Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Ar savstarpējo spēli abas Ķekavas komandas atgriežas apritē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar savstarpējo spēli abas Ķekavas komandas atgriežas apritē
Jana Filipsone
Foto: PPB Media

Elvi sieviešu florbola līgā šodien paredzēta viena spēle un tajā laukumā dosies abas Ķekavas komandas, lai lielā mērā sacenstos par otro vietu turnīra tabulas noslēgumā.

FK “Ķekava” - “Ķekavas Bulldogs/NND” pulksten 13:00 Ķekavā

Liels pārtraukums čempionātā iznācis FK “Ķekava” komandai, kura sezonas ievadā paspēja nospēlēt trīs spēlēs, pēc sezonas atsākšanās marta izskaņā, nospēlēja vēl piecas spēles, bet pašlaik nav devušās laukumā kopš 11. aprīļa, kad savās mājās ar rezultātu 5:3 apspēlēja Cēsu “Lekringu”. Neskatoties uz to, turnīra tabulā vienība saglabā labas pozīcijas pacīnīties par otro pozīciju. Pašlaik viņas ar 21 izcīnīto punktu deviņās spēlēs atrodas ceturtajā vietā, bet šodienas sāncenses ir tikai vienas uzvaras attālumā un ieņem otro vietu. Spēle pret cēsniecēm nebija no vieglākajām, jo četras minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts vēl bija neizšķirts, bet tad FK “Ķekava” guva divus vārtus, tiekot pie vērtīgiem trim punktiem tabulā. Par labāko spēlētāju tajā cīņā atzina Katrīnu Kati Fībigu (4+6), kura ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija labākā savā komandā. Tikpat punktu savā kontā ierakstīja arī Paula Metāla (11+12), kura ir vienības rezultatīvākā spēlētāja šajā sezonā. Pirms izšķirošajām spēlēm komanda savas rindas papildinājusi ar vairākām laba līmeņa spēlētājām - Ulriku Skakovsku un Eviju Birkhāni, kas padarīs garāku soliņu un ļaus trenerim izmantot lielāku spēlētāju rotāciju.

Rokas klēpī salikušās nav arī “Ķekavas Bulldogs/NND” vienība, kuras savām rindām pāreju perioda izskaņā arī pieteikušas vairākas spēlētājas, kuras gan pašlaik nav komandas pieteikumā konkrēti šai sezonai – no “NND/RJTC” vienības komandai pievienojušās Elīna Pinne un Baiba Latiša. Tāpat kopējā pieteikumā uzradies arī bijušās Latvijas izlases uzbrucējas Ingas Ameteres vārds. Interesanti, ka arī “Ķekavas Bulldogs/NND” nav spēlējušas kopš 11. aprīļa, kad izbraukumā ar rezultātu 4:1 apspēlēja “Rubene-1”. Toreiz ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Anna Mūrniece (10+4), bet par labāko atzina Janu Filipsoni, kurai 14 atvairīti metieni un tikai vieni zaudēti vārti 11 sekundes pirms pamatlaika beigām. Sezonas griezumā rezultatīvākās gan joprojām ir Anna Ankudinova (16+8) un Līga Vancāne (9+14).

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle sezonā. Otrs duelis paredzēts 11. maijā un ir diezgan liela varbūtība, ka vēlāk abām komandām savā starpā būs jācīnās pusfināla sērijā par vietu lielajā finālā.