Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

A.Hammers attaisnots, J.Sniķerim nosacītais sods

Ritvars Raits
Ritvars Raits

A.Hammers attaisnots, J.Sniķerim nosacītais sods
Aivis Hammers (#89)
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas Florbola savienības Sacensību komiteja, izskatot spēlētājiem piespriestos sodus, attaisnojusi "Talsu/Triobet" spēlētāju Aivis Hammeru, "Ķekavas Bulldogs" aizsargs Jānis Sniķeris atkārtotas nesavaldības gadījumā automātiski maksās 100 eiro, bet "Rubene-1" aizsargam Valdim Krīgeram jāmaksā soda nauda un jāizlaiž viena spēle.

30.novembrī notikušā mača laikā starp vīriešu Virslīgas komandām Liepājas "Kuršiem" un "Talsiem/Triobet" 55.minūtē Aivis Hammers par ir kā nepieklājīgu žestu skatītājiem tika sodīts ar noraidījumu uz piecām minūtēm un spēles sodu 2. Spēles tiesneši pēc tam iesniedza ziņojumu ar lūgumu mainīt to uz spēles sodu 3. Spēles sodam 2 jāseko diskvalifikācijai uz nākamo spēli, kā arī naudas sodam no 25 līdz 70 eiro. Izvērtējot visus savā rīcībā esošos dokumentus, Sacensību komiteja pieņēma lēmumu atcelt Aivim Hammeram spēles sodu 2.

Kā liecina neoficiāla informācija, viena no Liepājas komandas līdzjutējām spēles laikā ar izsaucieniem mēģinājusi provocēt Hammeru, uz ko florbolists pamājis pretī. To, ka nekāda nepiedienīga žesta nebija, pēc tam apliecinājusi gan pati līdzjutēja, gan "Kuršu" treneris Mārtiņš Krūms, kurš par šo incidentu vērsies ar iesniegumu Sacensību komitejā.

Tiesa, pavisam bez sekām šis incidents nepalika. Par spēlētāju neapdomīgiem komentāriem komandas mājaslapā ar naudas sodu 50 eiro apmērā tika sodīta "Talsi/Triobet". Komandas pārstāvis Mārtiņš Maķevics gan nepiekrīt, ka komentētāji būtu pārkāpuši kādas normas, tomēr lēmums pārsūdzēts netikšot. Spēles tiesnesim par pārsteidzīga lēmuma pieņemšanu izteikts aizrādījums.

29.novembrī pēc spēles starp "Talsiem/Triobet" un "Ķekavas Bulldogs" tiesnešus, kuri jau devās uz ģērbtuvēm, ar vārdiem "Viens no jums nākošajā spēlē dabūs pa muti" uzrunājis ķekavietis Jānis Sniķeris. Par šādu pārkāpumu pienākas naudas sods līdz 200 eiro vai licences anulēšana līdz sezonas beigām. Sacensību komiteja nolēma Jāni Sniķeri par draudiem tiesnešiem sodīt ar naudas sodu 100 eiro apmērā, sodu piemērojot nosacīti līdz šīs sezonas regulārā turnīra beigām.

6.decembrī, kad Kocēnos notika spēle starp vīriešu 1.līgas komandām "Rubene-1" un "Ogres Vilki", 57.minūtē kocēnietis Valdis Krīgers iesaistījās ķīviņā, par ko tika sodīts ar spēles sodu 2. Sacensību komiteja lēma sodīt Krīgeru ar naudas sodu 25 eiro apmērā un diskvalifikāciju uz nākamo spēli. Lēmumu var pārsūdzēt līdz 20.decembrim.

Sacensību komitejas lēmumi: ŠEIT

  +1 [+] [-]

, 2014-12-19 23:08, pirms 9 gadiem
Tieši tā! ''it kā par nepieklājīgu žestu''!
Vai tik tur nevajadzētu šo tiesnesi- Alekseju Gusarovu, aplaimot ar kādu disciplināro sodu par klaju pārkāpuma ''izzīšanu no pirksta''!
Paldies Dievam taisnība tomēr triumfēja šajā gadījumā !

     [+] [-]

, 2014-12-20 00:31, pirms 9 gadiem
Vidziņš rakstīja: Tieši tā! ''it kā par nepieklājīgu žestu''!
Vai tik tur nevajadzētu šo tiesnesi- Alekseju Gusarovu, aplaimot ar kādu disciplināro sodu par klaju pārkāpuma ''izzīšanu no pirksta''!
Paldies Dievam taisnība tomēr triumfēja šajā gadījumā !
Vispār jau, Hammera jkungam/kungam, vairāk vajadzētu koncentrēties spēlei, nevis mētāt kaut kādus žestus skatītāju virzienā, tad varbūt arī sniegums uzlabotos...