Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky un "FaZe" droši pārvar Dalasas turnīra pirmo kārtu

Rolands Eliņš

broky un "FaZe" droši pārvar Dalasas turnīra pirmo kārtu
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants palīdzēja "FaZe" ar 16:5 pieveikt Austrālijas komandu "Encore" un kvalificēties datorspēles CS:GO turnīra "IEM Dallas" otrajai kārtai.

"FaZe" bija milzīga spēles favorīte. Kā nekā, "FaZe" tikko uzvarēja "Major" turnīrā un 2022. gadā vispār ir triumfējusi visos lielajos turnīros, kamēr Austrālijas "Encore" Dalasas turnīrā nokļuva kā reģionālās atlases veiksminiece un nemaz nav izlikta pasaules ranga "Top 30" komandu pulkā.

Nekāda lieka intriga šajā spēlē neradās, un "FaZe" uzvarēja ar 16:5. Spēle tika izspēlēta "Dust 2" kartē, kurā "FaZe" atradās vadībā ar 13:3 jau pirmajā puslaikā.

broky atzīmējās ar statistiku 19:10 un reitingu 1.46, kas bija otra labākā statistika komandā. Vēl labāk nospēlēja kanādietis Rasels Twistzz van Dalkens, kuram 25:7 un reitings 1.91.

Dalasas turnīra, kura balvu fonds ir 250 tūkstošu dolāru, turpinājumā "FaZe" sacentīsies ar "Team Vitality", un šī spēle sāksies 3:00 pēc Latvijas laika. Ja izdosies uzvarēt, tad tiks garantēta vieta izslēgšanas spēlēs, savukārt zaudējums liks pārcelties uz apakšējo zaru, kur būs jāuzvar divās spēlēs pēc kārtas, lai tiktu ceturtdaļfinālā.

"IEM Dallas" ir ceturtais no "Intel Grand Slam" sezonas desmit posmiem. "FaZe" jau uzvarējusi divos (Katovicē un "ESL Pro League"), un komanda, kas uzvarēs četros posmos, saņems prēmiju viena miljona dolāru apmērā.

Jāpiezīmē, ka šis ir pirmais lielais CS:GO turnīrs Ziemeļamerikā kopš pandēmijas sākuma, kas norisinās klātienē, attiecīgi uz to nav devusies Ukrainas komanda "Natus Vincere", kas būtu viena no galvenajām favorītēm, bet šobrīd risina pārmaiņas savā sastāvā, no kura izslēgts Krievijas spēlētājs Kirils Boombl4 Mihailovs. Tika baumots, ka viņa vietā varētu tikt nolīgts Latvijas esportists Mareks YEKINDAR Gaļinskis, bet "NaVi" izpilddirektors šīs baumas noliedzis, norādot, ka šobrīd nekādas sarunu ar Gaļinski netiek veiktas.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/235627...

     [+] [-]

, 2022-05-31 06:59, pirms 2 gadiem
Kauns Sportacentram un īpaši Eliņam, ka vēl nav ielikuši ziņu par broky uzvaru pār Team vitality...!

     [+] [-]

, 2022-05-31 07:02, pirms 2 gadiem
Ja broky ar komandu uzvarēs visos piecos posmos un izcels džekpotu, tad tas Latvijas sportā būs līdzīgs notikums kā Martina Dukura izcīnītā prēmija 100 000 apmērā par uzvarām 2013. gada trīs pēdējos posmos (togad FIBT bija tik apbrīnojami dāsna).

Jācer, ka čaļu sniegumu neietekmēs spiediens par iespēju iegūt miljonu un nenodrebēs pirksts, spiežot pistoles gaili!