Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Skaitļi: Sieviešu izlase “stabilitātes” rangā atkāpjas uz sesto vietu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Skaitļi: Sieviešu izlase “stabilitātes” rangā atkāpjas uz sesto vietu
Sieviešu izlase
Foto: Floorball.lv

Latvijas sieviešu florbola izlase 2021.gada pasaules florbola čempionātā pirmo reizi vēsturē nespēja iekļūt labāko astotniekā, finišējot devītajā pozīcijā. Pasaules rangā gan izdevās nosargāt astoto vietu, bet Sportacentrs.com veidotajā “stabilitātes” rangā izlase atkāpusies uz sesto vietu.

Pasaules ranga tabula tiek veidota, balstoties uz izlašu sasniegumiem pēdējos divos pasaules čempionātos. Tajos latvietes ierindojušās attiecīgi astotajā un devītajā vietā, kas rangā tomēr ļāva noturēt aiz sevis Dāniju, saglabājot astoto pozīciju, kas nākamajā pasaules čempionātā ļaus spēlēt kopā ar vadošajām komandām grupu turnīrā, pieņemot, ka izdosies kvalificēties finālturnīram.

Pieņemot, ka divos čempionātos uzrādītais rezultāts tomēr ne līdz galam var būt objektīvs, nosakot nācijas galvenās komandas sniegumu, Sportacentrs.com kā jau pēc katra pasaules florbola čempionāta apkopoja t.s. “stabilitātes rangu”, kurā tiek ņemti vērā pēdējo piecu čempionātu rezultāti. Līdz ar to jaunajā rangā vairs vērā netiek ņemti 2011.gada rezultāti, kad Latvijas izlase ierindojās septītajā vietā. Ņemot vērā, ka šī gada čempionātā sasniegtā devītā vieta ir par divām pozīcijām sliktāka kā 2011.gada rangā un, ņemot vērā, ka Polijas valstsvienība 2011.gada izcīnīto sesto pozīciju nomaina pret šī gada piekto vietu, polietes ir tikušas garām Latvijai šajā rangā, pakāpjoties uz piekto pozīciju, ieņemot labākās komandas godu, uzreiz aiz līderu kvarteta, kurā šis čempionāts nekādas korekcijas nav ieviesis, šveicietēm tikai vēl vairāk nostiprinot trešo pozīciju cīņā ar Čehiju.

Ņemot vērā, ka 2013. un 2015. gada pasaules čempionātos Latvijas izlase izcīnīja piektās pozīcijas, nākamajos čempionātos būs jāpieliek ļoti lielas pūles, lai noturētu šo sesto vietu, jo rangā ļoti straujiem soļiem tuvojas Slovākija, kura 2011.gada 12.vietu šogad nomainīja pret sesto pozīciju, bet nākamajā čempionātā slovākietēm “dzēsīsies” iegūtā devītā vieta 2013.gadā, kas ir pēdējo gadu viņu sliktākais sasniegums.

Sieviešu florbola izlašu "stabilitātes" ranga tabula (2013-2021)