Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Vārme" un "Rēzekne/BTA" uzvar izšķirošajos mačos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Vārme" un "Rēzekne/BTA" uzvar izšķirošajos mačos
FK "Vārme" arī šajā sezonā cīnīsies par medaļām

Aizvadītas cīņas Latvijas florbola čempionātā vīriešu 2.līgā un labāko pusfinālā iekļuva trīs Austrumu grupas komandas un Rietumu grupu "paglāba" vienīgi FK "Vārme", kas izšķirošajā mačā tika galā ar "Līgatni".

Rīdzinieki revanšējas latgaliešiem, taču zaudē izšķirošo maču

Rezultatīvu sniegumu turpina demonstrēt NND/SynoTip florbolisti, kuri pirmajā spēlē viesos atzīmējās ar septiņiem precīziem metieniem, ar ko gan izrādījās par maz, lai tiktu galā ar “Rēzekne/BTA” vienību, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 7:10. Savās Mājās komanda prata demonstrēt krietni pārliecinošāku sniegumu aizsardzībā, vienlaikus uzlabojot arī sekmes pie pretinieku vārtiem. Tā rezultātā trešā perioda ievadā “NND/SynotTip” iekrāja jau graujošo 9:1 vadību, bet visu maču uzvarēja ar rezultātu 12:3, tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā un pusfinālistu noteikšanu atliekot uz izšķirošo trešo spēli. Otrajā mačā lielisks bija Aivis Barkovskis, kuram četri vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Viesiem tikmēr Vladlenam Cvetkovam vieni vārti un viena rezultatīva piespēle.

Tas nozīmēja, ka sērijā nepieciešams aizvadīt izšķirošo maču, kas arī tika aizvadīts Rīgā. Viesu komandai pirmajā periodā divreiz izdevās izvirzīties vadībā, taču laukuma saimnieki prata atspēlēties. Kad Andrejs Kozlovs panāca 3:2 rēzekniešu labā, mājinieki vairs nespēja līdzsvarot rezultātu. Vladlens Cvetkovs trešā perioda sākumā guva ceturtos vārtus, bet mājiniekiem vien minūti pirms pamatlaika beigām viens no līderiem Romualds Paulovičs spēja deficītu sadeldēt līdz 3:4, taču ar to izrādījās par maz, kas nozīmē vien to, ka galvaspilsētas komandai šī sezona noslēgusies negaidīti agri.

Vārme uzvar pagarinājumā, vēlāk triumfējot jau pārliecinošāk

Spraiga izvērtusies sērijas otrā spēle starp FK “Vārme” un “Līgatne” komandā. Ja Vidzemē notikušajā pirmajā spēlē laukuma saimnieki svinēja minimālu 9:8 uzvaru pamatlaikā, tad Kuldīgā notikušajā spēlē ar 60 minūtēm izrādījās par maz, lai noskaidrotu uzvarētāju. Spēles pirmajā pusē sekmīgāki bija līgatnieši, kuri panāca 4:2, 5:3 un 6:4 vadību, bet deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām jau atradās iedzinējos ar 7:9. Veiksmīga spēles galotne ļāva panākt 9:9 un ievirzīt spēli papildlaikā, taču tajā jau pēc 36 nospēlētām sekundēm uzvaras vārtus guva Miks Maslobojevs, nodrošinot nominālajiem laukuma saimniekiem uzvaru ar rezultātu 10:9, kas ļāva arī līdzsvarot rezultātu sērijā. Uzvarētājiem Ingmārs Lapčinskis bija rezultatīvākais ar trim vārtu guvumiem un divām piespēlēm, kamēr viesiem Artūram Ozolam trīs precīzi metieni un viena rezultatīva piespēle. Kādreizējais “Lekrings” komandas florbolists tādējādi sasniedzis 100 punktu robežu šajā līmenī. Tikmēr komandas biedram Mārcim Malkausim, kuram šoreiz vārti un piespēle, izdevies kļūt par 19. spēlētāju līgas vēsturē, kurš pārsniedzis 300 gūto punktu robežu.

Dienu vēlāk komandas tikās atkārtoti un šoreiz FK “Vārme” bija jau krietni pārliecinošāki, tiekot pie uzvaras ar rezultātu 10:3. Pirmos vārtus gan guva Latvijas čempionātu medaļnieks Oskars Balodis, taču piecas nākamās reizēs par vārtu guvumiem varēja līksmot mājinieki. Otrā perioda izskaņā Balodis guva savus otros vārtus, taču mājinieku atbilde atkal bija iespaidīgāka ar trim precīziem metieniem nepilnu divu minūšu laikā trešā perioda sākumā. Ar precīziem metieniem komandas apmainījās arī spēles izskaņā, tādējādi laukuma saimnieki tika pie panākuma ar 10:3, uzvarot arī sērijā un iekļūstot pusfinālā. Trīs vārti uzvarētājiem Dāvim Božem, kamēr Ingmārs Lapčinskis guva divus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Aizkraukle/Koknese atspēlējas un sasniedz pusfinālu

Tikuši pie 7:5 uzvaras viesos, “Aizkraukle/Koknese” florbolisti savās mājās pirmajā periodā trīs reizes nonāca minimālā deficītā pret FK “Tērvete” komandu. Tomēr trīs bezatbildes vārtu guvumi pēc Raivja Kurnigina un Jāņa Kalniņa saspēles otrajā periodā, deva 5:3 vadību, ko noslēdzošajā spēles daļā mājinieki palielināja līdz 9:3 un 11:4, bet Rainera Subra vārtu guvums spēles pēdējās sekundēs pamainīja vien ciparus uz tablo – 11:5 uzvara mājiniekiem un nodrošināta vieta čempionāta pusfinālā. Kurnigins kopumā izcēlās ar četriem vārtu guvumiem un divām piespēlēm, kamēr viesiem tieši Subris bija rezultatīvākais komandas noslēdzošajā spēlē sezonā, izceļoties ar diviem vārtiem un vienu piespēli.

“Baloži” arī ceturtdaļfinālam izlido cauri neatskatoties

Latvijas čempionāta debitanti “FBK Baloži” pēc sekmīgi aizvadītas regulārās sezonas tikpat stabili pārvarējuši savu debijas kārtu izslēgšanas turnīrā. Pirmajā mačā viesos pret “FK Jūrmala” tika svinēta uzvara ar rezultātu 8:5, bet savās mājās jau pirmajā periodā tika panākts 4:1 pārsvars, otrajā trešdaļā iemetot vēl divus vārtus. Pēdējā periodā arī jūrmalnieki nespēja rast pretzāles, lai mačā atjaunotu intrigu cīņā par uzvaru. “Baloži” nosargāja uzvaru ar rezultātu 9:3, tādējādi iekļūstot pusfinālā. Teicama spēle uzvarētājiem padevās Aleksim Sprudzānam, kurš asistēja četros no komandas vārtu guvumiem. Tikmēr viesiem neviens no florbolistiem neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu.

Latvijas čempionāta 2.līgas play-off

Komandas1.spēle2.spēle3.spēleSērijā
FBK Baloži – FK Jūrmala8:59:3X2:0
FK Vārme – Līgatne8:910:9 (OT)10:32:1
Aizkraukle/Koknese – FK Tērvete7:511:5X2:0
NND/SynotTip – Rēzekne/BTA7:1012:33:41:2

Pusfinālu pāri

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
FBK Baloži – Rēzekne/BTA16.03.17.03.23.03.24.03.30.03.0:0
Aizkraukle/Koknese – FK Vārme16.03.17.03.23.03.24.03.30.03.0:0