Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Igauņiem kvalifikācija jāuzsāk pret allaž apspēlētajiem holandiešiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Igauņiem kvalifikācija jāuzsāk pret allaž apspēlētajiem holandiešiem
Komandas pārstāvju foto
Foto: IFF

Valmieras Olimpiskajā centrā šajā nedēļas nogalē astoņas vīriešu florbola valstsvienības sacentīsies par trim ceļazīmēm uz pasaules čempionāta finālturnīru, kas šī gada decembrī norisināsies Šveicē. Mūsu ziemeļu kaimiņiem igauņiem pirmā spēkošanās paredzēta pret Nīderlandi.

Dienas pirmajā spēlē gan laukumā dosies pasaules vicečempioni somi, lai sacenstos ar Lielbritānijas izlasi, kas potenciāli uzskatāma par vājāko A apakšgrupas komandu. Britu komandai līdz šim nav bijusi iespēja sacensties ar pasaules vadošajām izlasēm, līdz ar to mačs kļūs par vēsturisku šai florbola nācijai. Skaidrs, ka par pozitīvu iznākumu cerēt īsti nav pamata, jācenšas nospēlēt pēc iespējas cienījamāk. Līdz šim smagākā sagrāve britiem bijusi 2014. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kad ar 0:27 tika zaudēts čehiem.

Kaut nedaudz līdzvērtīgāka varētu būt spēkošanās starp Dānijas un Islandes florbolistiem, lai gan dāņi būs izteikti spēles favorīti. Ja dāņu sastāvs ir krietni sabalansētāks, tad islandieši var pretim likt atsevišķus individuālos līderus, piemēram “Strovreta IBK” klubā spēlējošo Andreasu Stefansonu. Jāpiezīmē, ka lielākā daļa Islandes izlases dalībnieku dzimuši Zviedrijā, kur liela daļa dažādā līmenī arī spēlē pašlaik.

Pēcpusdienā trešajā mačā sacentīsies Igaunijas izlase un Nīderlandes valstsvienība. Līdz šim igauņiem nav bijušas lielas problēmas tikt galā ar holandiešiem un arī pirms šodienas spēles mūsu ziemeļu kaimiņi būs neapšaubāmā favorītu statusā, neskatoties uz to, ka komandas sastāvā vairs nav pāris iepriekšējo gadu līderi.

Dienas noslēdzošajā spēlē Latvijas valstsvienība sacentīsies ar Ukrainu. Par šo spēli sīkāk šeit.

EUR1 kvalifikācijas turnīra pirmās dienas spēļu kalendārs

LaiksGrupaSpēleRezultāts
12:00ALielbritānija – Somija
14:30BIslande – Dānija
17:00ANīderlande – Igaunija
19:30BLatvija – Ukraina