-]

, 2010-01-19 10:45, pirms 14 gadiem
vins4 rakstīja: Izkstās, ka zemākās lÄ«gas nav tā cienÄ«gas, lai par viņām kaut ko uzrakstÄ«tu!
Saac speeleet virsliigaa un beidz chinksteet!