Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

PČ florbolā: Japāna uzvar Austrāliju, abas aiz borta atstāj mājinieces

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

PČ florbolā: Japāna uzvar Austrāliju, abas aiz borta atstāj mājinieces
Līksmo Japāna, līksmo Austrālija, foto: IFF Floorball

Dramatiski noslēdzies pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm Āzijas un Okeānijas reģionā. Turnīra pēdējā dienā Japāna ar 4:1 apspēlēja Austrāliju, kas derēja abām nācijām, lai aiz borta atstātu turnīra rīkotājvalsts pārstāves no Taizemes.

Noslēdzošajā spēļu kārtā svarīgākā spēle bija pati pirmā, kurā savā starpā sacentās Japānas un Austrālijas izlases. Japānietēm vajadzēja uzvaru, lai saglabātu izredzes uz finālturnīru. Un komanda sāka vareni, gūstot divus ātrus vārtus pirmajā periodā, bet trešā perioda ievadā pārsvaru palielinot līdz 3:0. Kad trešajā trešdaļā bija nospēlētas astoņas minūtes, aziātes pārsvaru palielināja līdz 4:0. Austrālijas izlase šajā spēlē izrādījās ļoti negatava, lai gan līdz šim turnīrā bija uzvarējusi visas pretinieces. Spēles izskaņā izdevās gūt goda vārtus, taču spēlē kopumā ķenguru zemes pārstāves pa Japānas izlases vārtiem spēja izdarīt vien trīs metienus. Jāsaka gan, ka šāda iznākums apmierināja abas valstsvienības un laukuma saimnieces palika bez izredzēm nodrošināt ceļazīmi uz finālturnīru.

Izlase gan spēja noslēgt turnīru uz pozitīvām emocijām, pēdējā spēlē ar rezultātu 11:0 sagraujot Jaunzēlandi, jau pirmajās trijās minūtēs tiekot pie trim vārtu guvumiem. Jau pirmajā trešdaļā komanda bija tikusi pie septiņiem bezatbildes vārtu guvumiem, tādējādi spilgti aizcērtot durvis šajā kvalifikācijas turnīrā, kas kopumā nedeva vajadzīgās emocijas un biļeti uz Singapūru. Otrajā periodā tika gūti trīs vārti, bet pēdējā tika pielikts punkts ar vēl vienu precīzu metienu. Turnīra noslēgumā trim komandām bija vienāds punktu skaits, bet, ņemot vērā papildrādītājus savstarpējās spēlēs tieši mājinieces palika bez biļetes.

Turnīra noslēdzošajā spēlē Filipīnas nodrošināja sev ceturto vietu turnīrā, ar rezultātu 9:2 apspēlējot Koreju, kurai tādējādi neizdevās izvairīties no pēdējās vietas grupā.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs noslēdzies Āzijas un Okeānijas reģionā, bet, balstoties uz aizvadīto spēļu rezultātiem, komandas rīt aizvadīs vēl pa vienai spēlei, sadalot vietas Āzijas un Okeānijas čempionātā. Par zeltu cīnīsies Austrālija ar Japānu, bet par bronzu – Taizeme ar Filipīnām. Savukārt piekto vietu sadalīs Jaunzēlandes un Korejas izlases.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm. Āzijas/Okeānijas grupa

Piektās dienas rezultāti

LaiksSpēleRezultāts
06:00Japāna – Austrālija4:1 (2:0; 1:0; 1:1)
10:00Taizeme – Jaunzēlande11:0 (7:0; 3:0; 1:0)
12:00Koreja – Filipīnas2:9 (1:2; 0:3; 1:4)

Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Japāna*540134:138
2.Austrālija*540141:108
3.Taizeme540144:148
4.Filipīnas520326:294
5.Jaunzēlande50136:421
6.Koreja50145:481