Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu izlase pasaules čempionātu sāk ar sagrāvi pret Somiju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvijas sieviešu izlase pasaules čempionātu sāk ar sagrāvi pret Somiju
Latvijas izlase. Foto: IFF

Singapūrā sācies 14. pasaules čempionāts florbolā sievietēm un turnīra pirmajā dienā Latvijas valstsvienība sacentās ar pasaules vicečempionēm somietēm, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 1:14. Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Paula Egle.

Spēle iesākās ar abpusējām kļūdām un jau pirmajās sekundēs ar vārtu guvumiem varēja izcelties kā viena, tā otra komanda. Rezultāts gan nemainījās līdz mača piektajai minūtei, kad Ullas Vaitolas diagonāli ar netveramu metienu vārtu guvumā pārvērta Hanna Niemela. Lai gan somietes turpināja pārliecinoši kontrolēt bumbiņu, latvietēm rezultātu izdevās noturēt minimālu līdz pārtraukumam trešdaļas vidū. Pēc tā gan ātri Jenna Sārio ar metienu no kreisās malas izmantoja partneres piespēli. Mača 18. minūtē Onas Kaupi asu piespēli gar mūsu vārtiem ar netveramu metienu vārtu guvumā pārvērta jaunā somu talante Mīsa Turunena, bet neilgi pirms pārtraukuma Latvijas kļūdu uzbrukuma iesākumā vārtu guvumā pārvērta dvīņumāsas Kaupi – 0:4. Latvijas izlasei pretinieču laukuma pusē vērā ņemamu pretspēli neizdevās izveidot. Izceļams vienīgi Annas Ankudinovas metiens no distances, taču vārtsardze Nora Vorela metiena brīdi redzēja, pārliecinoši neitralizējot draudus savam cietoksni.

Otrajā trešdaļā somietes laiku lieki netērēja, jau pēc 23 nospēlētām sekundēm Vērai Kaupi gūstot savus otros vārtus mačā, bet pēc pāris minūtēm māsu saspēle noveda pie Vēras trešā vārtu guvuma. Laba epizode uzbrukumā radās arī mūsu vadošajām florbolistēm, taču Simona Grāpēna aizmeta garām vārtiem. Tikmēr somietes mūsu izlasi nežēloja, Johanai Homi noslēdzot rezultatīvu uzbrukumu pēc diagonālas piespēles, savukārt perioda vidū, kad Ona Kaupi panāca jau 8:0 pasaules vicečempionu labā, Latvijas izlase veica sākotnēji ieplānoto vārtsargu maiņu, Janas Filipsones vietā vārtos stājoties Allanai Kolosovai. Viņa savu cietoksni sausu nosargāja teju piecas minūtes, kad Vēra Kaupi parādīja, ka māk arī ar finta palīdzību dabūt bumbiņu vārtos. Piecas minūtes pirms perioda beigām Hanna Niemela nopelnīja noraidījumu un skaitliskajā vairākumā pie vārtu guvuma tika arī Latvija, kad pieredzējusī Paula Egle raidīja bumbiņu vārtu tālajā augšējā stūrī, panākot 1:9. Uzreiz gan sekoja Džeinas Eglītes noraidījums un somietēm vajadzēja vien desmit sekundes, lai izmantotu savu vairākumu. Perioda pēdējās sekundēs latvietes jau tradicionāli ielaida vēl vienus vārtus, tādējādi pēc diviem periodiem Somijas izlases pārsvars sasniedza jau desmit vārtus - 1:11.

Trešo periodu latvietes iesāka ļoti aktīvi, Annai Ankudinovai jau pirmajā minūtē norībinot vārtu stabu. Drīz pēc tam laukuma centrā tika klupināta Simona Grāpēna un uz Somijas izlases vārtiem tika nozīmēts soda metiens. Mūsu labākā “bullīšu” izpildītāja Anna Ankudinova šoreiz gan dueļī ar pretinieču vārtsardzi palika zaudētājos, Norai Vorelai spējot skart bumbiņu. Tikmēr Somijas izlase turpināja kontrolēt bumbiņu, bet nespēja gūt vārtus līdz pat mača 55. minūtei, kad Vēra Kaupi ar lielisku piespēli pa gaisu vienatnē pret Kolosovu izvirzīja Mīsu Turunenu un jaunā florboliste tika pie sava trešā vārtu guvuma spēlē. Drīz vien Eglītei neizdevās apturēt Vēru Kaupi un piespēle māsai noslēdzās ar vēl vienu vārtu guvumu. Mača izskaņā divu minūšu sodu nopelnīja Simona Grāpēna un kārtējos vārtus guva kāda no dvīņumāsām – šoreiz Ona, uzstādot beigu rezultātu 14:1.

Latvijas izlasē vienīgos vārtus guva Paula Egle, bet par labāko spēlētāju atzina vārtsardzi Janu Filipsoni. Somietēm Onas Kaupi rēķinā trīs vārtu guvumi un piecas piespēles, Vērai Kaupi četri vārti un divas piespēles, bet par labāko atzina pasaules čempionātu debitanti Mīsu Turunenu, kurai trīs precīzi metieni un trīs rezultatīvas piespēles.

Pasaules čempionāts florbolā sievietēm

Latvija – Somija 1:14 (0:4; 1:7; 0:3)
Metieni: 17:63 (6:23, 5:20, 6:20)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Paula Egle 1 (1+0), Elīza Elizabete Bērziņa 1 (0+1)

A grupas turnīra tabula:

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Somija110014:12
2.Šveice00000:00
3.Norvēģija00000:00
4.Latvija10011:140

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
02.12.10:00Latvija – Somija1:14
03.12.10:00Latvija – Norvēģija
04.12.14:00Latvija – Šveice

     [+] [-]

, 2023-12-02 12:27, pirms 7 mēnešiem
ha-ha-ha...ha.....Vajaszēja vienlaicīgi likt vārtos 3 vārtsadzes.....

  +1 [+] [-]

, 2023-12-02 16:13, pirms 7 mēnešiem
HotābičsXIV rakstīja: ha-ha-ha...ha.....Vajaszēja vienlaicīgi likt vārtos 3 vārtsadzes.....
Nez vai palīdzētu, paskaties augšējā bildē, tur tā mūsu vārtsardze ir tik varena, ka viena pati aizsedz visus vārtus. Tikai kaut kā ļoti meistarīgi viņai izdodas izvairīties no vārtos lidojošām bumbiņām. Varbūt treneris mūsu apaļītēm nav paskaidrojis spēles noteikumus, ka uzvar tās, kuras vairāk iemet?

     [+] [-]

, 2023-12-02 18:47, pirms 7 mēnešiem
Vai šis ir tas pats Iņģists, kas kādreiz pats ar nūju pa laukumu skrēja?

     [+] [-]

, 2023-12-02 18:48, pirms 7 mēnešiem
Paskatījos nedaudz to spēli. Nu tā tas ir. Mūsējās ir tur, kur ir, un pārsteigumus jau neviens negaidīja. Aizmirstam šo spēli, bet atceramies, ka jātranējas un jāaug meistarībā.