Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Zināmas Latvijas izlases pretinieces pasaules čempionātā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Zināmas Latvijas izlases pretinieces pasaules čempionātā
Foto: Ritvars Raits

Šodien Čehijā notika 9. pasaules čempionāta florbolā sievietēm apakšgrupu izloze. Latvijas valstsvienība ielozēta B grupā kopā ar norvēģietēm, šveicietēm un čehietēm.

9. pasaules čempionāts florbolā sievietēm norisināsies no 7. līdz 15.decembrim Čehijas pilsētās Brno un Ostravā. Šajā čempionātā būs pavisam jauna izspēles kārtība, kas tika ņemta vērā jau izlozes laikā. Tas nozīmē, ka A un B apakšgrupās tika ielozētas tās astoņas valstsvienības, kuras pasaules rangā ieņem astoņas augstākās vietas, bet C un D apakšgrupās – pēc ranga nākamās astoņas izlases.

A un B grupas divas labākās izlases uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet A un B grupas trešo un ceturto vietu ieguvējas spēlēs ar C un D grupas divām labākajām komandām par atlikušajām četrām vietām ceturtdaļfinālā.

Izlozes rezultāti

A grupa: Krievija, Polija, Zviedrija, Somija
B grupa: Norvēģija, Latvija, Šveice, Čehija
C grupa: Slovākija, Koreja, Ungārija, Austrālija
D grupa: Japāna, Kanāda, Vācija, Dānija

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas 2011.gadā notika Šveicē, Latvijas izlase izcīnīja 7.vietu. Mūsu valstsvienības pretinieces apakšgrupā čehietes ieguva bronzas medaļas, šveicietes palika 4.vietā, bet norvēģietes – 5.vietā.

Latvijas izlases Gunita Kārkliņa atzina, ka ieraugot izlozes rezultātus, pirmajā mirklī bijis neliels šoks, jo līdz šim bija pierasts, ka vismaz viena komanda grupā ir tāda, ar kuru Latvijas izlasei nav nekādu problēmu. Tagad grupā visas trīs pretinieces pēc ranga atrodas augstāk, lai gan, labi, ka nav somiešu un zviedriešu. Ar šim pretiniecēm, sevišķi ar norvēģietēm, mūsu meitenes var cīnīties.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  -3 [+] [-]

, 2013-03-05 14:50, pirms 11 gadiem
A un B grupas trešo un ceturto vietu ieguvējas spēlēs ar C un D grupas divām labākajām komandām par atlikušajām četrām vietām ceturtdaļfinālā.
kaut kada lazha ne cempis

  +2 [+] [-]

, 2013-03-05 16:57, pirms 11 gadiem
Man šķiet labāk, citādi kā bija līdz šim, vienu komandu-vājāko uzvari, un svilpodams spēlē A grupā, tagad tik vienkāršī nebūs, jācīnās katrā spēlē un C un D jau noteikti arī gribēs uzvarēt.