Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas florbolistes ar maču pret Šveici uzsāks pasaules čempionātu

Rolands Eliņš

Latvijas florbolistes ar maču pret Šveici uzsāks pasaules čempionātu
Foto: Ritvars Raits

Šodien Čehijas pilsētā Brno startējis devītais pasaules čempionāts florbolā sievietēm, kurā piedalīsies arī Latvijas valstsvienība. Mūsu meitenes turnīru sāks ar spēli pret šveicietēm – izlasi, kuru latvietēm līdz šim vēl nav izdevies pieveikt. Spēles sākums pulksten 21:00 (pēc Latvijas laika), spēli interneta tiešraidē translēs LTV 7.

PČ florbolā sievietēm norisinās ik pēc diviem gadiem, un šis būs devītais čempionāts šī sporta veida vēsturē. Tajā piedalīsies 16 izlases, kuras sadalītas pa četrām apakšgrupām - A un B grupās rodamas augstāk izsētās izlases, C un D grupu uzvarētājām par savu vietu ceturtdaļfinālā nāksies cīnīties pārspēlēs. Latvija ir bijusi pārstāvēta visos PČ, un šī reize nebūs izņēmums.

Šveices florbolistes, tāpat kā mūsējās, piedalījušās visos astoņos līdz šim notikušajos pasaules čempionātos. Ar Latvijas izlasi šveiciešu ceļš tāda līmeņa turnīros līdz šim krustojies piecas reizes. 2001.gadā Latvijā notikušajā čempionātā Latvijas izlase, kurā spēlēja mūsu komandā spēlēja divas tagadējā sastāva florbolistes (Baiba Juruša un Linda Līce), mača ievadā izvirzījās vadībā ar 1:0 (vārtus guva Ieva Krauze no Baibas Jurušas piespēles), bet turpinājumā bija spiesta piekāpties ar 1:2. 2005.gadā Singapūrā latvietes Šveicei piekāpās ar 0:4. 2007.gada pasaules čempionātā, kas notika Dānijā, Latvija pret Šveici spēlēja pat divas reizes – apakšgrupā latvietes zaudēja ar 1:14 (vārtus guva Liene Adamane no Zeltītes Bankavas piespēles), bet spēlē par bronzas medaļām piekāpās ar 1:7 (Zeltīte Bankava no Edītes Bankavas piespēles). Pagājušajā pasaules čempionātā, kas norisinājās Šveicē, latvietes ar šveicietēm tikās ceturtdaļfinālā, kur atzina pretinieču pārākumu ar 1:12 (Diāna Isjomina no Signes Oses piespēles).

Latvijas izloze savas pirmās trīs spēles aizvadīs B grupā kopā ar Čehiju, Šveici un Norvēģiju. Atklāšanas mačs tiks aizvadīts šovakar pret Šveici. Šveicietes vienu reizi spējušas kļūt par pasaules čempionēm (2005.gadā), viņām ir arī trīs vicečempioņu tituli un viens bronzas medaļu komplekts. Šveices izlase pasaules čempionātos nekad nav ierindojusies zemāk par 4.vietu, tāds sniegums tai bija pa spēkam arī pirms diviem gadiem.

Latvijas izlases labākais panākums PČ ir ceturtā vieta 2007. gadā, bet iepriekšējā čempionātā mūsu florbolistes mačā par sesto vietu atzina Norvēģijas pārākumu. Izlases kodols ir saglabājies arī šajā čempionātā, ierindā ir pagājušā čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Diāna Isjomina, kā arī Luīze Biļinska un Edīte Bankava. Šajā PČ debitēs sešas Latvijas spēlētājas, proti, Elīza Elizabete Bērziņa, Inga Ametere, Monta Čēma, Paula Egle, Evelīna Garbare un Ilga Jēkabsone

Par izlases vārtu drošību rūpēsies Lauma Višņevska, kura pagājušajā čempionātā atvairīja 77,2% pretinieku metienu un ielaida 26 vārtus piecās spēlēs, bet savā devītajā PČ piedalīsies Baiba Juruša, kura līdz ar to uzstādīs florbola rekordu. Šovakar, piedaloties mačā pret Šveici, viņa uzstādīs arī jaunu pasaules rekordu aizvadīto spēļu skaita ziņā.

