Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Čempionāta otrajā dienā vairākas saistošas spēles

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempionāta otrajā dienā vairākas saistošas spēles
Igaunijas izlases vārtsardze Katrina Karamā ieņēma vietu vārtos, kad kolēģe iedzīvojās savainojumā mačā pret ASV.

Singapūrā šodien ar sešām spēlēm turpināsies pasaules čempionāts florbolā sievietēm. Ja pirmajā dienā pārsvarā visās spēlēs intriga izgaisa labu laiku pirms mača beigām, tad otrajā dienā gaidāmas krietni sīvākas cīņas, tostarp pirmā TOP-4 komandu divkauja.

Diena iesāksies ar divu Eiropas izlašu cīņu C apakšgrupā, kad Vācija eksaminēs Franciju. Vācietes turnīru iesāka ar lēnu ieskriešanos, bet pārliecinošu 10:0 uzvaru pār Austrāliju, kas ļauj atrasties C apakšgrupas galvgalī. Komandas līdera Anna-Lēna Besta ar 3 (1+2) punktiem bija rezultatīvākā savā komandā, kas pašlaik ļauj čempionāta kopējā tabulā ieņemt desmito vietu, atpaliekot vien no trim somietēm un sešām zviedrietēm. Tikmēr vārtsardze Nora Holle tika galā ar visiem 27 ķenguru zemes izlases spēlētāju metieniem, šajā rangā pašlaik esot labākajai starp visām. Tikmēr Francija savā debijas spēlē ar rezultātu 2:5 piekāpās čempionāta saimniecēm Singapūrai, kaut gan bija vadībā ar 1:0 un 2:1, pie šāda rezultāta ejot arī pārtraukumā. Skaidrs, ka abu komandu pirmajā savstarpējā mačā pasaules čempionātos pret vācietēm cīnīties par pozitīvu rezultātu būs krietni grūtāk. Tikmēr vācietes šajā spēlē var praktiski nodrošināt kādu no pirmajām divām vietām savā grupā un iekļūšanu kvalifikācijas kārtā.

Dienas turpinājumā cīņā iesaistīsies divas D apakšgrupas komandas, kas potenciāli varētu būt Latvijas valstsvienības pretinieces. Ja Igaunija un ASV savu dueli izspēlēja jau turnīra ievadā, tad otrajā dienā laiks nūjas krustot Dānijas un Japānas izlasēm. Mača izteiktas favorītes būs dānietes, taču aziātes, kuras finālturnīrā atgriežas pēc viena finālturnīra izlaišanas, var cerēt uz lielāku līdzjutēju atbalstu, salīdzinot ar iepriekšējā čempionāta astoto labāko nāciju. Neskaitot iepriekšējo turnīru, izlases pasaules čempionātos bija tikušās četros turnīros pēc kārtas, allaž uzvarot dānietēm, tostarp 5:0 pirms četriem gadiem Šveicē. Vienīgā no sešām savstarpējām spēlēm, kas nav noslēgusies ar eiropiešu uzvaru bijusi 1999. gada čempionātā Zviedrijā, kad dānietes pusotru minūti pirms pamatlaika beigām izrāva 6:6 neizšķirtu.

Pulksten 11:00 pirmā florbola lielvalstu divcīņa, kad Somija un Šveice sacentīsies par pirmo vietu A apakšgrupā. Abas izlases čempionātu iesāka ar pārliecinošām uzvarām, labāku vārtu attiecību sasniedzot somietēm, kas vismaz pašlaik viņām ļaut apsvērt iespēju arī par neizšķirtu. Šī spēle parādīs vai tiešām māsas Kaupi ir neapturamas arī vadošajām nācijām – pašlaik viņas ir turnīra divas rezultatīvākās florbolistes. Tikmēr šveiciete Korina Rūtimana nostiprinājusi savu statusu kā pasaules čempionātu visu laiku labākā vārtu guvēja, kā arī pietuvojusies otrajai vietai turnīra visu laiku rezultatīvāko spēlētāju statusā. Interesanti, ka abas izlases pirms 18 gadiem, kad čempionāts arī notika Singapūrā, sacentās lielajā finālā, toreiz ar minimālu 4:3 uzvarot Šveicei, kas viņām ļāvis izcīnīt pirmo un līdz šim vienīgo titulu.

Turnīrā iesaistīsies arī “mūžīgi ceturtās” jeb Čehijas izlase, kura šajā turnīrā tiek pieskaitīta galvenajām favorītēm. Ne velti, jo pirms turnīra pārbaudes mačā pirmo reizi vēsturē tika pieveiktas arī zviedrietes. Par pirmo pārbaudījumu čehietēm kļūs cīņa pret Poliju jeb izlasi, kas pēdējos čempionātos bijusi “labākā no pārējām”, izcīnot piekto vietu čempionāta noslēgumā. Pasaules čempionātos abas izlases savā starpā tikušās piecas reizes, vienmēr pie uzvarām tiekot čehietēm. Tiesa, pēdējais duelis pirms diviem gadiem Zviedrijā bijis visspraigākais, kad čehietes uzvarēja tikai ar 6:2. Vai polietes var nospēlēt vēl labāk?

Līdzīgi kā pirmajā dienā, arī otrā spēļu diena noslēgsies ar mājinieču Singapūras izlases došanos laukumā. Ja turnīra ievadā izdevās salauzt Francijas pretestību, tad šoreiz gaidāma spēkošanās ar viņām krietni labāk zināmo Austrāliju, kas turnīra ievadā palika sausā pret Vāciju. Singapūras izlases uzvara praktiski nodrošinātu viņām vismaz otro vietu apakšgrupā un ceļu pretim kvalifikācijas turnīra spēlei. Tikmēr austrālietes vēl vienu neveiksmi atļauties nevar. Interesanti, ka abas komandas 2019. gada čempionātā tikās pat divreiz – turnīra ievadā Singapūra uzvarēja ar 4:3, bet pēc tam spēlē par 11.vietu Austrālija prata reabilitēties ar 3:1. Ļoti iespējams, ka šoreiz tikai viena no izlasēm spēs tikt uz kvalifikācijas kārtu. Interesanti, ka pasaules čempionātos izlases savā starpā tikušās astoņas reizes, katrai tiekot pie trim uzvarām, vēl divus mačus noslēdzot neizšķirti.

Par Latvijas izlases spēli pret Norvēģiju plašāks ieskats lasāms ŠEIT.

Pasaules florbola čempionāts, 2.spēļu diena

LaiksGrupaSpēle
07:00CVācija – Francija
08:00DDānija – Japāna
10:00ANorvēģija – Latvija
11:00ASomija – Šveice
12:45BČehija – Polija
14:00CAustrālija – Singapūra