Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Kalmarsund” bez cīņas noslēdz Zviedrijas Superlīgu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Uz desmit dienām tika apturēta Zviedrijas Florbola Superlīgas pusfināla sērija starp “FBC Kalmarsund” un “IBF Falun” vienībām. Falūnas komandai vajadzēja vēl vienu uzvaru, taču viņi vietu finālā izcīnīnīja ar trim panākumiem.

Viena no pēdējo gadu titulētākajām vienībām “IBF Falun” uzvarēja pirmajās trijās sērijas spēlēs pret “FBC Kalmarsund”, kuri savā pirmajā sezonā izslēgšanas cīņās bija sasnieguši pusfinālu. Nonākot situācijā, kad vairs nevarēja atļauties zaudēt, ceturtajā spēlē viesos viņi tika pie panākuma, tādējādi sadeldējot rezultātu sērijā līdz 1:3. Diemžēl pēc sērijas ceturtās spēles abām komandām tika atklāti pozitīvi Covid-19 gadījumi. Tā rezultātā sākotnēji uz nenoteiktu laiku tika apturēta sērijas izspēlēšana, bet vēlāk tika paredzēts, ka piektā spēle tiks izspēlēta 28. aprīlī jeb desmit dienas pēc ceturtā mača.

Diemžēl florbola līdzjutējiem tā arī neizdosies noskaidrot vai Kalmāras komanda spētu paveikt brīnumu, atspēlējoties no 0:3 un sasniegt lielo Superfinālu. Komnadas vadība informējusi Zviedrijas florbola federāciju, ka viņi nebūs gatavi 28. aprīlī iziet laukumā, kā rezultātā sērija noslēgusies, “IBF Falun” vienībai iekļūstot čempionāta finālā.

Sākotnēji Zviedrijas florbola Superfināls bija paredzēts 24. aprīlī Gevles pilsētā, bet pēc šī Covid-19 gadījuma finālspēle pārcelta uz 2. maiju. Tajā sacentīsies “IBF Falun” un “Storvreta IBK”.