Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.

Latvijas komandā bija spēlētāji no Pamūšas pamatskolas, Sveķu pamatskolas, Tukuma novada pamatskolas "Spārni" un divi Bauskas skolēni. Komandu vadīja treneri Harijs Gulbis (Tukums) un Ivo Petrokaitis (Pamūša).

Vispirms notika grupu turnīrs, kurā latvieši ar 2:1 pieveica Vācijas komandu, ar 10:1 uzveica Ungāriju un ar 7:0 guva virsroku pār Austriju. Finālā Latvija vēlreiz tikās ar Ungāriju un uzvarēja ar rezultātu 7:0.

Latvijas Speciālās Olimpiāde ir organizācija, kuras darbība ir vērsta speciālo skolu audzēkņu, bērnu, kuriem ir intelektuālās jeb mentālās attīstības traucējumi, integrēšanai sabiedrībā, organizējot tiem un iesaistot tos sporta spēlēs un ar tām saistītos pasākumos nacionālā, reģionālā, Eiropas un pasaules līmeņos.