Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky turpina uguņot, "FaZe" izglābjas un iekļūst "BLAST Premier" finālā

Rolands Eliņš

broky turpina uguņot, "FaZe" izglābjas un iekļūst "BLAST Premier" finālā
Helvijs broky Saukants. Foto: @brcho/HLTV

Datorspēles CS:GO vienā no rudens nozīmīgākajiem turnīriem "BLAST Premier Fall Finals" finālmaču sasniedzis Helvijs "broky" Saukants, kurš kopā ar savu komandu "FaZe" pusfinālā neticami atspēlējās otrajā kartē un beigās ar 2:1 pieveica Zviedrijas komandu "Ninjas in Pyjamas". Savukārt otrā pusfinālā dāņu "Heroic" ar 2:1 pārspēja Mareka "YEKINDAR" Gaļinska pārstāvēto "Liquid".

• "FaZe" pēc lieliskā snieguma grupu turnīrā šodien sanāca daudz smagāks pārbaudījums, kurā tikai ar lielām pūlēm izdevās izglābties no zaudējuma. Pusfināla mači jau tika aizvadīti nevis studijā, bet pārpildītā Kopenhāgenas arēnā, tiesa, vakara spēles izskaņas beigas (jau pēc pusnakts) krietna daļa līdzjutēju nesagaidīja.

• "FaZe" ar šo uzvaru garantēja sev vismaz 85 tūkstošu dolāru lielu prēmiju, turklāt rītdien finālā būs iespēja iegūt galveno balvu – 200 tūkstošus dolāru. Pret "Heroic" viena spēle jau tika aizvadīta grupu turnīrā, kur "FaZe" uzvarēja ar 2:0.

• "broky" turpināja aizvadīt lielisku turnīru un izcēlās ar labāko statistiku savā komandā – viņš sakrāja 74-51 un tika pie reitinga 1.30. Viņa vidējais reitings šajā turnīrā ir 1.35, kas ir pārliecinoši labākais starp visiem dalībniekiem.

• Mača pirmajā kartē ("Overpass") jau sākumā "broky" izcēlās ar iespaidīgu šāvienu kombināciju, kad trāpīja divus neticamus snaipera šāvienus pēc kārtas. Tas tobrīd palīdzēja lauzt mača gaitu un ļāva "FaZe" pārņemt iniciatīvu. "broky" kopumā aizvadīja izcilu pirmo karti, vienubrīd viņam bija statistika 22-8, taču ar to izrādījās par maz, lai komanda tiktu pie uzvaras – "NiP" uzvarēja ar 16:11.

• Pēc tam spēle noritēja jau "FaZe" izvēlētajā "Nuke" kartē, bet arī šeit spēle nevedās, un Zviedrijas komanda uzņēma drošu kursu pretim uzvarai visā spēlē, iegūstot vadību 14:8. Taču "FaZe" nepadevās, izcili nospēlēja igaunis "ropz", un izdevās atspēlēties, panākot papildlaiku, kurā "FaZe" uzvarēja ar 19:16.

• Izšķirošo karti "Mirage" "Faze" sāka pārliecinoši, bet atkal pieļāva pretinieku atspēlēšanos. Otrā puslaika ievadā "broky" pistoļu raundā atzīmējās ar četriem fragiem, un "FaZe" tika pie vadības 12:7. Šoreiz nekādas sensācijas vairs nenotika, "broky" pēc mazāk pamanāma snieguma otrajā kartē atkal bija uzdevumu augstumos, un "FaZe" nokārtoja sev vietu finālā, trešajā kartē uzvarot ar 16:8.

• Otrā pusfinālā "Team Liquid" ar Mareku "YEKINDAR" Gaļinski sastāvā cīnījās pret mājinieku komandu "Heroic" un piekāpās ar 1:2 (10:16 "Overpass" kartē, 19:17 "Inferno" kartē un mazcerīgs 9:16 "Vertigo" kartē).

• "YEKINDAR" bija labākā statistika komandā, izceļoties ar 74-58 un reitingu 1.30. Mareks līdz ar to šobrīd ieņem otro vietu starp visa turnīra labākajiem spēlētājiem, skatoties individuālo statistiku (atpaliekot tikai no "broky"), taču finālu viņa komandai neizdevās sasniegt.

