Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Pavlovskas un Jeiges komandas sekmīgi uzsāk izslēgšanas sērijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pavlovskas un Jeiges komandas sekmīgi uzsāk izslēgšanas sērijas
"Skorpion Emmental Zollbruck"
Foto: Skorpion Emmental

Pirmo spēli šīs sezonas izslēgšanas turnīrā aizvadījis Elizabetes Pavlovskas Somijas F-liiga klubs, tiekot pie uzvaras. Tikmēr Šveices NLA čempionātā klāt jau pusfinālu stadija. Tajā Elīnas Jeiges komanda sākusi ar uzvaru, kamēr Evelīnas Garbares vienībai tomēr neveiksme.

Pavlovska pirmajā maiņā, komanda sāk ar uzvaru

Somijas sieviešu F-liiga turnīrā sākušās izslēgšanas spēles un ar uzvaru tajās startējis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas savās mājās ar rezultātu 7:5 (0:2, 2:2, 5:1) tika galā ar “EraViikingit”. Mačs gan izrādījās ļoti sarežģīts, jo spēles vidū SSRA atradās iedzinējos ar 0:3, otro periodu zaudēja ar 2:4 un vēl 13 minūtes pirms pamatlaika beigām deficīts joprojām bija divi vārti. Vienīgi tad īsā laikā izdevās divreiz sarūgtināt Helsinku komandas vārtsardzi un panākt līdzsvaru. Uzvaras vārtus SSRA guva 55. Minūtē, pēc nepilnām divām minūtēm iemetot arī septīto bumbiņu konkurentu vārtos. Elizabete Pavlvoska spēlēja savas komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un cīņu noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Sērijas otrā spēle svētdien “EraViikingit” mājvietā.

Vājais spēles sākums liedz Garbares komandai cīnīties par uzvaru

Šveices NLA sieviešu čempionāta pusfināla sēriju pret favorītēm “Kloten Dietlikon Jets” izbraukumā uzsācis Evelīnas Garbares “R.A. Rychenberg Winterthur”. Regulārajā sezonā komanda ierindojās vien sestajā vietā, taču ceturtdaļfinālā parūpējās par pārsteigumu, no turnīra izslēdzot “piranha chur”. Izbraukumā pret “Kloten Dietlikon Jets” vāji tika aizvadīta pirmā trešdaļa, kurā viešņas nonāca iedzinējots ar 0:5. Lai gan laiks bija vēl gana, deficīts bija pārāk liels. Otrajā trešdaļā viešņas pietuvojās līdz 2:5 un 3:6, taču kopumā bija novērojamas lielas problēmas ar spēli savā laukuma pusē, ka rezultātā pēc divām trešdaļām jau 3:9. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām “R.A.Rychenberg” vienus vārtus atspēlēja, taču “Kloten-Dietlikon Jets” tika pie komfortabla pirmā panākuma sērijā ar rezultātu 9:4 (5:0, 4:3, 0:1). Latviešu florboliste, kura ļoti rezultatīvi spēlēja ceturtdaļfināla sērijā, šoreiz palika bez punktu guvumiem. Sērijas otrā spēle jau svētdien Vintertūrā.

Jeiges klubam uzvara arī pusfināla ievadā

Ļoti pārliecinoši ceturtdaļfināla barjeru pārvarētja Elīnas Jeiges pārstāvētais “Skropion Emmental Zollbruck” vienība un arī pusfināla sēriju viņas sākušas ar uzvaru. Spēlējot pret “Wizards Bern Burgdorf” divas reizes “skorpiones” izvirzījās vadībā ar vieniem vārtiem, uz ko “burves” atbildēja ar saviem vārtiem. Tomēr pēc tam, kad 46. Minūtē mājinieces panāca 3:2, viešņām atbildi neizdevās rast un 52. Minūtē laukuma saimnieces pirmo reizi iekrāja divu vārtu pārsvaru, ko viešņas līdz minimumam spēja sadeldēt nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. “Skorpion” komanda uzvarēja ar 4:3 (2:1, 0:1, 2:1), sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0. Latviešu vārtsardze spēlei bija pieteikta, bet laukumā izslēgšanas turnīrā devusies vēl nav.