Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Sieviešu florbola izlasei pirmā pārbaude pret igaunietēm

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sieviešu florbola izlasei pirmā pārbaude pret igaunietēm
Foto: Mārtiņš Šults

Gatavojoties 8. pasaules sieviešu čempionātam florbolā, kas no 4. līdz 11. decembrim norisināsies Šveices pilsētā Sanktgallenā, mūsu valstsvienība Kocēnu sporta namā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar ziemeļu kaimiņienēm – igaunietēm. Pirmais mačs paredzēts šovakar pulksten 19:00.

Igaunijas sieviešu florbola izlase līdz šim tikai divas reizes piedalījusies pasaules čempionātos, pie tam - "B" divīzijā. Tiesa, progress vērojams, jo 2007. gada 23. vietai pasaulē divus gadus vēlāk sekoja jau krietni augstākā 15. pozīcija. Pavisam nedaudz igaunietēm pietrūka, lai kvalificētos jaunā formāta pasaules čempionāta turnīram, kurā iepriekšējo 10 komandu vietā spēlēs veselas 16. Februārī Polijas pilsētā Rakoņevicē notikušajā atlases turnīrā igauņu florbolistes ne vien ar 2:6 piekāpās strauji progresējušām slovākietēm, bet arī nespēja pārspēt mājinieces polietes, no 0:3 panākot tikai 4:4. Tieši slovākietes kopā ar polietēm, kurām bija labāka vārtu attiecība, nekā igaunietēm, spēlēs šajā pasaules čempionātā.

Latvijas sieviešu florbola izlase visos septiņos līdz šim notikušajos pasaules čempionātos spēlējusi "A" divīzijā, 2007. gadā pat iekļūstot pusfinālā un zaudējot vien spēle par bronzas medaļām. Iepriekšējā čempionātā, kas notika Zviedrijas pilsētā Vesterosā, mūsu meitenes turnīra pēdējā spēlē ar krievietēm cīnījās par 5. vietu, bet zaudēja divu vārtu handikapu (2:0 un 3:1), pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (3:3), bet papildlaikā uzvaras vārtus guva pretinieces, atvēlēdamas latvietēm vien 6. vietu.

Kopš šīs sāpīgās neveiksmes mūsu valstsvienība aizvadījusi četras oficiālas pārbaudes spēles – februārī Kocēnos ar 1:2 un 2:7 piekāpjoties jaunā čempionāta saimniecēm šveicietēm, bet aprīlī turpat ar 4:2 un 5:4 pārspējot tieši igaunietes. Jāatzīst, ka otrā pārbaudes spēle pret igaunietēm bija laba rakstura pārbaude mūsu meitenēm, jo jau pirmajā periodā viņas nokļuva zaudētāju lomā ar 1:4, bet spēja ne vien atspēlēties, bet arī uzvarēt. Uzvaras vārtus 54. minūtē iemeta Gundega Vancāne (5:4).

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsPoz.Komanda
1.Jolanta TauriņaVRubene
2.Signe ErcenaURSU/Runway
3.Aija KuncīteURSU/Runway
4.Tatjana VaršaA/URSU/Runway
5.Evelīna GarbareARSU/Runway
6.Luīze BiļinskaURSU/Runway
7.Edīte BankavaURubene
8.Zane KlabereARubene
9.Gunita KārkliņaARSU/Runway
10.Madara RudzīteURubene
11.Linda LīceARubene
12.Liene RajeckaARubene
13.Evita RudzīteURubene
14.Gundega VancāneAFK Ķekava/BFF
15.Diāna IsjominaURSU/Runway
16.Līga GarklāvaURSU/Runway
17.Liene AdamaneURubene
18.Baiba JurušaARubene
19.Madara AdamaneURubene
20.Indra BeķereUSundsvalls IBF
21.Ilga JēkabsoneVRubene

Galvenais treneris: Jānis Freivalds
Treneris: Jānis Dainis
Treneris: Artis Malkavs
Ārsts: Lilita Lazdiņa
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Laipni aicināti visi interesenti un atbalstītāji, ieeja – bezmaksas.

Izmantotie resursi:
floorball.lv