Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Lauvas" mājas spēļu sezonu atklās pret "Telms/Energokomplekss"

"Rīgas Lauvas" mājas spēļu sezonu atklās pret "Telms/Energokomplekss"
"Rīgas Lauvas"

Sestdien, 20. septembrī, plkst. 16:30 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā Latvijas florbola 1. līgas 2. kārtas spēlē tiksies debitanti "Rīgas Lauvas" un pagājušā gada bronzas medaļu īpašnieki – "Telms/Energokomplekss".

"Rīgas Lauvas" ir jaunākais klubs, kas šogad spēlē Latvijas florbola 1. līgā. Debijas spēlē izbraukumā tika piedzīvots zaudējums 5:7 pret ilggadējo 1. līgas komandu Madonu, kura starpsezonā papildināja savas rindas ar spēlētājiem no izjukušās augstākās līgas komandas Rēzeknes "Blāzma".

Šosestdien "Lauvas" atklāj mājas spēļu sezonu, tiekoties ar pagājušā gada bronzas medaļu ieguvējiem "Telms/Energokomplekss", kas agrāk bija zināma kā "Irlava", kas jaunās sezonas pirmajā spēlē pārliecinoši uzveica florbola klubu "Liepāja" ar 13:2.

"Rīgas Lauvas" Latvijas čempionāta ietvaros startē otro gadu. Pirmajā gadā tika iegūta pirmā vietā 2. līgā, 14 spēlēs izcīnot 13 uzvaras un vienreiz piekāpjoties pēcspēles metienos "Talsu" otrajai komandai. Tas lauvām deva iespēju kopā ar vēl vienu 2. līgas komandu "Ulbroka" šosezon startēt 1. līgā.

"Rīgas Lauvas" starpsezonā piedalījās trijos vasaras turnīros. Divos vietējos – "Canadien Cup" un "Latvian Open", kā arī piedalījās lielākajā florbola turnīrā pasaulē – "Czech Open", kur startēja B divīzijā. "Latvian Open" tika izkļūts ārā no grupas, uzvarot Krievijas trešo spēcīgāko klubu "Taifun", kā arī cienīgi zaudējot (3:4) Augstākās līgas jaunpienācējiem "RTU" un ciešot sagrāvi pret "Rubeni". Arī Čehijā izdevās izkļūt ārā no grupas, ieņemot otro vietu četru komandu konkurencē. Diemžēl "Lauvas" apstājās 1/32-finālā, zaudējot vietējai čehu komandai ar minimālu rezultātu 1:2.

Starpsezonā "Rīgas Lauvas" ir papildinājuši sastāvu ar vairākiem spēlētājiem. Klubam esot izdevies piesaistīt pieredzējušo vārtsargu Valdi Svipstu, kurš pirms tam bija pārstāvējis Rīgas atklātā čempionāta eksčempionus "Saulkalni", kā arī aizvadījis pirms pāris gadiem dažas spēles Augstākajā līgā "Ķekavā". Lai nostiprinātu aizsardzību, klubam pievienojies Edgars Malahovskis (pirms tam florbola klubs "Rīga"), kā arī Ritvars Lanka (izīrēts no "Kuršiem"). Uzbrukuma pastiprināšanai ir piesaistīti augstākajā līgā gaisu apošņājušie Kārlis Kvāls un Arnis Lasmanis, labāk zināms kā Delps, no Kuršiem, kā arī vienu sezonu "ASK/Lielvārdes" sastāvā aizvadījušais Armands Asniņš.

Lai gan intervijā portālam florbolazinas.lv "Rīgas Lauvu" prezidents Jānis Kveders atzīst, ka konkrēti mērķi šai sezonai nav izvirzīti, taču kluba vadība cer, ka izdosies noturēties 1. līgā un varbūt pat spēt iekost arī kādam līgas favorītam. Tāpat intervijā Kveders min, ka klubam tikšot atvērta jaunā mājas lapa rigaslauvas.lv, kura gan šobrīd neesot vēl līdz galam izstrādāta un tikšot laista gaisā, kad būs pilnībā pabeigta.

Vai Rīgas Lauvas ir kaut ko vairāk spējīgi, varēsim pārliecināties jau šīs kārtas spēlē. Kā florbolazinas.lv atzina kluba pārstāvis, tad ir padomāts arī par skatītāju izklaidi, lai spētu šo spēli pārvērst par florbola svētkiem. Tāpat mājinieki esot izvērsuši labdarības kampaņu, aicinot uz savām spēlēm bērnus no bērnu namiem, sniedzot iespēju viņiem uzzināt, kas ir florbols, un vienkārši jautri pavadīt laiku kopā. Esot arī padomāts par pārsteigtiem gan mazajiem draugiem no bērnu namiem, gan pārējiem skatītājiem.

Izmantotie resursi:
floorball.lv
florbolazinas.lv
lino.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-18 14:59, pirms 16 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2008-09-18 17:08, pirms 16 gadiem
mjā daudz tās pārejas... bet vispār kā jau katru gadu

  +1 [+] [-]

, 2008-09-18 18:03, pirms 16 gadiem
izklausās interesanti, būs jāiet skatīties

tas jau te pat Rīgas centrā

  +1 [+] [-]

, 2008-09-19 21:38, pirms 16 gadiem
obligāti jāredz! būšu! Rīgas Lauvas 4 life