• "Liquid" par apstāšanos pusfinālā nopelnīja prēmiju 40 tūkstošu dolāru apmērā. Par spīti tam, ka "Liquid" neuzvarēja nevienā no turnīriem, ar kuriem bija iespējams kvalificēties "BLAST" sezonas finālturnīram, "YEKINDAR" komanda tāpat ieguva tiesības tajā piedalīties, pateicoties savai augstajai vietai rangā.

• Šobrīd Kopenhāgenā notiekošā rudens "Finals" turnīra uzvarētāja būtu garantējusi vietu finālturnīrā, taču gan "FaZe", gan "Heroic" tam vietu jau nokārtojušas, attiecīgi pie ceļazīmes tika papildus komanda no ranga, kas izrādījās tieši "Liquid".

• Rītdien lielais fināls sāksies 18:30, un to tiešraidē ar latviešu komentētājiem piedāvās arī "Goexanimo" savos "Youtube" un "Twitch" profilos.

"BLAST Premier Fall Final 2022" individuāli labākie spēlētāji (atlicis vairs tikai fināls)

V.SpēlētājsValstsKomandaReitings
1.brokyLatvijaFaZe1.35
2.YEKINDARLatvijaLiquid1.27
3.stavnDānijaHeroic1.21
4.NiKoBosnija un HercegovinaG21.21
5.rainNorvēģijaFaZe1.21
6.m0NESYKrievijaG21.20

Izmantotie resursi:
CS:GO News & Coverage | HLTV.org

1 2 42 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2022-11-27 06:06, pirms gada
Brokysaukants lielisks pistołu raundos
Ugunīgs

  -2 [+] [-]

, 2022-11-27 08:42, pirms gada
Es vēl saprastu.. nu..mēģinātu saprast, ja runa būtu par sporta spēlēm..kāds sakars CS un šim portālam...kaut kur dzirdēju, ka tetrim arī notiek sacensības...kur raksti?

  -1 [+] [-]

, 2022-11-27 09:09, pirms gada
RAZOR rakstīja: Es vēl saprastu.. nu..mēģinātu saprast, ja runa būtu par sporta spēlēm..kāds sakars CS un šim portālam...kaut kur dzirdēju, ka tetrim arī notiek sacensības...kur raksti?
Latvieši piedalās ?

  +1 [+] [-]

, 2022-11-27 09:45, pirms gada
RAZOR rakstīja: Es vēl saprastu.. nu..mēģinātu saprast, ja runa būtu par sporta spēlēm..kāds sakars CS un šim portālam...kaut kur dzirdēju, ka tetrim arī notiek sacensības...kur raksti?
Ko smirdi te, ja neinteresē? Broky malacis, vakarā jāņem kauss un mwp. Yekindar ar skaisti vilka, bet nu TL bez top5-7 awp kadra būs grūti.

     [+] [-]

, 2022-11-27 09:48, pirms gada
Turpinot RAZOR tēmu, vai CS ir vienīgā geimeru elites spēle, ap kuru griežas esporta bizness? Neesmu geimeris, bet pāris paziņas nopietni spēlē (pavada daudz sava brīvā laika) tīkla spēles , un CS viņi nespēlē. Varbūt kāds zinātājs varētu uzcept objektīvu un kvalitatīvu rakstu par esporta veidu hiearhiju pasaulē.
Un atbildot DoOrDie par to, ka jāraksta par sporta veidiem, kur piedalās latvieši, tad kāpēc vēl šeit ir raksti par NFL?

  -1 [+] [-]

, 2022-11-27 11:26, pirms gada
H3pl Tu vārdus savus izvēlies...varenais dīvāna komentētāj...vienkarši sporta būtība ir tāda, lai sekmētu to, ka cilvēks dzīvo aktīvi, veselīgi...trenētos. Es nedomāju, ka esports atbilst šiem kritērijiem.

     [+] [-]

, 2022-11-27 11:34, pirms gada
Jo par NFL cīnās Ralfs Rūsiņš. Un kurš no Latvijas piedalās tetris turnīrā?

