Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Rubenes" florbolistes iekļūst Eiropas čempionvienību kausa finālturnīrā

Jānis Celmiņš

"Rubenes" florbolistes iekļūst Eiropas čempionvienību kausa finālturnīrā
"Rubene" forboistes
Foto: Nils Smelteris

Par Eiropas čempionvienību kausa kvalifikācijas turnīra florbolā (Austrumeiropas valstu komandām) uzvarētājām šodien Kocēnu sporta namā kļuva Latvijas pieckārtējās čempiones "Rubenes" florbolistes, kuras turnīra pēdējā spēlē ar 6:4 pieveica Igaunijas čempiones - "Janeda SHN".

Jau ziņojām, ka turnīru Latvijas pieckārtējās čempiones sāka ceturtdien ar pārliecinošu uzvaru pār Polijas komandu "Energa Olimpia Osowa" no Gdaņskas – 9:1. Arī dienu vēlāk Latvijas čempiones ar tādu pat rezultātu (9:1) pieveica Ungārijas komandu "Phoenix Fireball SE". Sestdien latvietes spēlēja ar Slovākijas čempionēm – Bratislavas SK "FBC Dragons Ruzinov", un izcīnīja pārliecinošāko uzvaru šajā turnīrā, sagraujot pretinieces ar 13:1 (2:0, 3:0, 8:1).

Lai nodrošinātu uzvaru turnīrā "Rubenes" florbolistes šodien nedrīkstēja zaudēt ar pārāk lielu vārtu starpību, taču kā pierādīja spēle, latvietes laukumā nebija devušās nodarboties ar rēķināšanu. Pateicoties Undas Maravskas un Zanes Klaberes precīziem metieniem pirmajā spēles periodā, latvietes to noslēdza ar rezultātu 2:0. Arī otrajā periodā laukumā dominēja "Rubene" florbolistes. Gūstot vēl trīs vārtus, Latvijas čempiones otro spēles daļu noslēdza jau ar piecu vārtu pārsvaru – 5:0. Lai arī trešajā mača periodā Igaunijas čempiones spēja pievilkt līdz minimumam (4:5), punktu mačam pielika latvietes – 6:4.

Līdz ar to uzvaru Eiropas čempionvienību kausa kvalifikācijas turnīrā izcīnīja "Rubene" florbolistes. Finālturnīrs no 14. līdz 18. oktobrim norisināsies Dānijas pilsētā Frederikshavnā un tajā vietu sev nodrošinājuši Latvijas čempioni Cēsu "Lekrings" florbolisti, nu skaidrs, ka finālturnīrā startēs arī "Rubene" florbolistes.

Ar rezultativitātes punktiem spēles protokolā atzīmējās: Baiba Juruša 5 (2+3), Zeltīte Bankava 2 (1+1), Guna Spalva 1 (0+1), Edīte Bankava 1 (1+0), Zane Klabere 1 (1+0), Unda Muravska 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
floorball.lv