Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Tas nav Mārtiņdienas joks

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Tas nav Mārtiņdienas joks
Mārtiņš Gross
Foto: Ritvars Raits

Žurnāla "Sports" jaunākajā numurā publicēts Kristapa Zaļkalna raksts par abiem Latvijas labākajiem florbola tiesnešiem Mārtiņu Grosu un Mārtiņu Larinovu.

Kādas ir karstākās tendences pasaules florbolā? Kāpēc Latvijas sieviešu florbola izlase no elites līgas izlidos kā korķis no pudeles? Kā Somijas tiesneši padarīja savējos par pasaules čempioniem? Kāpēc agresīvais plecs plecā florbols ir pagātne? Kādēļ zviedri domā, ka mūsu florbols dzīvo kokos? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniedz tie divi Latvijas florbola cilvēki, kas ir vistuvāk starptautiskajai virtuvei.

Mārtiņš Gross un Mārtiņš Larinovs dzīvo katrs savā pasaules malā — viens Liepājā, otrs Valmieras pusē. Taču nedēļas nogalēs viņi satiekas kādā no Latvijas pilsētām vai ceļo pa Eiropu, lai tiesātu florbola spēlēs. Viņi veido mūsu labāko florbolu tiesnešu tandēmu, ko apliecina 2011. gada vīriešu U-19 pasaules meistarsacīkšu fināls. Proti, aizvadītajā pavasarī pasaules čempionāta nagla tika uzticēta latviešu arbitriem — mūsu abiem Mārtiņiem.

Nesen abi pārbrauca no Euro Floorball Tour 2011, kurā latvieši bija gados jaunākais tiesnešu pāris (Larinovam 26, Grosam 27 gadi) un kurā startēja pasaules četras spēcīgākās vīriešu izlases — Zviedrija, Somija, Šveice un Čehija. Piedaloties tik spēcīgos turnīros, ir lieliska iespēja novērtēt jaunākās florbola tendences un nodot tās tālāk mūsu līdzjutējiem, spēlētājiem, treneriem, funkcionāriem un, protams, tiesnešiem. Starptautiskās kategorijas licence ir vēl diviem mūsu arbitriem — Arsēnijam Mihejevam un Mārim Kumderdankam.

Ar visu publikāciju var iepazīties ŠEIT