Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ragovska un Orstes vienība šokē Somijas flagmaņus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ragovska un Orstes vienība šokē Somijas flagmaņus
Jānis Ragovskis
Foto: Salibandyliiga

Somijas florbola čempionāta ceturtdaļfinālā rezultātu sērijā pratuši izlīdzināt gan Morica Krūmiņa, gan arī Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētie klubi. Sevišķi negaidīta bija LaSB uzvara pār "Classic". Individuāli no latviešu florbolistiem statistikas annālēs atzīmējušies Pēteris Trekše un Valters Lapiņš

Ragovskis ar partneriem sarūpē pamatīgu pārsteigumu

Par pārsteigumu Somijas vīriešu florbola čempionātā parūpējies Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētais Lahti LaSB, kas ceturtdaļfināla otrajā mačā savās mājās ar rezultātu 7:3 (3:0, 0:2, 4:1) apspēlēja regulārās sezonas uzvarētājus un pēdējo gadu neapšaubāmi labāko šīs valsts florbola lubu “Classic” no Tamperes pilsētas. Tādējādi sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 1:1. Mača ievadā pie 0:0 rezultāta VIlle Lastika nerealizēja soda metienu, tādējādi neizvirzot vadībā viesu komandu. Līdz perioda beigām mājinieki ar trim precīziem metieniem ielika labus pamatus uzvarai, kas gan sašķobījās otrajā periodā, kad viesi rezultātu sadeldēja līdz minimumam. Tomēr trešajā periodā mājinieki labāk izmantoja savas iespējas, tiekot pie negaidītas uzvaras. Jānis Ragovskis spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Ralfs Orste palika rezervē. Citā mačā Espo “Oilers” viesos prata atspēlēties no 1:4 deficīta un ar rezultātu 6:4 pieveica “Indians” komandu, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar 2:0.

Arī Krūmiņa komanda līdzsvaro rezultātu sērijā

Pēc zaudējuma ceturtdaļfināla pirmajā mačā savā laukumā pie panākuma otrajā cīņā izdevās tikt Morica Krūmiņa pārstāvētajam “Nokian KrP”, kas viesos ar 5:2 (0:1, 3:0, 2:1) apspēlēja “Happee’, tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā. Zaudējuši pirmo periodu, otrajā viesi guva trīs bezatbildes vārtus, trešajā periodā gana komfortabli nosargājot uzvaru. Jāpiezīmē, ka savulaik par pasaules čempionāta vērtīgāko spēlētāju atzītais Peters Kotilainens cīņas laikā divas reizes nerealizēja soda metienus. Morics Krūmiņš spēlēja savas komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, bet spēli pabeidzot ar pozitīvu (+1) lietderības koeficientu. Vēl vienā mačā Turku TPS viesos ar 8:4 apspēlēja SPV komandu, arī izlīdzinot rezultātu sērijā. Ceturtdaļfinālu trešās spēles paredzētas 8. un 9. martā.

Biļinskas klubs ielaiž piecus vārtus četrās minūtēs

Gana atzīstami pret vienu no šīs sezonas Zviedrijas Superlīgas patīkamajiem pārsteigumiem “Sirius IK” cīņu uzsāka Luīzes Biļinskas pārstāvētais “Karlstad IBF”, kas pēc diviem periodiem atradās vadībā ar rezultātu 2:1. Tomēr ļoti vāji tika aizvadītas četras minūtes trešās trešdaļas ievadā, kuru laikā tika ielaisti pieci vārti. No šāda pavērsiena komanda neprata atgūties, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 4:6 (1:1, 1:0, 2:5). Latviešu florboliste spēlēja komandas otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Ņemot vērā, ka citā spēlē pie panākuma izdevies tikt “IBK Lund Elite” vienībai, Karlštādes komanda ar 17 punktiem 22 spēlēs atkāpusies uz 13. Vietu 14 komandu konkurencē. Ļoti svarīga būs nākamā spēle 13. martā, kad savās mājās jāspēkojas ar desmitajā vietā esošo “Nacka Wallenstam IBK”, kuras izdevās pieveikt pirmā apļa spēlē.

Pavlovskas klubs zaudē un play-off sāks no otrās pozīcijas

Somijas sieviešu florbola čempionāta regulārās sezonas pēdējo maču aizvadījis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas viesos ar rezultātu 4:7 (2:1, 2:4, 0:2) piekāpās “SB-Pro”. Vēl spēles vidū latvietes pārstāvētais klubs atradās vadībā ar 4:1, taču jau līdz pārtraukumam pamanījās nonākt iedzinējos, pēdējā trešdaļā ielaižot vēl divus vārtus. Pavlovska šajā mačā palika rezervē. Pēc piedzīvotā zaudējuma SSRA turnīra tabulā atkāpās uz otro pozīciju, jo tikpat punktus izcīnīja arī “SB-Pro”, kurām bija labāks rādītājs savstarpējās spēlēs. Tālāk komandai priekšā izslēgšanas spēles un ceturtdaļfinālā gaidāma spēkošanās ar “EraViikingit”. Pirmā spēle paredzēta 20. martā savā laukumā.

Lapiņš ar vārtu guvumu atvadās no Čehijas

Čehijas florbola Superlīgā zaudējumu arī pēdējā spēļu kārtā piedzīvojis Valtera Lapiņa un Daniela Aņa pārstāvētais “Hu-Fa Panthers Otrokovice”, kas savās mājās ar 3:7 (1:2, 2:2, 0:3) viesos piekāpās “Predvyber.CZ Florbal MB”. Mačā pret vieniem no čempionāta līderiem latvietis Valters Liepiņš mača 26. minūtē izcēlās ar vārtu guvumu, tobrīd panākot 2:2. Turpinājums gan vienībai nebija tik sekmīgs, līdz ar to komanda piedzīvoja kārtējo zaudējumu, ar deviņiem punktiem paliekot pēdējā vietā turnīra tabulā. “Panterām” priekšā cīņa par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu pulkā, taču turpinājumā jau bez latviešiem ierindā, jo “FS Masters” audzēkņi atgriežas dzimtenē.

Trekšes vārtu guvums neglābj no neveiksmes

Zaudējumu cīņā par vietu Somijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Pētera Trekšes pārstāvētais “Koovee”, kas viesos ar rezultātu 5:8 (1:5, 1:0, 3:3) piekāpās LNM vienībai. Latvieša pārstāvētā vienība ļoti vāji aizvadīja pirmo periodu, kurā bija spiesta kapitulēt piecas reizes. Mača 27. Minūtē Pēteris Trekše panāca 2:5, bet trešā perioda ievadā Jere Oksanens atspēlēja vēl vienus vārtus. Drīz vien bija iespēja “Koovee’ vienībai spēlēt vairākumā, taču līdz viena vārtu deficītam viņiem tikt neizdevās. Pēc šīs neveiksmes rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 1:1. Tāpat rezultātu sērijā spējuši izlīdzināt regulārās sezonas uzvarētāji “FBC Turku”, kas viesos ar 4:3 papildlaikā pieveica “Rangers”. Arī “O2-Jyvaksyila” un “Saipa” divcīņā rezultāts kļuvis neizšķirts pēc tam, kad O2 savās mājās bija pārāki ar 10:6. Vienīgi “Karhut” panākuši jau 2:0 vadību sērijā pret “M-Team”, šoreiz uzvarot viesos ar 8:4.