Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Kolosovai sausā spēle, florbolistēm vēl viens triumfs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kolosovai sausā spēle, florbolistēm vēl viens triumfs
Latvijas U-19 izlase. Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā U-19 juniorēm pie trešā panākuma tikpat mačos izdevies tikt Latvijas izlasei. Kārtējā spēlē latvietes ar rezultātu 8:0 apspēlēja Dānijas vienaudzes. Par labāko spēlētāju mūsu izlasē atzina komandas kapteini Samantu Bērziņu.

Latvijas juniores turnīra ievadā ar rezultātu 11:2 apspēlēja Austrāliju, bet pēc tam ar 15:2 sagrāva arī Austriju. Tas nodrošināja vismaz otro vietu D apakšgrupā. Grupu turnīra noslēdzošajā spēlē bija jātiekas ar Dāniju, kas čempionāta ievadā ar 6:0 pieveica Austriju un ar 6:2 – Austrāliju.

Līdz šim vienīgajā savstarpējā spēlē latvietes bija piedzīvojušas neveiksmi pret dānietēm, bet šoreiz jau pēc nedaudz vairāk kā vienas nospēlētas minūtes Madlēna Rozīte izgājienā pa labo malu atklāja cīņas rezultātu. Tie gan tā arī izrādījās vienīgie vārti mača pirmajā periodā.

Nākamais precīzais metiens bija jāgaida līdz spēles 27. minūtei, kad Elīna Sirmā no vārtu priekšas ar nūjas neērto pusi dubultoja pārsvaru. Trīs minūtes vēlāk Luīze Raseiceva devās pretuzbrukumā, ar lielisku māņkustību tika vaļā no konkurentēm, pēc tam ar velkošu metienu panākot 3:0. Savukārt ceturtos vārtus guva Emīlija Salaciete, kas izmantoja Kristīnes Andrejevas piespēli, esot precīza no vārtu priekšas – 4:0 pēc diviem periodiem.

Trešajā periodā rezultāts ilgstoši palika nemainīgs, bet tad ar divu minūšu intervālu latvietēm izdevās gūt vēl trīs vārtus. Vispirms Kristiāna Biezuma pati uzsāka uzbrukumu un pati arī to noslēdza ar rezultatīvu metienu. Pēc tam Aurēlija Zariņa ar vairākām māņkustībām tika vaļā no konkurentēm, iemetot sestos vārtus, bet septītos iemeta Rozīte, esot precīza izgājienā vienatnē pret vārtsardzi. Arī astotos vārtus guva Rozīte, saņemot kārtējo lielisko aurēlijas Zariņas piespēli – 8:0. Līdz ar spēles beigu signālu Luīze Raseiceva iemeta arī devītos vārtus, taču tiesneši uzskatīja, ka precīzais metiens tomēr izpildīts mirkli par vēlu, vārtu guvumu neatzīstot.

Līdz ar to Latvijas izlase nodrošināja uzvaru D apakšgrupā un turpinās cīņu par septīto vietu pasaulē. Vispirms gaidāma spēkošanās ar Vācijas izlasi. Diemžēl turnīra izspēles kārtība šoreiz ir tāda, ka nebūs iespējams pārbaudīt Latvijas U-19 izlases spējas uz vadošo komandu fona.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar trim vārtu guvumiem bija Madlēna Rozīte, bet vārtsardze Allana Kolosova ne vien atvairīja visus pretinieču metienus, bet arī atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.

Turnīra turpinājumā cīņā par 7. līdz 10. vietu Latvijas izlase sacentīsies ar Vāciju. Spēles sākums paredzēts rīt pulksten 20:00 pēc Latvijas laika.

Pasaules florbola čempionāts U-19 juniorēm

Latvija – Dānija 8:0 (1:0, 3:0, 4:0)
Rezultatīvākās Latvijas U-19 izlasē: Madlēna Rozīte 3 (3+0), Aurēlija Zariņa 2 (1+1), Marta Drille 2 (0+2), Elīna Sirmā 1 (1+0), Luīze Raseiceva 1 (1+0), Emīlija Salaciete 1 (1+0), Kristiāna Biezuma 1 (1+0), Klinta Rovīte 1 (0+1), Kristīne Andrejeva 1 (0+1), Betija Raseiceva 1 (0+1), Allana Kolosova 1 (0+1)