Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Mūsu junioriem svarīga spēle par iekļūšanu pasaules labāko sešiniekā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Mūsu junioriem svarīga spēle par iekļūšanu pasaules labāko sešiniekā
Foto: Ritvars Raits

Šodien pulksten 17.00 (pēc Latvijas laika) Latvijas vīriešu U19 florbola izlase, kas piedalās Vācijas pilsētā Hamburgā notiekošajā 7. pasaules čempionātā, aizvadīs apakšgrupas otro spēli, mērojoties spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Iespējams, ka šī mača rezultātam varētu būt izšķirošā nozīme, lai latviešu florbolisti septīto reizi pēc kārtas iekļūtu sešu pasaules labāko izlašu skaitā.

Vakar, čempionāta pirmajā dienā, Latvijas junioriem bija nopietns pārbaudījums – spēle ar patreizējiem pasaules čempioniem un vieniem no galvenajiem šī turnīra favorītiem – Somijas florbolistiem. Mūsu puiši nepārliecinoši aizvadīja pirmo trešdaļu, ielaižot septiņus bezatbildes vārtus, bet cīņas turpinājums bija krietni līdzvērtīgāks. Latvijas izlase piekāpās ar 1:11, bet par labāko mūsu komandas rindās tika atzīts lielvārdietis Toms Akmeņlauks. Izlases galvenais treneris Īro Parviainens pēc spēles atzīmēja arī komandas kapteiņa Dāga Rozenbaha sniegumu – tieši šis valmierietis bija tas, kurš pēc efektīga caurgājiena guva goda vārtus. Jāpiebilst, ka Somijas plašsaziņas līdzekļi šo savu junioru izlasi dēvē par visu laiku labāko.

Mūsu florbolistu šīsdienas pretinieki dāņi vakar tikās ar čehiem, piedzīvojot zaudējumu ar 3:14. Arī Dānijas juniori piedalījušies visos sešos iepriekšējos pasaules čempionātos, bet vienmēr ieņēmuši zemāku vietu nekā mūsu izlase. Čempionātā, kas pirms diviem gadiem arī notika Vācijā, mūsu valstsvienību ceļi nekrustojās. Dāņi toreiz ierindojās 9.vietā, bet mūsu florbolisti trešo reizi pēc kārtas bija piektie. Latvijas un Dānijas junioru izlases līdz šim aizvadījušas trīs oficiālas spēles – 2003.gada pasaules čempionātā mačs noslēdzās neizšķirti (4:4), 2005.gada čempionātā, kas notika Cēsīs, mūsējie bija pārāki ar 3:2, bet uzvaras vārtus spēles pēdējā minūtē guva viens no tagadējās izlases galvenā trenera asistentiem – Artis Raitums. 2009.gada pasaules čempionātā Latvijas izlase uzvarēja ar 5:3.

Latvijas junioru izlases treneri šīsdienas mačā pret dāņiem no saviem padotajiem vēlas redzēt daudz drošāku darbību un nepiekāpību cīņā par katru laukuma kvadrātcentimetru. Analizējot pretinieku darbību vakardienas mačā pret dāņiem, treneri pievērsuši uzmanību tam, ka samērā nepārliecinoša ir viņu darbība aizsardzībā, šo dāņu trūkumu noteikti jāizmanto. Uzvara šodienas spēlē teorētiski mūsu florbolistiem garantētu vismaz 6.vietu pasaulē, taču tas nav latviešu galvenais mērķis. Rīt latviešus gaidīs spēle ar čehiem, kuriem diezgan bieži esam bijuši samērā neērti pretinieki. Mērķis iekļūt pasaules čempionāta pusfinālā joprojām ir sasniedzams.

Spēli pret Dāniju Latvijas izlase uzsāks šādā sastāvā:

1.maiņa: Ceriņš (u-k), Akmeņlauks (u-c), Rozenbahs (u-l), Žuks (a-k) un Broks (a-l)
2.maiņa: Jurševskis (u-k), Niedre (u-c), Puķītis (u-l), Dravnieks (a-k) un Bergmanis (a-l)
3.maiņa: Zilberts (u-k), Laucis (u-c), Bitmanis (u-l)
Vārtos: Rogainis
Rezervē: Vents, Matisons, Hartmanis, Melderis, Mālnieks un Kalniņš
Šo spēli Latvijas valstsvienības spēlētāji aizvadīs sarkanajās formās.

Visas 7. pasaules čempionāta spēles tiek translētas interneta TV tiešraidē. Šīsdienas spēli starp Latvijas un Dānijas junioru izlasēm skatīt ŠEIT.

Pasaules čempionāta A divīzijas B Apakšgrupā vakar Norvēģija ar 5:4 pārspēja Slovākiju, bet Zviedrija ar 4:3 – Šveici. Šodien A apakšgrupā Čehija tiksies ar Somiju, B apakšgrupā – Slovākija ar Šveici un Norvēģija ar Zviedriju.

Latvijas U-19 vīriešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Agris RogainisVValmiera
2.Anrijs VentsVSK Pārgauja
3.Emīls HartmanisATalsi/Triobet
4.Juris ZilbertsARubene
5.Miķelis DravnieksARTU/Inspecta
6.Antons ŽuksALielvārde
7.Jānis MelderisALekrings
8.Mārtiņš BroksAValmiera
9.Matīss MālnieksARubene
10.Oskars BergmanisAKurši
11.Toms NiedreUFK Bauska
12.Ingars MatisonsURubene
13.Dāgs RozenbahsUValmiera
14.Kārlis LaucisUKurši
15.Toms BitmanisUTalsi/Triobet
16.Edžus CeriņšURTU/Inspecta
17.Toms AkmeņlauksULielvārde
18.Artūrs JurševskisULekrings
19.Ringolds KalniņšURubene
20.Kristers PuķītisULielvārde

Galvenais treneris: Īro Parviainens
Treneri: Kristians Bjorkstens, Mārtiņš Jarohovičs un Artis Raitums
Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Izlases menedžere: Maija Zēmele

Latvijas junioru U-19 (vīriešu) izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā florbolā, kas 2013.gada maijā notiks Vācijas pilsētā Hamburgā, tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijas izlases gatavošanos un piedalīšanos pasaules čempionātā atbalsta SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

Izmantotie resursi:
floorball.org
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2013-05-09 10:42, pirms 11 gadiem
Dāņi jāņem, nav tur ko domāt, vienkārši jāņem!

     [+] [-]

, 2013-05-09 17:15, pirms 11 gadiem
easy game.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-09 18:54, pirms 11 gadiem
Niedre tads fiziski pavaljs izskatas...

     [+] [-]

, 2013-05-09 19:04, pirms 11 gadiem
nu malaci. Tomin A. Milu Tevi dikti!!!! :*