  -1 [+] [-]

, 2022-11-27 11:48, pirms gada
To Flipers...1. Pirmkārt, jautājums par to, vai esportu var uzskatīt pat sportu? 2. Kādēļ spēli, kurā teroristi spēlē pret SUV ir eksporta etalons..
Vai sporta ideja pašā būtībā nav apvienot cilvēkus, vienot tos utt? Tu taču atceries šos visus stāstus, kad atntīkajos laikos sporta spēļu laikā apturēja karus utt. Nu un tad kādēļ cs ir esporta etalons šajā portālā? Kāpēc neraksta par Fifa turnīriem? Ierakstiet youtube fifa turnīrus un paskatieties, kāda tur auditorija.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-27 12:32, pirms gada
RAZOR rakstīja: H3pl Tu vārdus savus izvēlies...varenais dīvāna komentētāj...vienkarši sporta būtība ir tāda, lai sekmētu to, ka cilvēks dzīvo aktīvi, veselīgi...trenētos. Es nedomāju, ka esports atbilst šiem kritērijiem.
Helo, kādā aizvesturē dzīvo Tu ? Man jau likās,ka sen šis jautājums par to,vai esports ir sports, ir izrunāts. Jau sen ir skaidrs,ka arī esporta tu nevari būs labākais, ja neuztur sevi formā, gan fiziski ,gan garīgi. Te čaļi pavada stundām treniņos- gan serveri, gan svaru zālēs, gan strādājot ar psihologiem utt. NEVIENU citu datorspēli pat salīdzināt ar cs nav jēga ne auditorijas, ne balvu fondā, ne mārketinga, ne profesionalitātes ziņā. Cs ir jau ir gadu desmitiem populāra spēle, visas pārējās nāk un iet, visi Fortnite utt. Cs sevi ir izveidojis par smagsvaru, kur grozās vairs ne tikai miljoni,bet jau daudz vairāk. Spēlētājus jau ja ne gluži par miljonu tad tuvu tad pērk un pārdod. Pēdējais Major Brazīlijā... cilvēki arēnā vairāk nekā Latvijā futbola virslīgā visas sezonas laikā, nemaz nerunājot par miljoniem skatoties strīmu. Vienkārši, lūdzu, nevajag vairs sitos jautājumus par to vai esports ir sports. Ir un punkts.par visu pārējo vari droši uzjautāt mātei googlei.

     [+] [-]

, 2022-11-27 12:38, pirms gada
RAZOR rakstīja: To Flipers...1. Pirmkārt, jautājums par to, vai esportu var uzskatīt pat sportu? 2. Kādēļ spēli, kurā teroristi spēlē pret SUV ir eksporta etalons..
Vai sporta ideja pašā būtībā nav apvienot cilvēkus, vienot tos utt? Tu taču atceries šos visus stāstus, kad atntīkajos laikos sporta spēļu laikā apturēja karus utt. Nu un tad kādēļ cs ir esporta etalons šajā portālā? Kāpēc neraksta par Fifa turnīriem? Ierakstiet youtube fifa turnīrus un paskatieties, kāda tur auditorija.
Ar baudu skatos kā MMA tuvina cilvēkus. Tik ļoti satuvina, ka parasti viens izslēdzas vai vispār nomirst. Vecais, Tu jau te aizej kaut kādas galējībās un piekasies pie tā kur nevajag. Pat ja CSā teroristus par pelēm un CT par kaķiem pārtaisīts, tā ir, bija un būs labāka un populārākā spēlē ever. Aizņem paņem aliņu, nomierini nervus, nokačā cs un izbaudi !

  +1 [+] [-]

, 2022-11-27 12:43, pirms gada
guntis86 rakstīja: Turpinot RAZOR tēmu, vai CS ir vienīgā geimeru elites spēle, ap kuru griežas esporta bizness? Neesmu geimeris, bet pāris paziņas nopietni spēlē (pavada daudz sava brīvā laika) tīkla spēles , un CS viņi nespēlē. Varbūt kāds zinātājs varētu uzcept objektīvu un kvalitatīvu rakstu par esporta veidu hiearhiju pasaulē.
Un atbildot DoOrDie par to, ka jāraksta par sporta veidiem, kur piedalās latvieši, tad kāpēc vēl šeit ir raksti par NFL?
Raksta par CS jo tur piedalās latvieši. Par tādu DOTA 2, PUBG u.c. neraksta jo tur nepiedalās latvieši tādā līmenī, un tad par TETRI rakstīs, ja latvieši būs līmenī. Tāda tā doma bija.

