Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Ķekavas komandas neklātienes duelī turpina cīņu par otro vietu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ķekavas komandas neklātienes duelī turpina cīņu par otro vietu
"Ķekavas Bulldogs/NND"
Foto: Ķekavas Bulldogs

Elvi sieviešu florbola virslīgas regulārajā sezonā klāt pirmspēdējā spēļu diena. Divās dažādās vietās laukumā dosies abas Ķekavas komandas, lai turpinātu spēkošanos par automātisko ceļazīmi uz pusfinālu.

“Lekrings” - “Ķekavas Bulldogs/NND” pulksten 13:00 Cēsīs

Cēsu “Lekrings” komanda aizvada savu labāko sezonu virslīgā kopš atgriešanās spēcīgāko vienību sabiedrībā. 13 aizvadītajās spēlēs komanda iekrājusi 17 punktus, kas jau labu laiku iepriekš nodrošinājis sesto vietu turnīra tabulā. Pēdējā spēlē savās mājās neizdevās nosargāt minimālo pārsvaru, vēlāk papildlaika pēdējā minūtē piedzīvojot zaudējumu pret FK “Ķekava” komandu. Izcīnītā uzvara ļautu saglabāt iespēju pēdējā spēlē pakāpties uz piekto vietu. Tagad cēsnieces tabulā var noķert “Līgatni”, taču apsteigt konkurentes vairs nav iespējams, jo savstarpējās cīņās labākas bijušas konkurentes. 3:4 zaudējumā pret FK “Ķekava” neviena no cēsniecēm neguva vairāk par vienu punktu, bet par labāko atzina Kati Melderi, kura pēc piecu rezultatīvo spēļu sērijas šoreiz palika bez punktu guvumiem.

Ja cēsniecēm no sportiskā viedokļa šī spēle neko vairs neizšķir, tad konkurentēm gan ir dotas divas iespējas sakārtot otro vietu turnīra tabulā, kas automātiski nodrošinātu ceļazīmi uz pusfinālu. Pašlaik “Ķekavas Bulldogs/NND” rēķinā ir 28 punkti jeb par trim vairāk nekā otrai Ķekavas komandai. Regulārās sezonas pēdējā spēlē abas vienības tiksies savā starpā. Līdzīgi kā cēsnieces, arī “Ķekavas Bulldogs/NND” savā pēdējā spēlē piedzīvoja zaudējumu, kad savās mājās ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās “Rubene-1” komandai. Atšķirībā no šodienas pretiniecēm, tieši Ķekavas vienība bija tā, kas glābās no zaudējuma, Annai Ankudinovai to paveicot sešas minūtes pirms pamatlaika beigām. Pēcspēles metienu sērijā pretinieču vārtsardze bija pārāk liela mīkla, jo vienīgo komandas bullīti realizēja pieredzējusī Līga Vancāne.

Pašā sezonas ievadā abas komandas krustoja nūjas Ķekavā. Toreiz līdz spēles 34. minūtei cēsnieces bija iekrājušas negaidīto 3:0 vadību, vēl desmit minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet mača galotnē favorītu lomā esošās mājinieces spēja sakārtot 7:4 panākumu. Ar vārtu guvumu un trim piespēlēm atzīmējās Anna Ankudinova, bet vērtīgākās spēlētājas balva tika divu vārtu autorei Karīnai Saidovai. Cēsniecēm Katrīna Dārta Kārkliņa ar diviem vārtiem un vienu piespēli bija gan rezultatīvākā, gan labākā komandā.

“FK Ķekava” - “Rubene” pulksten 13:00

Šai Ķekavas komandai nebūs viegli pakāpties uz otro veitu tabulā, jo viņām ir trīs punktu deficīts pret savām niknākajām konkurentēm. Lai saglabātu cerības uz otro vietu, tad šodien jānospēlē vismaz tikpat labi kā konkurentēm Cēsīs. Atšķirība tā, ka FK “Ķekava” šodien spēkosies ar čempionāta pārliecinošajām līderēm, kuras joprojām nav sajutušas punktu zaudējumu. Pēdējās divās spēlēs FK “Ķekava” tikusi pie uzvarām, abas reizes gan panākumu izcīnot papildlaikā - vsipirms ar 4:3 uzvarēts Cēsīs, bet pēdējā spēlē savās mājās ar 3:2 apspēlēta “Līgatne’, lai gan mača gaitā Ķekavas komanda divas reizes nonāca iedzinējos. Uzvaras vārtus guva Paula Metāla, ar trim piespēlēm atzīmējās Katrīna Kate Fībiga, bet vērtīgākās spēlētājas balva vārtsardzei Kristīnei Kirilovai, kurai 28 atvairītie metieni. Metāla pie vismaz viena punkta tikusi sešās pēdējās spēlēs.

Ja komanda uzvarējusi visās 13 spēlēs, nereti ar ļoti pārliecinošu rezultātu, tad neizbrīna, ka vienībā ir vairākas spēlētājas, kuras ilgstoši nav atstājušas laukumu bez sakrātajiem punktiem. Varbūt nedaudz negaidīti, bet vienīgā, kas tikusi pie punktiem pilnīgi visās spēlēs bijusi Zane Darša, kura komandā ir vien piektā rezultatīvākā ar 28 (19+9) punktiem. Nebūt ne viegla pastaiga čempionēm izrādījās pēdējā spēle pret savu fārmklubu - sākotnēji izvirzījušās vadībā ar 4:0, savu pārsvaru čempiones vairs nespēja attīstīt. Skanot beigu sirēnai, rezultāts bija 8:5 viņām par labu. Simona Grāpēna atzīmējās ar trim piespēlēm, bet par labāko tika atzīta Danute Tinkuse, kura vienīgā guva divus vārtus.

Arī šīs abas komandas savā starpā tikās sezonas pašā ievadā un FK “Ķekava” nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību “Rubenei”, izbraukumā piedzīvojot sagrāvi ar 3:11. Uzvarētājām divus vārtus guva un tikpat piespēles izdarīja gan Simona Grāpēna, gan Laura Gaugere. Tikmēr FK “Ķekava” rindās visus vārtus iemeta Ieva Bušmane, kura jau labu laiku nav bijusi kopā ar vienību.