Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Kokainis: "Tāda prakse ir visā pasaulē"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Viedoklis: Kokainis: "Tāda prakse ir visā pasaulē"
LFS ģenerālsekretārs Juris Kokainis
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Portāls Sportacentrs.com savus lasītājus jau informēja par to, ka pagājušajā nedēļā notikušajā Latvijas Florbola savienības (LFS) Valdes sēdē tika pieņemts lēmums par negatīva rakstura publicitātes ierobežošanu. Tomēr, informācijas iegūšanas nolūkā sazinoties ar florbola komandu pārstāvjiem un treneriem, pamanījām, ka vēl ne visi LFS dalībnieki par šo lēmumu zina un ir gatavi to ievērot.

Lai noskaidrotu tāda lēmuma pieņemšanas nepieciešamību, portāls Sportacentrs.com sazinājās ar LFS ģenerālsekretāru Juri Kokaini, kurš pastāstīja sekojošo: "Tāda prakse ierobežot publisku negatīvu komentāru izteikšanu par citiem spēles dalībniekiem nav nekas neparasts – tā ir normāla parādība visā pasaulē, arī Latvijā. Tas ir tikai uzteicami, ka arī LFS Valde pievērsās šī jautājuma sakārtošanai – tieši tagad tam bija īstais laiks, jo Latvijas čempionāta vīriešu Virslīgā jau pilnā sparā notiek izslēgšanas spēles, aiz kalniem nav finālspēles, kad kaislības gan laukumā, gan aiz tā apmalēm sit sevišķi augstu vilni.".

"Bieži vien ir tā, ka treneri, komandu pārstāvji vai spēlētāji uzreiz pēc spēles emociju iespaidā izsaka dažādus pārmetumus, visbiežāk tiesnešiem adresētus, bet pēc tam, kad viss tiek apdomāts un apsvērts ar vēsu prātu, pat protests netiek iesniegts. Toties negatīvā informācija jau ir izplatījusies, bet neko labu jau tā nedod, sevišķi konkrētajam sporta veidam, kura attīstīšana un popularizēšanai ir mūsu galvenais mērķis un uzdevums. Ceru, ka tagad tādu negatīvu komentāru daudzums samazināsies, jo par LFS Valdes lēmuma neievērošanu paredzētas finansiālas sankcijas," sarunas laikā uzsvēra Kokaiņa kungs.

Juris Kokainis, kurš ir arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) Tiesnešu kolēģijas sastāvā, atklāja, ka LBS līdzīga norma tikusi ieviesta jau pirms desmit gadiem. Toreiz basketbola sabiedrībā bijusi vērojama zināma neizpratne par šādu lēmumu, bet laika gaitā ir pierādījies, ka tas bija ļoti pareizs, tagad droši var teikt, ka šāds solis pilnībā attaisnojies. Negatīvā informācija spēj ļoti ietekmēt cilvēkus, Kokaiņa kungs pat minēja piemērus, kad komandu treneri izslēgšanas spēļu laikā iesaka saviem spēlētājiem nelasīt interneta portālos publicēto informāciju, bet jo sevišķi – pie tās ievietotos komentārus.

Vēlreiz publicējot Latvijas Florbola savienības Valdes lēmumu par negatīva rakstura publicitātes ierobežošanu, pievienojam arī līdzīga rakstura noteikumus, kas atrodami Latvijas Hokeja federācijas, Latvijas Basketbola savienības un Latvijas Futbola federācijas normatīvajos aktos.

Latvijas Florbola savienība:

Jebkuras radušās problēmas LFS rīkoto vai saskaņoto sacensību komandām un dalībniekiem jārisina kopīgi ar LFS, iekšējā darba kārtībā, vadoties pēc LFS statūtiem, Valdes lēmumiem, sacensību nolikumiem un IFF oficiālajiem noteikumiem, neizmantojot mediju starpniecību. Sods par šī punkta neievērošanu 50 LVL. Jebkuram LFS rīkoto vai saskaņoto sacensību dalībniekam nav tiesību izteikt masu medijiem personīga rakstura negatīvas atsauksmes par citu LFS rīkoto vai saskaņoto sacensību dalībnieku darbu. Sods par šī punkta neievērošanu 50 LVL.

Latvijas Hokeja federācija:

Klubu vadītājiem, treneriem un menedžeriem nav tiesību iejaukties tiesnešu darbā vai jebkādā citā veidā traucēt tos, jo īpaši spēles pārtraukumos ieejot tiesnešu ģērbtuvēs, kā arī publiski izteikt neapmierinātību par tiesnešu darbību, pretinieku klubu vadītājiem, hokejistiem un treneriem.

