Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Īro Pārviainens: "Jāpiestrādā pie precizitātes uzlabošanas"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Īro Pārviainens: "Jāpiestrādā pie precizitātes uzlabošanas"
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Vakar Kocēnu sporta kompleksā Latvijas junioru florbola izlase pārbaudes spēlē ar 12:3 sagrāva savus vienaudžus no Igaunijas, bet vīru izlases cīnījās neizšķirti – 4:4. Šodien gan juniori, gan vīrieši aizvadīs vēl pa vienai spēlei ar igauņiem, bet pirms tam portāls Sportacentrs.com palūdza nelielus komentārus izlašu galvenajiem treneriem – Īro Pārviainenam un Aināram Juškēvičam.

Īro Parviainens, Latvijas vīriešu florbola izlases galvenais treneris: "Uzskatu, ka pirmajā spēlē pret igauņiem mūsu komandai ļoti labi padevās darbība aizsardzībā un pāreja no aizsardzības uzbrukumā – tieši tas, kam mēs pievērsām īpašu uzmanību treniņos. Mūsu uzdevums bija kontrolēt spēles gaitu, bet jāatzīst, ka piespēļu precizitāte bija tikai 75 – 80 % apmērā, kas tomēr ir nedaudz par maz. Īpaši tas bija raksturīgs otrajam periodam. Pie precizitātes uzlabošanas mums vēl ir jāpiestrādā. Šodienas spēlē mēs pamainīsim spēlētājus, bet taktiku gan nemainīsim – tāds spēles veids mums jāapgūst pēc iespējas labāk.”

Ainārs Juškēvičs, Latvijas junioru florbola izlases galvenais treneris: "Kopumā esmu apmierināts ar puišu cīņassparu. Varēja redzēt, ka viņiem acīs ir uguntiņa un vēlēšanās spēlēt. Problēma bija tajā, ka rokas netika līdzi galvām – jāsaka, ka šī bija viena no mūsu sliktākajām un nekvalitatīvākajām spēlēm. Spēlētāji pieļāva ļoti daudz tehniskā brāķa, bija nevajadzīgas diagonālās piespēles, pēc kurām pretinieki pārtvēra bumbiņu un veica pretuzbrukumus. Pārāk bieži pazaudējām bumbiņu laukuma viduszonā. Šajā spēlē pretinieks to vēl tā neizmantoja, bet, ja tā būs pasaules čempionātā ar kādu augstas klases komandu, katru reizi mēs par to tiksim sodīti.”

"Šīs kļūdas ir jāizskauž. Bez tam mēs pastiprināti strādāsim pie savas darbības aizsardzībā, pie iziešanas no savas zonas un pie uzbrukuma uzsākšanas. Šajās divās pārbaudes spēlēs mēs izmēģinām divas dažādas aizsardzības. Mēs nekoncentrējamies uz pretinieka spēli, mēs darām laukumā to, kas jādara mums, pieļaujot pēc iespējas mazāk kļūdu,” sarunas noslēgumā uzsvēra A.Juškēvičs.