Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

U-19 florbolisti sāk ar uzvaru

Jānis Pārums

Polijas kausu florbolā ar pārliecinošu uzvaru sākuši Latvijas U-19 florbolisti, kas šodien ar rezultātu 7:2 pieveica Slovākijas vienaudžus, vēsta portāls florbolazinas.lv.

Spēles rezultātu latvieši atklāja jau 37. sekundē, bet kopumā pirmajā periodā tika gūti vēl trīs vārti, kas ļāva Latvijai pirmo trešdaļu noslēgt ar 4:0. Spēles turpinājumā nedaudz veiksmīgāk darbojās slovāki, otrajā trešdaļā gūstot divus vārtus, uz ko latvieši spēja atbildēt tikai ar vieniem. Taču pēc divām trešdaļām latvieši aizvien bija drošā vadībā – 5:2.

Trešā perioda sākumā Ralfs Priedītis guva sestos vārtus, bet mača pēdējā minūtē Artis Savins uzstādīja beigu rezultātu – 7:2 Latvijas U-19 izlases labā.

Par rezultatīvāko spēlētāju Latvijas izlasē kļuva Toms Dāle, kurš guva vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Divi vārti Oskara Baloža rēķinā, vārti un piespēle – Gatis Akūlovam, bet divas piespēles – Jānim Mūrniekam.

"Norunātos uzdevumus izdevās izpildīt. Uz papīra jau liekas, kas ir slovāki florbolā, taču var just, ka šajā valstī florbols attīstās un komanda bija visnotaļ laba. Šajā spēlē pietaupījām vadošos spēlētājus. Prieks, ka komanda nospēlēja disciplinēti, jo nopelnīts tika tikai viens noraidījums, kuru arī tiesneši iedeva vien tādēļ, ka pirms tam bija atstājuši slovākus lielajā mazākumā. Kad panācām 4:0, likās, ka nu tik būs un gūsim vienus vārtus pēc otriem, taču otrā perioda pirmajā pusē pārsvarā dabūjām spēlēt bez bumbiņas savā aizsardzības zonā," pēc spēles atzina Latvijas U-19 izlases galvenais treneris Ainārs Zelčs.

Citās šodien jau notikušajās spēlēs čehi cīnījās neizšķirti 1:1 ar Šveici, bet norvēģi ar 10:3 sagrāva turnīra saimniekus poļus. Šobrīd Latvijas juniori sacenšas ar Čehiju.

Izmantotie resursi:
florbolazinas.lv