Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

"Virtus.pro" un YEKINDAR piedzīvo pirmo zaudējumu "ESL Pro League" turnīrā

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

"Virtus.pro" un YEKINDAR piedzīvo pirmo zaudējumu "ESL Pro League" turnīrā
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: pro100

Pirmo zaudējumu trijās cīņās datorspēles CS:GO turnīrā "ESL Pro League Season 13" piedzīvojusi Mareka YEKINDAR Gaļinska "Virtus.pro", kas šodien saspringtā cīņā ar 1-2 (13:16, 25:23, 9:16) piekāpās "Astralis".

Pēc uzvarām pirmajās divās spēlēs pret "Endpoint" un "Evil Geniuses" šodien "Virtus.pro" piedzīvoja pirmo zaudējumu D grupā, taču spēles scenārijs bija savā ziņā līdzīgs ar vakardienas maču pret EG. Pirmajās divās kartēs ("Inferno" un "Train") VP izvirzījās lielās vadībās, attiecīgi 8:1 T pusē "Inferno" kartē un 9:2 CT pusē "Train" kartē, taču abos gadījumos izlaida vadību. Pirmajā kartē tas arī uzvaru kartē, Dānijas komandai otrajā puslaikā detonējot bumbu astoņos un deviņiem uzbrukuma raundiem - 13:16.

"Train" kartē, kas tiek uzskatīta par visizteiktāk pateicīgāko aizsardzības jeb CT puses karti, "Astralis" parādīja, ka arī atspēlēšanās no 4:11 komandai nav par grūtu, panākot papildlaiku. Tajā pie 18:19 otrajā papildlaikā lielisku nervu izturību parādīja Jame, dūmos vienkārši izslēdzot bumbu, bet trešajā VP beidzot izrāva panākumu - 25:23

Viss izšķīrās "Vertigo", kurā pirms šī turnīra Gaļinska komanda bija izcīnījusi sešas uzvaras pēc kārtas. Pret EG gan "Virtus.pro" zaudēja, un tāds scenārijs atkārtojās arī šoreiz. Pirmais puslaiks bija līdzīgs (7:8), bet otrajā VP T pusē ieguva vien divus punktus, piedzīvoja zaudējumu - 9:16 un 1:2.

Jāatgādina, ka neoficiālajā pasaules čempionātā "IEM Katowice 2021" VP ceturtdaļfinālā pieveica "Astralis", tādējādi šoreiz "Astralis'" komanda revanšējās par zaudējumu. Nākamo spēli Gaļinska komanda aizvadīs rīt, vienos tiekoties ar "Fnatic".

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/stats/matches/...