Latvijas izlase pasaules čempionātam kvalificējās gada sākumā, kad nezaudēja nevienā spēlē, un izlases galvenais treneris Jānis Freivalds par līdzīgu iznākumu nesūdzētos arī turnīrā Čehijā. Latvijai gan nav patrāpījusies tā vieglākā grupa, jo mājiniece Čehija ir 2011. gadā ieguva bronzas medaļas, bet norvēģietes palika piektās.

Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Freivalds atzīst, ka favorītes šīvakara mačā, protams, būs pretinieces. Tāpēc mūsu florbolistēm jārēķinās ar to, ka tieši viņām nāksies spēlēt no aizsardzības. Treneris uzsver, ka latviešu darbībai aizsardzībā jābūt ārkārtīgi disciplinētai un maksimāli pašaizliedzīgai. Mūsu florbolistēm būs jācenšas ieņemt pēc iespējas pareizāku pozīciju, lai varētu bloķēt lielu daļu pretinieču metienu. Vārtus gūt būs jācenšas pretuzbrukumos, tomēr Freivalds savām padotajām devis norādījumu ne vienmēr pa galvu un pa kaklu mesties uz pretinieču vārtiem. Ja laba pretuzbrukuma iespēja būs nokavēta, latvietes kontrolēs bumbiņu, liekot pretiniecēm spēlēt bez tās.

1.maiņa: Luīze Biļinska - Līga Garklāva – Diāna Isjomina, Baiba Juruša – Gunita Kārkliņa.
2.maiņa: Aija Kuncīte – Santa Torstere – Edīte Bankava, Evelīna Garbare – Linda Līce.
3.maiņa: Evita Rudzīte – Elīza Elizabete Bērziņa – Paula Egle, Madara Adamane – Gundega Vancāne.
Vārtos: Lauma Višņevska. Rezervē: Madara Rudzīte, Ilga Jēkabsone un Monta Čēma.

2013. gada pasaules čempionātam ir pilnīgi jauna izspēles sistēma. 16 komandas, ņemot vērā rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Polija, Somija, Zviedrija un Krievija) un B (Šveice, Norvēģija, Čehija un Latvija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Ungārija, Austrālija, Slovākija un Dienvidkoreja) un D (Dānija, Japāna, Kanāda un Vācija). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Grupu turnīru un astotdaļfināla spēles norisināsies Brno pilsētā, bet pēc tam PČ pārcelsies uz Ostravu. Čempionāts noslēgsies 15. decembrī.

Pasaules čempionāta florbolā sievietēm spēli Latvija – Šveice skatīt: ŠEIT.

Latvijas izlases spēles B grupā

DatumsLaiks
7.1221:00Šveice-Latvija
8.1221:00Norvēģija-Latvija
9.1221:00Latvija-Čehija

PČ grupu sadalījums

Grupa
A grupaKrievijaPolijaZviedrijaSomija
B grupaNorvēģijaLatvijaŠveiceČehija
C grupaSlovākijaKorejaUngārijaAustrālija
D grupaJapānaKanādaVācijaDānija

Latvijas sieviešu florbola izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Elīza Elizabete BērziņaUFK Ķekava
2.Gundega VancāneUFK Ķekava
3.Inga AmetereUĶekavas Bulldogs
4.Monta ČēmaVRSU
5.Aija KuncīteURSU
6.Santa TorstereURSU
7.Paula EgleURubene
8.Linda LīceARubene
9.Edīte BankavaURubene
10.Evita RudzīteURubene
11.Madara RudzīteURubene
12.Madara AdamaneURubene
13.Baiba JurušaARubene
14.Ilga JēkabsoneVRubene
15.Lauma VišņevskaVSala Silverstaden
16.Līga GarklāvaUSveiva IBK
17.Gunita KārkliņaASveiva IBK
18.Diāna IsjominaUFB Riders DBR
19.Evelīna GarbareAUHC Dietlikon
20.Luīze BiļinskaUUHC Dietlikon

Galvenais treneris: Jānis Freivalds
Treneris: Jānis Dainis
Fiziskās sagatavotības trenere: Inga Dzene
Ārste: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Baiba Rajecka
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Izlases menedžere: Maija Zēmele

