Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinskai piespēle sāpīgā zaudējumā pret pastarītēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinskai piespēle sāpīgā zaudējumā pret pastarītēm
Luīze Biļinksa (#3)
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Ļoti sāpīgu zaudējumu cīņā par vietas saglabāšanu Zviedrijas sieviešu flrobola Superlīgā piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais “Karlstad IBF”, kas viesos ar 5:6 papildlaikā piekāpās “Jonkopings IK”. Latvietei viena rezultatīva piespēle.

Latvietes pārstāvētajai komandai sezona nav izvērtusies tāda kā cerēts un trīs spēles pirms regulārās sezonas beigām vienība atradās 13. vietā 14 komandu konkurencē. Atlikušais kalendārs gan bija gana pateicīgs, bet, lai to izmantotu, vajadzētu izbraukumā tikt galā ar pēdējā vietā esošo “Jonkopings IK”. Mača sākums padevas sekmīgs ar diviem pietiekami ātriem vārtu guvumiem, turklāt otrajā vārtu guvumā asistēja latviešu florboliste Luīze Biļinska.

Spēles turpinājums gan nebija tik sekmīgs un desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Karlštādes vienība jau atradās iedzinējos ar 3:5. Vienu ļoti vērtīgu punktu gan izdevās izcīnīt, pateicoties Frīdas Svanas vārtu guvumam 17 sekundes pirms pamatlaika beigām. Papildlaikā gan uzvaru nodrošināja Jenčepingas vienība ar rezultātu 6:5 (1:2, 2:1, 2:2, 1:0).

Līdz ar to “Karlstad IBF” neizmantoja iespēju iegūt pārsvaru pār savām galvenajām konkurentēm cīņā par vietas saglabāšanu līgā “IBK Lund Elite”. Abām komandām ir pa 21 punktam. Karlstādes vienībai palikušas divas spēles, no kurām nākamā ieplānota 18. martā mājās pret “KAIS Mora IF”, kuras ar 46 punktiem ieņem piekto vietu. Jāpiezīmē gan, ka “KAIS Mora IF” pēdējās divās spēlēs nepārliecināja, viesos ar 2:4 zaudējot “Nacka” un ar 0:5 kapitulējot “Taby FC”. Lai vai kā latvietes komandas liktenis izšķirsies pēdējā kārtā, kad būs jāspēkojas tieši ar “IBK Lund Elite”.