Latvijas Basketbola savienība:

Jebkuras radušās problēmas jārisina Latvijas Basketbola līgas komandām kopīgi ar LBS iekšējā darba kārtībā, vadoties pēc LBL nolikuma un FIBA oficiālajiem basketbola noteikumiem, neizmantojot mediju starpniecību. Sods par šī punkta neievērošanu – Ls 100.
Jebkuram LBL dalībniekam nav tiesību izteikt masu izteikt masu medijiem personīga rakstura negatīvas atsauksmes par citu LBL dalībnieku darbu. Sods par šī punkta neievērošanu – Ls 100.
Negatīva rakstura oficiālos LBL komandu, LBS, LBS Apelācijas komisijas lēmumus par kāda cita LBL dalībnieka darbu masu medijiem drīkst izteikt tikai to darīt pilnvarota persona, izsakot oficiālo organizācijas viedokli. Sods par šī punkta neievērošanu – Ls 50.

Latvijas Futbola federācija:

Par kluba oficiālo personu neētisku uzvešanos un neētiskiem, apvainojošiem izteicieniem masu medijos klubs tiek sodīts ar naudas sodu Ls 200 apmērā.
Par kluba oficiālo personu iejaukšanos tiesneša darbībā, rupju apvainojumu, klubs tiek sodīts ar naudas sodu Ls 200 apmērā, bet vainīgā persona – ar diskvalifikāciju no divām līdz piecām spēlēm (aizliegts atrasties tehniskajā zonā).

Izmantotie resursi:
floorball.lv
lhf.lv
basket.lv
lff.lv

Kā jūs vērtējat LFS Valdes lēmumu?

  • 73

  • 9

  • 37

  • 6


Slēpts komentārs: budzis

  +4 [+] [-]

, 2010-03-08 10:29, pirms 14 gadiem
Un kā tad "FANTOMASS" un "KOKAĪNS" risinās jautājumu par parādu tiesnešiem - tās ir ne tikai algas par tiesāšanu,bet arī degvielas nauda?
Es domāju,ka būs pašiem jāmācās noteikumi un jāiet laukumā tiesāt florbolu.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-08 11:54, pirms 14 gadiem
sacensību dalībniekam nav tiesību izteikt masu medijiem personīga rakstura negatīvas atsauksmes par citu LFS rīkoto vai saskaņoto sacensību dalībnieku darbu

komandas A trenera komentārs par savu spēlētāju - Loti slikti nospēlēja aizsargs B.... gatavs, trenerim A sods 50Ls... negatīva personiska rakstura info par citu dalībnieku

  +4 [+] [-]

, 2010-03-08 11:57, pirms 14 gadiem
aizmirsāt pajautāt Kokainim, tas ka dalības maksa un organizatoru izdevumi par čempionvienību kausu jāmaksā komandām ari ir starptautiska prakse?

  +1 [+] [-]

, 2010-03-08 12:59, pirms 14 gadiem
ibumetins rakstīja: aizmirsāt pajautāt Kokainim, tas ka dalības maksa un organizatoru izdevumi par čempionvienību kausu jāmaksā komandām ari ir starptautiska prakse?
Diez ko teiktu mājnieku komandas citās valstīs par to, ka tām vajadzetu segt daļējus federācijas izdevumus 2500Ls par kausa rīkošanu? Tad jau var prasīt no igauņiem kādus 2000Ls, jo nebūs jābrauc uz dārgo Šveici vai Norvēģiju! Naglosķ ukrošajet čeloveka!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-08 16:04, pirms 14 gadiem
Ņemot vērā to ,ka EFC (Eurofloorball Cup) 2010.gada oktobrī norisināsies
Latvijā ,kā rezultātā mūsu valsts čempionvienībām, kuras 2009/10.gada sezonā
izcīnīs tiesības piedalīties šajās sacensībās būs ievērojams finanšu līdzekļu
ietaupījums nekā dodoties uz turnīru ārpus mūsu valsts robežām un kā arī citu valstu
praksi ,kur čempionvienības iesaistās EFC organizēšanā ,noteikt , ka katrai komandai
(vīriešu un sieviešu),kura piedalīsies šajā turnīrā, organizēšanas izdevumu daļējai
segšanai jāiemaksā LFS kontā 2500 LVL līdz 2010.gada 1.septembrim, kā arī
jāapmaksā sava dalības maksa IFF ,tās noteiktajā apmērā.

Kas tie par argumentiem? Vai sezonas laikā drīkst mainīt sacensību nolikumu? Pēterson, palasi paša parakstīto dokumentu !

Punkts. 10.3. Čempionāta uzvarētāja komanda iegūst tiesības piedalīties Eiropas čempionvienību kausa izcīņā, kā arī LFS apmaksā komandas dalības maksu.

     [+] [-]

, 2010-03-16 23:41, pirms 14 gadiem
Ko dara basketbolists florbolā???