Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Filipsone: "Par fizisko nogurumu nedomājam"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Filipsone: "Par fizisko nogurumu nedomājam"
Jana Filipsone
Foto: Ogres ziņas

Aizvadot trešo spēli trīs dienās, Latvijas sieviešu izlase turpina cīņas pasaules florbola čempionātā Zviedrijā. Mačā pret čehietēm (0:8) par labāko Latvijas izlasē atzina vārtsardzi Janu Filipsoni, kura vēl nezināja, vai sargās Latvijas izlases vārtus kvalifikācijas mačā pret Norvēģiju.

“Pirms turnīra mums nebija informācija, kura no vārtsardzēm stāsies vārtos katrā no konkrētajām spēlēm,” pēc mača ar Čehiju atzina Jana Filipsone, kura pirmo reizi šajā turnīrā devās Latvijas izlases vārtos, saņemot labākās spēlētājas balvu, neskatoties uz astoņiem ielaistajiem vārtiem. “Pirms turnīra vienojāmies, ka par šo jautājumu izrunāsim iepriekšējā vakarā pirms spēles.”

Pēc piedzīvotajiem zaudējumiem pirmajās divās spēlēs, mačs ar čehietēm no sportiskā viedokļa neko vairs nemainīja: “Daudz nedomāju, vai šī spēle ir būtiska vai nē, jo uzskatu, ka katra spēle ir svarīga un cīņas vērta. Man noskaņoties spēlei nebija grūti, jo tā taču bija mana pirmā spēle šajā čempionātā,” sarunā ar Sportacentrs.com atzina Jana.

Vai Janai tiks uzticēti vārti spēlē pret Norvēģiju vēl nav zināms: “Sapulce paredzēta nedaudz vēlāk, tad arī treneri informēs, kurai no vārtsardzēm uzticēs vietu vārtos. Spēlē pret norvēģietēm mums ir jāpilda treneru uzdevumi, jāspēlē pašaizliedzīgi, netaupot sevi. Tas noteikti nesīs augļus, jo zinu, ka spējam labi nospēlēt gan aizsardzībā, gan precīzi darboties uzbrukumā.”

Lielai daļai Latvijas izlašu spēlētāju šajā sezonā bijušas trīs vai četras spēles Elvi florbola līgā, bet rīt izlasei jādodas laukumā ceturto reizi četrās dienās: “Domāju, ka spēlētājas jūtas labi, esam daudz strādājušas pie fiziskās sagatavotības uzlabošanas, tāpēc uzskatu, ka ar pozitīvu emociju un savstarpējā atbalsta palīdzību, par fizisko sagurumu vajadzīgajos brīžos varēsim aizmirst.”