Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Noslēgusies IFF ģenerālsekretāra Dž.Liljelunda vizīte Latvijā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Noslēgusies Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) ģenerālsekretāra Džona Liljelunda (John Liljelund) vizīte Latvijā.

Galvenais vizītes mērķis bija apspriest visas nianses saistībā ar Eiropas Florbola kausu (Čempionvienību kausu), kas oktobra sākumā notiks Valmierā un Kocēnos. Tika izrunāti visi jautājumi saistībā norises vietas iekārtošanu, spēļu kalendāra sastādīšanu, dalībnieku apkalpošanu, mārketinga akcijām, atklāšanas un apbalvošanas ceremonijām, spēļu filmēšanu, sadarbību ar medijiem, biļešu tirdzniecību, kā arī apsardzes nodrošināšanu. Viesi tika iepazīstināti ar EFC (European Floorball cup) organizēšanā iesaistītajām personām.

Tikšanās laikā tika izteikti arī vairāki viedokļi un priekšlikumi par jauno Čempionvienību kausa izspēles formātu, jo Starptautiskā Florbola federācija vēlas dzirdēt visu valstu domas un intereses par šī turnīra turpmāko rīkošanu. Dalībnieki pieskārās arī tēmai par nākotnē iespējamu pasaules čempionāta rīkošanu Latvijā.

Papildus tika izskatīti jautājumi par spēlētāju pārejām, jauniešu trenēšanu un audzināšanu, sporta zāļu segumu kritērijiem un atbilstību florbola spēlēšanai, klubu turnīru organizēšanu, pagaidu spēlēšanu starpsezonā u.c.

Vizītē piedalījās IFF ģenerālsekretārs - Džons Liljelunds, Čempionvienību kausa Valmierā koordinators Stefans Kratzs, IFF Sacensību un noteikumu komitejas pārstāvis Andris Dzenis, Latvijas Florbola savienības (LFS) ģenerālsekretārs Juris Kokainis, LFS prezidents Ilvis Pētersons un LFS valdes loceklis Mārtiņš Jarohovičs.

Izmantotie resursi:
floorball.lv