Novērtējot līdz šim veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Florbola savienību (LFS), AVEX sadarbībā ar SONY pārstāvniecību Latvijā šogad nodrošinās īpašas un vērtīgas balvas Latvijas izlases labākajām spēlētājām pasaules čempionātā florbolā.Balvas no SONY augstākās kvalitātes tehnikas klāsta saņems katras Latvijas izlases spēles labākā spēlētāja. SONY piedāvās papildu izaicinājumu arī Latvijas izlases labākajām snaiperēm – spēlētāja, kura kādā no pasaules čempionāta spēlēm spēs tikt pie "hat-trick" (trīs vai vairāk vārti vienā mačā), savā īpašumā iegūs SONY LED televizoru. Uz šo balvu varēs pretendēt gan apakšgrupas spēlēs, gan izslēgšanas spēlēs. AVEX, SONY un LFS pārstāvji ir pārliecināti, ka šis stimuls dos papildu iedvesmu un motivāciju veiksmīgam izlases sniegumam šī gada nozīmīgākajā florbola turnīrā. To, kāda balva paredzēta katras dienas spēlē, būs iespējams uzzināts LFS tvitera kontā dažas stundas pirms mača sākuma.

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

Izmantotie resursi:
WFC 2013 - Mistrovství světa ve florbale žen 2013
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  +1 [+] [-]

, 2013-12-07 12:07, pirms 11 gadiem
B grupa izteikta "Nāves grupa", manuprāt. Visas izlases ir top8 komandas. A grupā it kā arī visas ir top8 komandas, bet tomēr tur ir 2 izteiktas līderes, ko nevar gluži teikt par B grupu, kura ir diezgan neprognozējama, jo visas izlases var izšaut...

C un D grupas vispār tādas easy... Koreja vispār nav pat top26...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-07 17:38, pirms 11 gadiem
tiksim tālāk kā neķer lai veicas meitenēm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-07 21:02, pirms 11 gadiem
kur var redzēt nereģistrējoties vai neizmantojot purna grāmatas ierakstīšanos?

     [+] [-]

, 2013-12-07 21:03, pirms 11 gadiem
bucis9 rakstīja: par UZVARU....jums jau rāda??? man gļučī ltv7.lv
Man rāda,2 min jau nospēlētas!

  +1 [+] [-]

, 2013-12-07 21:05, pirms 11 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2013-12-07 21:06, pirms 11 gadiem
coldasice rakstīja: piedrāzt to LTV (lattelecom Tv)

http://www.youtube.com/watch?v=Wl3ZBKTI-Hk
Paldies! Savādāk nevarēju redzēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-07 21:08, pirms 11 gadiem
es tajā debīlajā lapā nekādu live nevaru atrast,tas pats bija,ka basi grībēju paskatīteis,jo Tv draugam guļamistabā un zaķis negribēja,ka mēs tur tajā reizē ejam..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-07 21:10, pirms 11 gadiem
tai ltv.lv rāda jau ka tikai rīt sāksies

     [+] [-]

, 2013-12-07 21:12, pirms 11 gadiem
emilioss rakstīja: tai ltv.lv rāda jau ka tikai rīt sāksies
tur jāmeklē intereneta tiešraide,nevis tv tiešraide.. un man kaut kā nesanāk neko atrast tikai lattelecom,bet reģistrēties negribu un purnagrāmatu neizmantoju

     [+] [-]

, 2013-12-07 21:13, pirms 11 gadiem
coldasice rakstīja: tur jāmeklē intereneta tiešraide,nevis tv tiešraide.. un man kaut kā nesanāk neko atrast tikai lattelecom,bet reģistrēties negribu un purnagrāmatu neizmantoju
LTV.LV / Tiešraide ?

     [+] [-]

, 2013-12-07 21:15, pirms 11 gadiem
Jopcik..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-07 21:18, pirms 11 gadiem
STARKOV,ATKĀPIES! rakstīja: LTV.LV / Tiešraide ?
paldies,es kaut kā nepamanu,kur tā tiešraide slēpjās..

  -1 [+] [-]

, 2013-12-07 21:21, pirms 11 gadiem
LTV.LV / Tiešraide

     [+] [-]

, 2013-12-07 21:43, pirms 11 gadiem
Isjominai ir jāiemācās piespēlēt partnerēm, kuras iespējams labāk varēs gūt vārtus....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-07 22:01, pirms 11 gadiem
Velns par sternderi!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! Nu neapspēlēsim mēs šveicietes ar pragmatisku un pozecionālu spēli!!!!! Kur ir treneri????? Ir jāspēlē agresīvi, jāsi viņas, "jātriec uz bortiem. ibio!!!!
Nervi vairs netur šo spēli skatīties!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-07 22:44, pirms 11 gadiem
viriesu-sieviesu reitings pasaulee
IFF
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja