Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmām šonedēļ nav nesvarīgu cīņu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām šonedēļ nav nesvarīgu cīņu
"Lekrings" vārtsardze Jolanta Bačkure
Foto: Lekrings

Elvi sieviešu florbola virslīgā šonedēļ paredzēts izspēlēt vien divas cīņas, taču abas būs ļoti svarīgas no turnīra tabulas viedokļa. Pie “Rubene-1” komandas viesosies Līgatnes vienība, savukārt Cēsīs vietējā komanda uzņems “Irlava/Tukums”.

“Rubene-1” - “Līgatne” pulksten 13:00 Kocēnos

Kocēnu komanda ar 17 punktiem deviņās spēlēs pašlaik ieņem ceturto vietu, taču pēdējā mačā pārtrūka vienības trīs uzvarēto spēļu sērija, jo savās mājās ar 1:4 nācās piekāpties “Ķekavas Bulldogs/NND”. Vienīgos vārtus noorganizēja Elīna Sirmā un Madlēna Rozīte - spēlētājas, kuras pie punktiem tikušas pilnīgi visās aizvadītajās cīņās, neskatoties uz komandas sekmēm vai neveiksmēm. Rozīte ar 26 (14+12) punktiem arī ir komandas rezultatīvākā spēlētāja, bet Elīna Sirmā ar 16 (8+8) punktiem iekrājusi līdzvērtīgu statistiku Martai Drillei (9+7). Vietu vārtos pēc vairāku gadu pārtraukuma sekmīgi ieņēmusi pieredzējusī Jolanta Tauriņa-Ieveniece, kura ar 94.4% atvairīto metienu pašlaik ieņemo otro vietu starp savām amata biedrenēm.

Deviņas spēles aizvadījusi arī “Līgatne”, kas iekrājusi 15 punktus jeb par diviem mazāk nekā viņu šodienas pretinieces. Tabulā tas dod piekto vietu, esot tālu priekšā pārējām trim vienībām, taču doma noteikti ir kāpt augstāk, jo vismaz līdz trešajai pozīcijai pakāpties ir ļoti reāli. Pagājušajā nedēļā komanda pārliecinoši ar 7:1 uzvarēja “Lekringu” kā arī piedzīvoja sāpīgu 2:3 zaudējumu pret FK "Ķekava’, nenoturot 2:0 pārsvaru. Pēdējā spēlē Agnese Broliša (7+10) pirmo reizi sezonā palika bez punktiem, bet vienības līdere joprojām ir Liene Adamane, kura iekrājusi jau 21 (11+10) punktu. Līdz ar to viņa jau sešas spēles pēc kārtas laukumu atstājusi ar vismaz vienu punktiņu kontā.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle sezonā, jo Līgatnē vienības nūjas krustos 28. aprīlī.

“Lekrings” - “Irlava/Tukums” pulksten 13:00 Cēsīs

Ņemot vērā, ka izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūs sešas labākās čempionāta komandas, ļoti svarīga spēle tiks izspēlēta Cēsīs. Pašlaik krietni saturīgāku sniegumu demonstrējušas tieši Cēsu florbolistes, taču tik un tā turnīra tabulā abas komandas pašlaik šķir vien četri punkti. “Lekrings” zaudējušas četras pēdējās spēles un vispār neveiksmes piedzīvotas piecās no aizvadītajām sešām cīņām. Tomēr komanda nereti spējusi izrādīt pretestību visām komandām, izņemot neapšaubāmajām līderēm no Kocēniem. Tā, pēdējā spēlē viesos ar 3:5 zaudēts FK “Ķekava’, lai gan četras minūtes pirms beigām rezultāts bija vēl neizšķirts.. Komandas rezultatīvākā spēlētāja ar 11 (7+4) punktiem ir Katrīna Dārta Kārkliņa, bet stabilākā spēlētāja neapšaubāmi ir Betija Raseiceva (6+3), kura pie punktiem tikusi pilnīgi visās šīs sezonas cīņās.

Irlavas vienībai šodien iespējams pietuvoties konkurentēm tikai viena punkta attālumā. Taču jāsaprot, ka irlavnieces šosezon zaudējušas pilnīgi visās spēlēs, reti kurā mačā neilgi pirms cīņas beigām saglabājot cerības uz panākumu. Tā, pagājušajā nedēļā komanda uz Kocēniem devās vien deviņu spēlētāju sastāvā, piedzīvojot divus likumsakarīgus zaudējumus ar 1:7 un 1:16 pret abām “Rubenes” komandām. Tagad atkal jāmēro ceļš uz Vidzemi, lai spēkoties ar cēsniecēm. Pēdējā spēlē ar vienīgajiem vārtiem izcēlās Kristīne Andrējeva un jaunā uzbrucēja ar 5 (2+3) punktiem ir savas komandas labākā punktu guvēja. Lai cīnītos par punktiem, uz Cēsīm noteikti jāved vairāk spēlētāju, savādāk būs grūti pārsniegt sev tik ierasto vienu vai divu gūto vārtu robežu. Bet ar šādu (ne)rezultativitāti par panākumu cīnīties grūti.

Šosezon vienības vēl nav spēkojušās savā starpā, jo uz Irlavu Cēsu vienībai paredzēts doties 2. maijā.