Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

SSL pusfināla sērija pārtraukta, noskaidrotas līgas jaunpienācējas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

SSL pusfināla sērija pārtraukta, noskaidrotas līgas jaunpienācējas
"Hagunda"
Foto: Hagunda

Šovakar bija paredzēts izspēlēt piekto Zviedrijas florbola Superlīgas pusfināla piekto maču starp “Kalmarsund” un “Falun”, taču Covid-19 ieviesis savas korekcijas. Tikmēr noskaidrotas tās divas komandas, kas nākamsezon papildinās līgu.

Pēc četrām spēlēm “IBF Falun” atrodas 3:1 vadībā pret “FBC Kalmarsund”, taču iekļūt lielajā Superfinālā, kas paredzēts 26. aprīlī, tik drīz komandām vēl nebūs iespējams - ilgāku laiku Zviedrijas Superlīgas čempionāta spēles varēja ritēt atbilstoši kalendāram, taču pašā sezonas izskaņā atkal uzradies Covid-19 bubulis, jo pozitīvi testu rezultāti konstatēti abās komandās. Tā rezultātā sērija pašlaik ir apturēta uz nenoteiktu laiku.

Ja Superlīgā plānotā spēle ir pārcelta, tad sekmīgi noslēgušās kvalifikācijas spēles par tiesībām 2021./22. gada sezonā spēlēt spēcīgāko sabiedrībā. Jau pirms laba laika vietu stiprāko sabiedrībā zaudēja “Hollvikens” un “Fagerhult Habo”, bet kvalifikācijā līdz izšķirošajām spēlēm nokļuva četras komandas.

Djurgrarden Floorball” vienība no Stokholmas un “Hagunda IF” un Upsalas ir tās komandas, kas nākamajā sezonā spēlēs Superlīgā. “Djurgardens” uzvarēja Allsvenska ziemeļu reģionā, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā ar 2:1 uzvarot “Visby”, izšķirošajā spēlē uzvarot papildlaikā. Izšķirošajā sērijā ar 3:1 tika pieveikti “Karlstad IBF” florbolisti.

Arī “Hagunda’ spēlēja tajā pašā Allsvenska ziemeļu reģionā, ierindojoties trešajā vietā. Pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā vienība ar 2:1 sērijā pieveica titulēto AIK, bet izšķirošajā kārtā ar 3:1 apspēlēja ne mazāk titulēto un ambiciozo “Warberg”.

Jāpiebilst, ka ne “Hagunda”, ne “Djurgarden” savā vēsturē vēl ne reizi nav spēlējušas Zviedrijas florbola Superlīgā.