Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Divas diametrāli dažādas pusfinālu spēles

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Divas diametrāli dažādas pusfinālu spēles
Gustavs Gadzāns līksmo par vārtu guvumu spēlē pret Rēzeknes klubu,foto: Patriks Pauls Birķis (FBK Baloži)

Pusfinālu sērijas sestdien sākās ne vien Elvi florbola līgā, bet arī Latvijas čempionātā vīriešu 2. līgā un interesanti, ka vienā no mačiem tika gūti vien trīs vārti, kamēr otrā – teju desmit reizes vairāk.

“Aizkraukle/Koknese” Kuldīgā sasniedz “acīti”

Pirmajā periodā nonākuši iedzinējos ar 1:4, pamatīgi sadusmoti tika “Aizkraukle/Koknese” florbolisti, kas mača nākamo 45 minūšu laikā paspēja gūt divus desmitus vārtus Kuldīgas sporta hallē notiekošajā cīņā pret nominālajiem laukuma saimniekiem FK “Vārme”. Līdz perioda beigām favorīti bija pietuvojušies līdz 3:4, bet otrā perioda pirmajā pusē seši gūtie vārti deva jau 9:4 vadību. Mājinieki veica vārtsarga nomaiņu, kas vainagojās ar īsu uzplaiksnījumu un ātri atspēlētiem vārtiem, taču līdz pārtraukumam arī Lauris Gurskis bija spiests kapitulē jau četras reizes. Pēdējā spēles nogrieznī pie rezultāta 5:16 mājinieki mačā iesaistīja arī trešo vārtsargu Edgaru Karlshofu, taču arī viņš nebija glābējs, sev atvēlētajām laikā ielaižot vēl piecus vārtus. Tādējādi “Aizkraukle/Koknese” spēra pirmo no trim soļiem fināla virzienā, tiekot pie 21:7 uzvaras viesos. Ar sešiem vārtiem izcēlās Juris Tomaševskis, bet Raitis Ozols, gūstot četrus vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli, sasniedzis 100 piespēļu robežu šajā līmenī. Laukuma saimniekiem produktīva spēle uzbrukumā Ģirtam Zirnim, kuram vieni vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Baložos uzvarai pietiek ar diviem vārtu guvumiem

Pēc krietni savādāka scenārija tika aizvadīta pirmā pusfināla spēle Baložos, kur pie vietējās komandas ciemojās “Rēzeakne/BTA”. Mājiniekiem astotajā minūtē izdevās izvirzīties vadībā, kad precīzs raidījums padevās Gustavam Gadzānam, bet latgalieši mājiniekiem bija sagatavojuši vārtus uz ģērbtuvēm, kurus trešdaļas pēdējā sekundē guva Arvis Laizāns. Tajā mirklī bija grūti iedomāties, ka cīņā tiks gūti vairs tikai vieni vārti. Kad jāspēlē bija mazāk par desmit minūtēm, skaitlisko vairākumu prata realizēt Aleksis Sprudzāns, panākot 2:1 “FBK Baloži” labā, kuri panākumu prata nosargāt līdz pat mača beigām. Jāsaka gan, ka cīņa aizritēja ar mājinieku pārsvaru, par ko liecina izdarīto metienu attiecība (35:21).

Sērijas otrās spēles tiks aizvadītas jau šodien

Latvijas čempionāta 2.līgas play-off

Pusfinālu pāri

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
FBK Baloži – Rēzekne/BTA2:117.03.23.03.24.03.30.03.1:0
Aizkraukle/Koknese – FK Vārme21:717.03.23.03.24.03.30.03.1:0