Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Sieviešu florbola izlase dodas uz pārbaudes turnīru Vācijā

Andrejs Siliņš

Sieviešu florbola izlase dodas uz pārbaudes turnīru Vācijā
Latvijas dāmu florbola izlase
Foto: floorball.lv

Latvijas sieviešu florbola izlase savu treneru Jāņa Freivalda un Jāņa Daiņa vadībā šodien devās ceļā uz Vācijas pilsētu Dobelnu, kur nedēļās nogalē piedalīsies starptautiskā pārbaudes turnīrā, mērojoties spēkiem ar Vācijas, Austrijas un Vācijas U19 valstsvienībām.

Rīt, 1. novembrī, pulksten 21:00 (pēc Latvijas laika) mūsu izlasei paredzēta spēle ar austrietēm, sestdien, 2. novembrī, divas spēles – pulksten 10:00 ar Vācijas juniorēm, bet pulksten 21:00 ar Vācijas sieviešu izlasi. Turnīra pēdējā dienā, 3. novembrī, 1. vietas ieguvējas spēkosies ar komandu, kura būs ierindojusies 2. vietā (pulksten 11:00), bet 3. vieta spēlēs ar 4. vietu (pulksten 14:00).

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Jānis Freivalds ļoti atzinīgi vērtē iespēju piedalīties turnīrā Vācijā. Dažādu iemeslu dēļ sieviešu florbola izlase pārbaudes spēles aiz mūsu valsts robežām nav aizvadījusi jau vairāk nekā sešus gadus. Valstsvienības spēles Dobelnā būs lieliska iespēja novērtēt meiteņu gatavību startam pasaules čempionātā, kā arī atrast un iespēlēt optimālos maiņu virknējumus. Vairākas jaunās florbolistes varēs parādīt sevi no labākās pusēs, lai mēģinātu izcīnīt vietu valstsvienības pamatsastāvā, bet visai izlasei kopumā tas būs vienreizējs komandas gara stiprināšanas pasākums.

Runājot par Latvijas izlases uzdevumiem šajā pārbaudes turnīrā, treneris Freivalds uzsvēra, ka latviešu mērķis būs tikai un vienīgi uzvaras katrā spēlē, pie tam – pārliecinošas. Vācijas un Austrijas sieviešu florbola izlases pasaules rangā atrodas zemāk par mūsu valstsvienību, tādēļ Dobelnā tieši latvietēm būs favorīšu status. Tajā pašā laikā jāatceras, ka visas "kārtis" nedrīkst atklāt, jo turnīru var apmeklēt to izlašu izlūki, ar kurām latvietēm būs jātiekas pasaules čempionātā.

Starptautiskais turnīrs Dobelnā mūsu florbolistēm būs pēdējā nopietnā pārbaude pirms starta 9. pasaules čempionātā, kas no 7. līdz 15. decembrim norisināsies Čehijas pilsētās Brno un Ostravā. Visas 16 pasaules spēcīgākās izlases savas apakšgrupas spēles aizvadīs Brno. Latvijas valstsvienība ielozēta B grupā, kur tās pretinieces būs norvēģietes, šveicietes un čehietes.

Latvijas izlases treneri komandas sastāvā dalībai turnīrā Vācijā iekļāvuši astoņas Kocēnu "Rubenes" florbolistes, pa četrām spēlētājām no FK "Ķekava" un RSU, vienu "Ķekavas Bulldogs" pārstāvi, kā arī sešas ārzemju klubos (Norvēģijā, Zviedrijā un Šveicē) spēlējošas meitenes.

Latvijas sieviešu florbola izlase

Nr.SpēlētājaPoz.Klubs
1.Ieva JurkāneUFK Ķekava
2.Elīza Elizabete BērziņaUFK Ķekava
3.Gundega VancāneUFK Ķekava
4.Anna ŽižkunaUFK Ķekava
5.Inga AmetereUĶekavas Bulldogs
6.Ilze JustamenteARSU
7.Monta ČēmaVRSU
8.Paula EgleURubene
9.Linda LīceARubene
10.Edīte BankavaURubene
11.Evita RudzīteURubene
12.Madara RudzīteURubene
13.Madara AdamaneURubene
14.Lauma VišņevskaVSala Silverstaden
15.Līga GarklāvaUSveiva IBK
16.Diāna IsjominaUFB Riders DBR
17.Gunita KārkliņaASveiva IBK
18.Evelīna GarbareAUHC Dietlikon
19.Luīze BiļinskaUUHC Dietlikon
20.Baiba JurušaARubene
21.Ilga JēkabsoneVRubene
22.Aija KuncīteURSU
23.Santa TorstereURSU

Galvenais treneris: Jānis Freivalds
Treneris: Jānis Dainis
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Ārste: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Baiba Rajecka
Izlases menedžere: Maija Zēmele