Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Par aizvadītā gada labāko florbolistu pasaulē atzīts Kims Nilsons

Jēkabs Kārlis Gibeiko
Jēkabs Kārlis Gibeiko

Par aizvadītā gada labāko florbolistu pasaulē atzīts Kims Nilsons
Kims Nilsons. Foto: SVT Sport

Viens no Zviedrijas florbola izlases līderiem Kims Nilsons šogad tika atzīts par 2020. gada labāko florbolistu pasaulē, iegūstot šo balvu otro reizi karjerā.

16. gadu pēc kārtas tiek pasniegta balva labākajam florbolistam pasaulē. 2020. gadā šo balvu saņēma 32 gadus vecais Ferjestādenes "Kalmarsund" kluba spēlētājs Kims Nilsons. Šī ir "Innebandymagazinet" balva, kuru kopā ar naconālo izlašu treneriem un pasaules medijiem pasniedz labākajam gada spēlētājam kopš 2005. gada.

"Esmu pie tā strādājis ļoti smagi un neko neatstāju nejaušības ziņā. Esmu rūpīgs visos sīkumos, kas ir svarīgi, lai paveiktu visu iespējamo. Katru reizi, kad dodos uz jaunu maču, man ir daudz kas jāpierāda, taču šāda balva padara mani vēl spēcīgāku, lai paliktu augšgalā. Mums ir izdevies izveidot brīnišķīgu komandu, kas smagi strādā un kuru man patīk katru dienu satikt treniņā vai mačos," teica Nilsons.

Zviedru uzbrucējs saņēma balvu par izcili aizvadītu 2020. gadu, kurā spēja aizvest komandu līdz Zviedrijas Superlīgas virsotnei un kļūt par rezultatīvāko komandas un līgas spēlētāju. Ar izcilu lomu vairākumā un kā soda metienu izpildītājs viņš demonstrē izcilību visos nozīmīgākajos spēles aspektos.

Nilsona pārstāvētā komanda uzvarēja aizvadīta gada sezonu un šobrīd atrodas līderpozicijā Zviedrijas čempionātā. Uzbrucējs 32 Zviedrijas Superlīgas spēlēs pagājušajā sezonā ir guva 33 vārtus un atdevis 32 rezultatīvas piespēles, bet šosezon 14 mačos - 20 vārtus un 13 piespēles.

Aiz Nilsona šajā balsojumā palika soms Niko Salo no Tamperes "Classic" ( iepriekšējo piecu sezonu Somijas čempionvienība) un zviedrs Emīls Johansons no Fālunas IBF. Visvairāk, piecas reizes, balvu ir ieguvis leģendārais Somijas izlases uzbrucējs Mika Kohonens.

Pēdējo desmit gadu balvas ieguvēji

GadsSpēlētājsValsts
2011Mika KohonensSomija
2012Mika KohonensSomija
2013Rasmuss EnstremsZviedrija
2014Kims NilsonsZviedrija
2015Rasmuss EnstremsZviedrija
2016Aleksandrs Gālante KarlstremsZveidrija
2017Aleksandrs Gālante KarlstremsZviedrija
2018Ēro KosonensSomija
2019Emīls JohansonsZveidrija
2020Kims NilsonsZviedrija

Izmantotie resursi:
floorball.sport