Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

papildināts Latvijas izlasei minimāls zaudējums pasaules vicečempionēm

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas izlasei minimāls zaudējums pasaules vicečempionēm
Foto: Ritvars Raits

Šovakar Kocēnos tika aizvadīta pirmā no divām šīs nedēļas nogalē paredzētajām pārbaudes spēlēm starp Latvijas un Šveices sieviešu florbola izlasēm. Mūsu meitenes sīvā cīņā ar 1:2 atzina pasaules vicečempioņu pārākumu, vārtus Latvijas valstsvienības labā guva Indra Beķere.

Izlases galvenais treneris Jānis Freivalds, kā jau iepriekš bija nolemts, mūsu valstsvienības vārtu drošību uzticēja Liānai Aldiņai, bet sākumsastāvā laukumā sūtīja aizsardzes Lieni Rajecki un Lindu Līci, malējās uzbrucējas Indru Beķeri un Edīte Bankavu, kā arī centra uzbrucēju Zeltīti Bankavu, kurai piedevām uzticēts šī izlases modeļa kapteines gods.

Jau no pašām pirmajām spēles minūtēm bija noprotams, ka šveicietes ir gan nedaudz ātrākas, gan individuāli tehniskākas par mūsu florbolistēm, piedevām viņas nevairījās spēka spēles. Latvietēm atlika vairāk koncentrēties aizsardzībai, kā arī cerēt uz veiksmi retajos pretuzbrukumos.

Spēles rezultāts tika atklāts 9. minūtē, kad šveiciete Mirka Anderegga laukuma vidū pārtvēra bumbiņu un veica reidu, kas noslēdzās ar vārtu guvumu – 1:0. Šī pati spēlētāja guva arī otros vārtus Šveices izlases labā – 30. minūtē mūsu vārtsardze Aldiņa nedaudz neaizsniedzās līdz viņas pa augšu raidītajai bumbiņai – 0:2.

Toties 46. minūtē uzgavilēt varēja latvietes un viņu līdzjutēji – Zeltītes Bankavas piespēli vārtu guvumā pārvērta mūsu vienīgā leģionāre – Indra Beķere. Šveiciešu vārtsardze pat nedaudz pieskārās Indras mestajai bumbiņai, bet tā tomēr atrada savu vietu pretinieču cietoksnī. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti, par ko noteikti uzslava pienākas Latvijas izlases vārtsardzei Liānai Aldiņai, kura labi aizvadīja visu maču un pelnīti tika atzīta par labāko mūsu komandas rindās. Pretinieču sastāvā tāds pats gods tika abu vārtu autorei Mirkai Andereggai.

Latvijas izlases otrais treneris Jānis Dainis pēc spēles pastāstīja, ka meitenēm bijis dots uzdevums pārāk neaizrauties ar uzbrukumiem un uzmanīgāk darboties aizsardzībā, lai neļautu pretiniecēm ar diagonālajām piespēlēm nonākt izdevīgās metienu situācijās. Tieši šī iemesla dēļ latvietēm pašām bija maz metienu pa šveiciešu vārtiem. Praktiski vienīgā reālā vārtu gūšanas iespēja tad arī tika izmantota. Vēl viena laba izdevība bija 2. periodā, kad Šveices izlases vārtsardze atvairīja divus pēc kārtas mūsējo metienus, bet trešais jau lidoja garām vārtiem. Treneris atzina, ka vārtsardze Liāna Aldiņa šodien nospēlēja ļoti labi, piedevām viņai bija īsta veiksmes diena. Par darbību aizsardzība uzslavu pelnījušas visas spēlētājas.

Starptautiska pārbaudes spēle, 4. februāris

Latvija - Šveice 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Metienu attiecība:
9:26 (3:9, 2:14, 4:3)
Rezultativitātes punktus guva:
Latvija – Indra Beķere 1 (1+0), Zeltīte Bankava 1 (0+1).
Šveice – Mirka Anderegga 2 (2+0), Korina Rūttimanna 1 (0+1).

Rīt pulksten 18:00 abas izlases tiksies vēlreiz - turpat Kocēnu sporta namā.

Izmantotie resursi:
IFF