Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Rubene" čempionvienību kausu sāk ar zaudējumu

Eiropas čempionvienību kausa izcīņu ar zaudējumu sākušas "Rubenes" meitenes. Latvijas trīskārtējās čempiones Zviedru čempionēm "Ronnby" piekāpās ar 2:9.

Spēles pirmās minūtes aizritēja ar nedrošu un haotisku spēli abu komandu izpildījumā, taču šāda spēle noteiki par labu nāca Latvijas komandai. Kad spēlētas 4 minūtes, pirmo bīstamo uzbrukumu savērpj rubenietes, taču rezultāts nemainās. Brīdi vēlak lieliski vārtos nospēlēja Dace Rumbiņa, kura atvairīja patiesi bīstamu metienu.

Tuvojoties trešdaļas vidusposmam, "Ronnby" florbolistes pamazām sāka sakārtot savu uzbrukumu, un ar ātrām, asām un precīzām piespēlēm KSK meitenes tiek iedzītas azsardzībā. Pēc šāda spiediena pāris minūšu garumā krīt arī pirmie vārti. Patālu metienu uz vārtiem no pašas priekšas raida pretinieču kapteine Karolīna Vidara, taču bumbiņa lidojuma ceļā skar kādu no mūsu spēlētājām un pārlec pāri Dacei Rumbiņai - 0:1.

Spēles gaita gan daudz nemainījās, un arī turpinājumā aktīvākas pretinieces. 13. minūtē zaudējam arī otros vārtus, kad ātrajā uzbrukumā no labās malas bumbiņu vārtu apakšejā stūrī precīzi raidīja Maiju Merikanto.

Pretinieces, aizvien vairāk sajutušas spēli, turpināja kombinēt mūsu aizsardzības zonā, kamēr rubenietes uz viesu vārtiem spējīgas izrauties vien atseviškās epizodēs, taču arī tad lielākoties bumbiņu nākas zaudēt aktīvi un agresīvi spēlējošajām "Ronnby" aizsardzēm. Līdz trešdaļas izskaņai Zviedrijas vadošais dāmu florbola klubs pamanās izspēlēt vēl divus vārtu guvumus, trešdaļu noslēdzot ar 4:0.

Ar vārtu zaudējumu sākas arī otrā trešdaļa. 30 sekundē tālu metienu atsit mūsu vārtsardze, taču pirmā pie bumbiņas Helēna Lundkvista, kura to raida praktiski tukšos vārtos. Pēc brīža uzgavilēt var arī rubeniešu fanu pulciņs, kurā šodien gan tikai viriešu kārtas pārstāvji. Ar tālu metienu Rubenei pirmos vārtus gūst Kristīne Bankava. Pēc brīža Latvijas trīskartējās čempiones zviedrietes sarūgtina vēlreiz. Baiba Juruša uzbrukuma zonā pārtvēra pretinieču piespēli un to zibenīgi adresē vārtu priekšā brīvi stāvošajai Editei Bankavai, kura nevilcinoties bumbiņu triec vārtu "devītniekā".

Tomēr jau pēc brīza KSK veiksmju līniju pārrāva Katarīna Tuominena, kura ar tālu metienu no vārtu priekšas panāca 6:2. Lai gan zviedrietes turpināja veidot aktīvus uzbrukumus un nemitīgi apdraudēja mūsu vārtus, atlikušajā trešdaļas laikā rezultāts nemainījās.

Pēdējo trešdaļu, turot spēli savās rokās, atkal uzsāk zviedrietes, kuras otrajā minūtē ar tālu diagonālu piespēli metiena pozīcija izvirzīja mača labāko spelētāju Helēnu Lundkvistu, kura nekļūdās - 7:2. Pēc pāris minūtēm Rubenes aizsardzība iekrīt vēlreiz, atkal ļaujot izspēlēt līdz brīvam metienam no pašas vārtu priekšas, kurš arī šoreiz ir precīzs. Vēl pēc mirkļa izdodas uzspēlēt arī vairākumā, taču satraukums un nelielais haoss piespēlēs liedz izveidot ko patiesi bīstamu. Trešdaļas vidū rubenietēm vēl reize varākumā, taču šoreiz klājas jau daudz labāk. Ar precīzām piespēlēm pa perimetru izdodas uzturēt nemitīgu spriedzi pie pretinieču vārtiem, taču allaž pēdejam noslēdzošajam metienam kautkā nedaudz pietrūka. Izturējušas mazākumu, zviedrietes atkal metās uzbrukt. 15. minūtē kārtējo reizi viņām izdodas izspēlēt līdz metienam no vārtu priekšas, kurš atkal precīzs - 9:2. Šis arī pēdejais vārtu guvums spēlē.

Par spēles trešo zvaigzni šodien tika azīta Rubenes pārstāve Tatjana Varša, savukārt labākās spēlētājas titulu ieguva Helēna Lundkvista.

"Rubene" - "Ronnby IBK" 2:9 (0:4 2:2 0:3)
Metieni: 10:33 (3:17 3:7 4:9)

     [+] [-]

, 2008-01-10 15:47, pirms 16 gadiem
Bret Zviedru čempionēm pieklājīgs rezultāts! Ja vēl paskatās 2. periodu! Lai turās mūsējās!

     [+] [-]

, 2008-01-11 01:05, pirms 16 gadiem
"Patālu metienu uz vārtiem no pašas priekšas raida pretinieču kapteine Karolīna Vidara"
Kaa tad bija?Pataals vai no pasas prieksas?