Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Baloži" dubulto pārsvaru, "Vārme" izlīdzina rezultātu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Baloži" dubulto pārsvaru, "Vārme" izlīdzina rezultātu
Epizode no "FBK Baloži" un "Rēzekne/BTA" spēles, foto: Patriks Pauls Briķis (FBK Baloži)

Latvijas florbola čempionātā vīriešu 2. līgā viena panākuma attālumā no fināla nokļuvuši turnīra debitanti "FBK Baloži". Tikmēr otrā pārī starp "Vārmes" un Aizkraukles komandām rezultāts kļuvis neizšķirts.

“Baloži” nospēlē daudz pārliecinošāk, dubultojot pārsvaru

Pirmajā pusfināla spēlē “FBK Baloži” savās mājās izdarīja teju divreiz vairāk metienu nekā “Rēzekne/BTA”, taču uzvarēt izdevās vien ar minimālu 2:1. Arī otrajā cīņā nomināli savā laukumā Ķekavā “Baloži” meta pa vārtiem krietni biežām (31:15), taču šoreiz arī realizācija bija krietni labākā līmenī. Ja uz Aleksa Sprudzāna vārtu guvumu viesi atbildēja ar ātriem vārtiem Jāņa Viša izpildījumā, tad līdz perioda beigām “Baloži” vēl pa reizei guva vārtus gan vairākumā, gan mazākumā, panākot 3:1 vadību. Trīs vārti tika iemesti arī otrajā trešdaļā, bet noslēdzošajā pievienoti vēl divi rezultatīvi metieni. Tikmēr Aksels Imbovics vairs nebija pārspējams, tādējādi laukuma saimnieki triumfēja ar 8:1 un sērijā panāca 2:0 vadību. Jau šajā nedēļas nogalē izbraukumā vienība lūkos tikt pie trešās uzvaras, kas nodrošinātu vietu čempionāta finālā. Sprudzāns ar diviem vārtiem un vienu piespēli bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās.

“Vārme” pārsteidz un uzvar, bet paliek bez Maslobojeva

FK “Vārme” florbolisti pirmajā spēlē ielaida 21 vārtus mačā pret “Aizkraukle/Koknese” komandu un skaidrs, ka ar tādu sniegumu aizsardzībā uz panākumu cerēt ir naivi. Arī otrajā spēlē aizsardzība bija tālu no vēlamās, taču zaudēti tika “tikai” desmit vārti un komandas kopumā sameta 21 vārtus. Mača pirmajā periodā laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 5:2, otrajā periodā ātri pārsvaru palielinot līdz 7:2. Tad viesi ar trim vārtu guvumiem atjaunoja intrigu, bet trešā perioda sākumā Svens Lapčinskis atkal ieguva komfortablo 10:6 laukuma saimnieku labā. Nedisciplinētība un daudzie noraidījumi mājiniekiem sabojāja mača izskaņu, jo viesi prata atspēlēties un panākt 10:10 izlīdzinājumu, turklāt viens no komandas līderiem Miks Maslobojevs par sitienu pretiniekam ar nūju nopelnīja ne vien sarkano kartīti, bet arī vairāku spēļu diskvalifikāciju. Ironiski gan, ka uzvaras vārtus mājinieki guva tieši spēlējot mazākumā, izceļoties brāļiem Lapčinskiem. Neskatoties uz priekšlaicīgo cīņas beigšanu, Maslobojevs ar 3+3 bija rezultatīvākais savas komandas 11:10 uzvarā. Viesiem četrus vārtus iemeta Jānis Kalniņš. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 1:1 un divi nākamie mači tiks aizvadīti jau Aizkraukles komandas mājvietā.

Latvijas čempionāta 2.līgas play-off

Pusfinālu pāri

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
FBK Baloži – Rēzekne/BTA2:18:123.03.24.03.30.03.2:0
Aizkraukle/Koknese – FK Vārme21:710:1123.03.24.03.30.03.1:1