Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Spraigas spēles Salming līgā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Spraigas spēles Salming līgā
Moments no spēles starp "Smilšukastēm" un "Tīnūžiem"
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Nedēļas laikā daudz notikumu norisinājies Salming Florbola līgā. Piecās aizvadītajās spēlēs pie uzvaras savā laukumā tikusi tikai viena komanda, bet viena spēle noslēgusies neizšķirti, tā ka lielākoties viesi varēja doties mājup labākā noskaņojumā, nekā mājinieki.

30. janvārī "Smilšukastes" (Lielvārde) savā laukumā uzņēma "Tīnūžus". Lai arī rezultātu atklāja tīnūžnieki, mājinieki pamazām pārņēma spēles grožus savās rokās. Mača otrais un trešais periodā turpinājās mājinieku ofensīvu, par ko liecina deviņi gūtie vārti. Spēle noslēdzās ar rezultātu 13:4. Uzvarētāju rindās rezultatīvākie bija "vecā gvarde" – Ansis Kusiņš 3+4, Jānis Krūka 1+3 un Edgars Mednis 2+1, savukārt "Tīnūžu" komandā ar 2 gūtiem vārtiem izcēlās lielvārdietis Jānis Kains.

31. janvārī divas spēles tika aizvadītas Jelgavā. Vispirms savā starpā tikās abas studentu komandas. "LLU" sastāvā debitēja bijušais Latvijas U-19 izlases vārtsargs Dmitrijs Škļarovs, kurš pat ar savu pieredzi nespēja glābt komandu no triju vārtu ielaišanas 1. periodā. Spēles turpinājumā "LLU 2/Legion" panāca vēl lielāku pārsvaru, taču pamazām sāka izpausties komandas spēlētāju nedisciplinētība, par ko liecina sapelnītās 18 soda minūtes. "LLU" pakāpeniski sakārtoja spēli un sāka izmantot savus momentus. Pāris minūtes pirms spēles beigām rezultāts bija jau 6:6. "LLU" turpināja savu spiedienu, taču otru studentu komandu divas reizes glāba vārtu stabiņi...

"LLU 2/Legion" bija pieņēmuši izaicinājumu aizvadīt divas spēles vienā dienā, bet šoreiz kļūdījās. Jaunie "FK Svēte" florbolisti negrasījās padoties un mērķtiecīgi, pielietojot savu individuālo meistarību, devās pretī uzvarai. Tas viņiem arī izdevās, pārtraucot "LLU 2/Legion" nezaudēto spēļu sēriju. Pēc spēles izcēlās konflikts, kad, neapmierināts ar zaudējumu, studentu kapteinis Jānis Rudzītis iesita pretiniekam ar nūju, Edgars Lapkovskis uz to atbildēja, pēc tam vēl saņemot sitienu no Jāņa Rudzīša. Abi spēlētāji ieraudzīja savā acu priekšā sarkano kartiņu un saņēma spēles sodu.

Līgas centrālais mačs norisinājās 4. februārī, Ikšķilē starp "Ikšķili" un "LLU 2/Legion". Saspringta spēle un daudz kļūdu, kā arī tiesnešu pieļauta rupja spēle. Ikšķilieši zaudēja ar 7:9. Rezultatīvākie spēlētāji: Kaspars Tauriņš 2+1 un Juris Tauriņš 2+0 (abi "Ikšķile"), Jānis Rudzītis 4+1, Armands Šteins 1+4 (abi "LLU 2/Legion").

Informāciju sagatavoja: Kaspars Tauriņš