Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Rīhimeki: "Mums ir jāuzlabo sniegums visos spēles aspektos"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Rīhimeki: "Mums ir jāuzlabo sniegums visos spēles aspektos"
Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā no 5. līdz 13. novembrim norisinās pasaules čempionāta florbolā vīriešiem finālturnīrs. Latvijas izlase pirmdien noslēdza apakšgrupu turnīru, kurā piedzīvoja trīs zaudējumus, kas gan neliegs izslēgšanas spēlēs turpināt cīņu par visaugstākajām vietām. Pirms svarīgākajiem mačiem uz sarunu aicinājām valstsvienības galveno treneri Arto Rīhimeki.

Cik apmierināts ir treneru korpuss ar komandas sniegumu pirmajos trīs mačos - parādītās spēles ziņā un rezultātu ziņā?

- Vēlējāmies labākus rezultātus, bet šis pasaules čempionāta formāts A un B grupu komandām ļauj pirmajos trīs mačos attīstīt savu spēli un pamazām ieskrieties. Ja nevari tikt kādā no pirmajām divām vietām apakšgrupā, tad nav būtiskas nozīmes - esi trešais vai ceturtais. Mums ir dažas spēles nianses, pie kurām vēlamies vairāk piestrādāt. Tagad mums būs no mačiem brīva diena, kuru izmantosim lietderīgi, lai pienācīgi sagatavotos izšķirošajai čempionāta daļai.

Runājot sīkāk par katru no apakšgrupas spēlēm - kas bija pozitīvais, negatīvais, kādi bija gala rezultātu izšķirošie faktori?

- Pret Čehiju pirmais periods nebija tik labs, kā gribējām. Mēs nebijām pietiekami aktīvi spēlējot aizsardzībā. Pēdējās divās trešdaļās uzlabojām savu sniegumu un spēlējām diezgan labi, bet ar to šoreiz nepietika.

- Spēli pret Zviedriju sākām apmierinoši. Šajā mačā mēs arī izmēģinājām dažus jaunus risinājumus un tie sākumā labi darbojās, tomēr mēs pietiekami daudz nespēlējām ar bumbiņu, kas ir ļoti svarīgi, ja grib cīnīties par uzvaru ar zviedriem.

- Cīņā pret Vāciju mums bija visas iespējas uzvarēt, bet nespējām realizēt momentus, kurus izveidojām. Šo spēli mēs iesākām nedaudz smagnēji un lēni, bet, kā jau teicu, rezultātiem apakšgrupā vairs nav nekādas nozīmes, svarīgākais ir tas, ko iemācījāmies šajā turnīra fāzē, jo čempionāts pa īstam sāksies tikai tagad.

Otrdiena Latvijas izlasei būs pirmā no spēlēm brīvā diena. Kā to izmantosiet?

- Spēlētājiem būs brīvais laiks līdz komandas sapulcei vakarā. Mums ir ļoti svarīgi, lai viņi būtu fiziski un mentāli atpūtušies pirms izšķirošajām spēlēm. Treneru komanda, kā ierasts, strādās pie sapulces materiālu sagatavošanas.

Pasaules čempionāts mums pa īstam sāksies trešdien, kad dosimies laukumā pirmajā izslēgšanas spēlē. Kā grupu turnīra fāze palīdzēja sagatavoties "play-off"? Uz kādiem spēles elementiem mums ir vairāk jākoncentrējas, kas jāuzlabo, lai cerētu uz labāko iespējamo rezultātu?

- Grupu spēles, protams, ļoti palīdzēja. Mēs redzējām, kādām niansēm ir jāpievērš uzmanība komandas līmenī un it īpaši atsevišķu maiņu līmenī. Turnīra pirmajā fāzē varējām identificēt, kuri spēlētāji šobrīd ir labākajā formā un "karsti". Viņiem čempionāta turpinājumā uzticēsim lielākas lomas. Lielu uzmanību pievērsīsim standartsituācijām un spēlei nevienādos sastāvos. Šajos elementos pirmajās spēlēs mēs vēl neatklājām pilnīgi visas kārtis.

- Mums ir jāuzlabo sniegums visos spēles aspektos, tieši tāpat, kā pārējām izlasēm, kuras turpinās cīņu izslēgšanas mačos. Tagad atlikušas tikai labākās izlases un ar katru nākamo kārtu pretinieki būs arvien spēcīgāki.

Latvijas izlase pirmo izslēgšanas spēli (astotdaļfinālu) aizvadīs trešdien, 9. novembrī, pulksten 20.00 (pēc Latvijas laika), kad tiksies ar Igaunijas valstsvienību.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...