Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Cel Tik/Lekrings" smaga uzvara pār Bausku

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Cel Tik/Lekrings" smaga uzvara pār Bausku
"Cel Tik/Lekrings" priecājas
par kārtējo panākumu Latvijas čempionātā.

Cēsu „Cel Tik/Lekrings” florbolistus viena uzvara šķir no vietas Latvijas čempionāta pusfinālā. Šodien cēsnieki savā laukumā ar rezultātu 13:8 pārspēja „Uzvara/Lauks” komandu no Bauskas. Desmit minūtes pirms mača beigām pārsvars bija minimāls...

Spēles pirmos vārtus guva Andris Malkavs, kurš izdarīja metienu no vārtu priekšas. Bumbiņa trāpīja vārtsargam Uģim Upeniekam pa galvu un ielidoja vārtos. Viesiem pirmā vārtu gūšanas iespēja radās astotajā minūtē, kad burzma izveidojās pie laukuma saimnieku vārtiem. Vārti brieda, līdz nobrieda. Devītajā minūtē Gatis Feldmanis panāca izlīdzinājumu. Ar to gan viesu ofensīva tikai sākās, jo pusminūti vēlāk Toms Grunckis ar metienu pēc soda izspēles izvirzīja vadībā jau savu komandu. Mājinieku līdzjutēji vēl nepaspēja atgūties no negaidītā pavērsiena, kad tika šokēti trešo reizi. Desmit sekundes vēlāk Gatis Feldmanis panāca jau 3:1 „Uzvara/Lauks” labā. Baušķenieki 38 sekunžu laikā guva tikpat vārtu cik iepriekšējā savstarpējā mačā visas spēles garumā. Mājinieki tomēr spēja atgūties no šāda pavērsiena, jo divi precīzie Engus Bulmeistera metieni līdzsvaroja rezultātu uz tablo, bet vēl pēc 30 sekundēm Toms Rīsmanis vadībā izvirzīja jau cēsniekus. Nu jau laukuma saimnieki bija „uz viļņa”, ar precīzu raidījumu izceļoties arī Jānim Alpam, kuram atlika tikai pielikt nūju, lai raidītu bumbiņu tukšos vārtos pēc Arta Malkava piespēles – 5:3 pēc pirmajām 20 minūtēm.

Otrā trešdaļa iesākās ar lielu cīņu, kurā sekmīgāk veicās tieši viesiem. Viņi vairāk kontrolēja bumbiņu, turpretim laukuma saimnieki pieļāva neredzēti daudz kļūdu piespēles. 24. minūtē viesi atkal pietuvojās viena precīza metiena attālumā, kad pēc soda izspēles bumbiņa rikošetā ceturto reizi ielidoja „Cel Tik/Lekrings” vārtos. Trīs minūtes vēlāk spēles saimnieki panāca 6:4, kad pēc sieniņas izspēles precīzs bija Rīsmanis. Tālāk mājinieki palika skaitliskajā mazākumā, jo sodu nopelnīja Jānis Alps. Viesi vārtus neguva, bet, Alpam iznākot laukumā, mājinieki gavilēja septīto reizi, jo izcēlās pats Alps. Sekoja vēl viens noraidījums, ko ar precīzu metienu no tuvas distances realizēja Jānis Akmentiņš. Viesi bija sajutuši, ka spēj šodien pretoties regulārās sezonas uzvarētājiem un pēc minūtes Ingus Panteļējevs, palicis viens pats vārtu priekšā, atkal panāk mīnus viens baušķeniekiem – 6:7. Perioda izskaņā vairākumā uzspēlēt dabū arī mājinieki, tomēr skaitlisko pārsvaru neizdodas izmantot. Brīdī, kad „Uzvara/Lauks” spēlē jau pilnā sastāvā, Jānis Freivalds tomēr panāk 8:6. Pārtraukumā gan komandas dodas pie minimālas rezultāta starpības, jo neveiksmīgi pie laukuma apmales nospēlē cēsnieku aizsargs, uzliekot bumbiņu tieši uz Māra Akmentiņa nūjas. Baušķenieku rezultatīvākais spēlētājs šādu dāvanu izmanto – 8:7.

Pēdējā trešdaļā ilgi netika gūti vārti, lai gan šķita, ka briest pārsteigums un viesi varētu panākt līdzsvaru. Mājinieki pamodās vien uz pēdējām desmit minūtēm, kad līdzjutēju atbalstīti devās uz priekšu. Vispirms vārtu priekšā divus aizsargus apspēlē Ingus Laiviņš, bet pēc 20 sekundēm precīzs metiens iepretim vārtiem padodas arī Mārtiņam Rajeckim – 10:7. Tikai šajā brīdī „Cel Tik/Lekrings” spēlētāji varēja būt puslīdz droši, ka it kā likumsakarīgā uzvara nekur nepaliks. Acīmredzot sapriecājās par ātru, jo pavirša nomaiņa un Raitis Cimermanis vienus vārtus atguva. Tomēr laukuma saimnieki vairs vaļības nepieļāva, jo ar pāris minūšu intervālu Mārtiņš Rajeckis un Jānis Freivalds panāca jau 12:8. Viesiem Māris Akmentiņš vēl nerealizēja soda metienu, bet punktu mačam ar precīzu metienu no vārtu priekšas 12 sekundes pirms spēles beigām pielika spēlētājs, kurš arī atklāja rezultātu – Andris Malkavs. Līdz ar to cēsnieki uzvarēja ar rezultātu 13:8, sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0.

Cēsniekiem rezultatīvākie ar diviem vārtiem un divām piespēlēm bija Jānis Freivalds un Toms Rīsmanis. Andrim Malkavam, Jānim Alpam un Mārtiņam Rajeckim divi vārti un viena piespēle. Zaudētājiem divi vārti un divas piespēles Mārim Akmentiņam.

Ceturtdaļfināls:
"Cel Tik/Lekrings" - "Uzvara/Lauks" 13:8 (5:3, 3:4, 5:1)

Sērijā 1:0
Nākamā spēle 22. martā pulksten 18:00 "Mēmeles" sporta namā Bauskā.

Izmantotie resursi:
florbolazinas.lv

  -2 [+] [-]

, 2008-03-15 22:49, pirms 17 gadiem
Butu labi, ja tiesnesi kaut reizi nosvilptu par labu majniekiem...Bet visa visuma TURIES UĢI
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-15 23:28, pirms 17 gadiem
manuprāt sezonas skatāmākā spēle, bet tai pat laikā sliktākā no lekringa puses..


p.s. uģis kaut kāds nervinieks
saviem komandas biedriem ar bumbiņu met, normāli

  -1 [+] [-]

, 2008-03-15 23:38, pirms 17 gadiem
kipaa rakstīja: manuprāt sezonas skatāmākā spēle, bet tai pat laikā sliktākā no lekringa puses..


p.s. uģis kaut kāds nervinieks
saviem komandas biedriem ar bumbiņu met, normāli

Uģis ritīgi labs pacaks Cēsis viņam visu dzīvi paliks atmiņā

  +1 [+] [-]

, 2008-03-16 09:26, pirms 17 gadiem
Cēsis rullē