Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Ķekavai" kārtējais panākums

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Ķekavai" kārtējais panākums
"Ķekavas" komanda izcīnījusi jau trešo
uzvaru pēc kārtas.

Tuvojoties sezonas izšķirošajiem momentiem, arvien sekmīgāk spēlē "Ķekavas" florbolisti, kuri izcīnījuši jau trešo panākumu pēc kārtas Latvijas vīriešu virslīgas čempionātā, viesos ar rezultātu 8:6 pārspējot "FK Rīga" komandu.

Spēle abām komandām bija ļoti svarīga. “Rīgu” jebkurā brīdī var noķert un apsteigt Igaunijas komanda, bet “Ķekava” regulāro čempionātu var pabeigt sestajā vietā, taču tikpat labi var palikt arī ārpus labāko astotnieka, vai pat būtu spiesta cīnīties par vietas saglabāšanu virslīgā.

Spēles sākums labāks padevās “Ķekavai”, kurai jau 43. sekundē izcēlās viens no pieredzējušajiem komandas spēlētājiem Gunārs Klēģers. Lai gan Alvis Dāle ātri vien atguva līdzsvaru, viesus no jauna vadībā izvirzīja Sergejs Sevrjuks. Trešdaļas otro pusi sekmīgāk tomēr aizvadīja mājinieki, jo vispirms pieredzējušais Konstantins Balzaris panāca izlīdzinājumu, bet pusotru minūti vēlāk Māris Teika pirmo reizi vadībā izvirzīja "FK Rīga".

Otrās trešdaļas sākums “Rīgai” sākās vēl veiksmīgāk, jo jau 42. sekundē otros vārtus šajā spēlē guva Alvis Dāle, panākot jau divu vārtu pārsvaru. Tomēr tad “Ķekavas” komandā ar vārtu guvumiem izcēlās brāļi Klēģeri. Vispirms otros vārtus spēlē guva arī Gunārs, bet četras minūtes pirms perioda beigām pie vārtu guvuma tika arī Gints. Pārtraukumā uz priecīgākas nots varēja doties ķekavieši, jo Kristaps Krūmiņš panāca 5:4.

Otrās trešdaļas sākumā spēles liktenis praktiski tika izšķirts, jo sekmīgi aizvdītā otrās trešdaļas izskaņa bija spārnojusi viesus, kuri trešās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs guva vēl trīs vārtus, panākot jau 8:4. Tad ar nesavaldību “izcēlās” viesu spēlētājs Māris Gržibovskis, nopelnot četru minūšu sodu. Ilgo pārsvaru vārtu guvumā pārvērta Guntis Jākobsons. Sešas minūtes pirms beigām Ēriks Akulovs guva arī sestos vārtus “Rīgas” labā. Lai gan laiks vēl bija pietiekami, “Rīgai” neizdevās panākt pretiniekus, līdz ar to ciešot kārtējo neveiksmi šajā sezonā. 6:8.

Pēc šī panākuma “Ķekava” turnīra tabulā noķērusi “Uzvara/Lauks” florbolistus. Neskatoties uz to, ka iepriekšējā kārtā “Ķekava” ar rezultātu 8:5 uzvarēja tieši baušķeniekus, viņi joprojām tabulā ir aiz saviem konkurentiem, jo pirmajā spēlē cieta zaudējumu ar 2:6. “Rīga” tikmēr joprojām saglabājusi 11. vietu. Skaidrs, ka augstāk komanda diez vai tiks, taču savas pozīcijas komanda varētu arī nosargāt.

Latvijas virslīgas čempionāts florbolā vīriešiem
“FK Rīga” – “Ķekava” 6:8 (3:2, 1:3, 2:3)

Turnīra tabula
1. “Cel Tik/Lekrings” 19 34
2. “Talsi” 19 32
3. “Latvijas Avīze/LU” 18 31
4. “Rubene” 17 24
5. “Pārgauja” 19 23
6. “Uzvara/Lauks” 19 18
7. “Ķekava” 19 18
8. “Blāzma” 19 16
9. “ASK/Lielvārde” 19 13
10. “Kurši” 19 13
11. “FK Rīga” 18 7
12. “Tahe/Jogeva” 18 5

Izmantotie resursi:
www.florbolazinas.lv