Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles ar igaunietēm

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sieviešu izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles ar igaunietēm
Foto: Ritvars Raits

23. un 24. aprīlī Latvijas sieviešu florbola izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, kas šī gada nogalē notiks Šveicē, aizvadīs divas pārbaudes spēles. Pretiniecēs mūsu florbolistēm būs Igaunijas sieviešu valstsvienība.

Abas spēles notiks Latvijā – Kocēnu sporta namā. Sestdien, 23. aprīlī, latvietes ar igaunietēm spēkosies pulksten 20:00, bet svētdien, 24. aprīlī – pulksten 16:00.

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Jānis Freivalds atzina, ka bija mēģinājumi vienoties par pārbaudes spēlēm ar kādu spēcīgāku izlasi, piemēram, somietēm, bet šoreiz tas nav izdevies. Tomēr arī mačus ar Igaunijas florbolistēm varēs ļoti labi izmantot sagatavošanas posmā, jo, pirmkārt, mūsu izlasei būs iespēja labāk saspēlēties un izmēģināt savas kombinācijas, bet, otrkārt, pasaules čempionātā spēlēs pret austrālietēm un vācietēm mūsējām būs favorīšu loma, tāpēc jāpierod arī pie tās. Rudenī noteikti tikšot sarunātas meistarīgākas pretinieces.

Jautāts par izlases sastāvu, kas spēlēs pret igaunietēm, treneris pastāstīja, ka tas faktiski būs tāds pats, kā februārī, kad tika aizvadīti divi pārbaudes mači ar Šveices valstsvienību. Vienīgās izmaiņas var būt sakarā ar papildinājumu – J.Freivalds cer, ka šoreiz palīdzēt varēs divas zviedru "leģionāres" – laukuma spēlētāja Anete Šeina un vārtsardze Lauma Višņevska. Tā kā tiks aizvadītas divas spēles, treneriem būs iespēja pārbaudīt plašāku spēlētāju loku. Bez tam visas izlases kandidātes kārtos fiziskos testus, lai jau rudenī, kad turpināsies valstsvienības treniņi, būtu iespējams salīdzināt, kāda ir viņu kondīcija.

Izlases kandidāte Lauma Višņevska atklāja, ka tieši šodien plāno iegādāties biļeti ceļam uz Latviju. Viņa jūtas labi un ir noskaņota spēlēt, ja vien treneri dos tādu iespēju. Atliek cerēt, ka viss kārtībā būs arī Anetei Šeinai, kura pašlaik atpūšas pēc smagās sezonas.

Izmantotie resursi:
floorball.lv