     [+] [-]

, 2022-11-27 12:56, pirms gada
Estijjs...es Tev varu pateikt tā...visiem cilvekiem ir nepieciesamas fiziskās aktivitates un garīgais lidzsvars...pietam, es ceru, ka Tu saproti, ka, lai esporta gūtu rezultatus, Tev vienkarši ir jasēž pie konsoles..jaskatās youtube, vai jāpērk trenera pakalpojumus un....jatrenējas. otrkārt......te ir piemērs par to, kuri esportisti ir vispelnošākie
https://www.esportsearnings.com/pla...

Paskaties , cik no tiem ir cs....

Treškārt...ļoti ienesīga ir ari pieaugošo industrija...kas zina, varbūt kadreiz sporta portalos būs 18+ sadaļa..galu galā arī liela fiziskā slodze.

     [+] [-]

, 2022-11-27 13:21, pirms gada
RAZOR rakstīja: Estijjs...es Tev varu pateikt tā...visiem cilvekiem ir nepieciesamas fiziskās aktivitates un garīgais lidzsvars...pietam, es ceru, ka Tu saproti, ka, lai esporta gūtu rezultatus, Tev vienkarši ir jasēž pie konsoles..jaskatās youtube, vai jāpērk trenera pakalpojumus un....jatrenējas. otrkārt......te ir piemērs par to, kuri esportisti ir vispelnošākie
https://www.esportsearnings.com/pla...

Paskaties , cik no tiem ir cs....

Treškārt...ļoti ienesīga ir ari pieaugošo industrija...kas zina, varbūt kadreiz sporta portalos būs 18+ sadaļa..galu galā arī liela fiziskā slodze.
Vecais, ko Tu gribi pierādīt? Ka cs nav sports ? Nu nebūs. Ja Tu tā uzskati,tad ok, tava izvēle, bet kāpēc Tev šeit savas negācijas ir jāizgāž? Tu tērē savu laiku rakstot komentārus zem esporta raksta sporta ziņu mājaslapā. Apsveicu, Tu piekrīti, ka esports ir sports. Tagad arī brake dance un skateboard ir olimpiskajās spēlēs, tad par ko ir runa..

     [+] [-]

, 2022-11-27 13:26, pirms gada
Tu pie šautriņu mešanas sacensību rakstiem arī šitā cepies,ka tas nav sports ? Vai arī tas ir sports ? Kas tad tur tāds, vienkārši stundām trenejies mest triple 20 un būs ok. Pēc tavas loģikas tā sanāk.

     [+] [-]

, 2022-11-27 13:46, pirms gada
Tālāk...uzrakstīšu, kādēļ esports nav sports tādā izpratnē, ka par to būtu jāraksta šeit
1. Esports lielākajā daļā gadījumu ir individuāls aktivitātes veids (pat ja Tu spelē komandā), kurā panākumus lielā mērā nosaka pieredze, iemaņas, psiholoģiskā gatavība. Problēma ir tāda, ka šo pieredzi un iemaņas Tu iegūsti ar praksi un treniņiem pie datora vai konsoles. Es neesmu prof esportists, bet 2022 gada fifa es spēlēju tīklā 2 division rivals. Kopā ir 10 rivals līmeņi...nokļūt līdz 5-4 Tev var palīdzēt iedzimta prasme spēlēt ar kontrolieri...viss, kas ir 3 un uz augšu...tur tik viegli nesanāks...ir jāzina ka lietot labo "stiku"...ir jāzina taimings.. ir jāzina skill moves..ir jāzina kombinācijas.. ir jāprot spēlēt a
pareizi aizsardzībā utt...dominējoši lielākā daļa cilvēku, 98% pūļu pievērš savai prasmei lietot kontrolieri, nevis trenažieru zālei vai psihologam....
2. Kad esportistam ir vajadzīga trenažieru zāle? Tā kā jebkurā sēdošā aktivitāte Tev ar laiku var sākt sāpēt mugurā, pleci.. var rasties galvassāpes. Tieši tādēļ cilvēks var staigāt uz masāžām vai uz zāli, lai risinātu šis problēmas...psihologs? Nu nesmīdiniet...cilvēki ar smagām depresijam neiet pie psihologiem...Tu vismaz zini cik maksā mūsdienās psihoterapeits? CTur ir liela konkurence un cilvēku skaits, kas ko peļņa vēršus pret cilvēku skaitu, kas vispār piedalās nav pat komentāru vērts...
3. Rezumē...esports nav pat tuvu tāds aktivitates veids, kurā fiziskā vai psiholoģiskā slodze kaut vai tuvu līdzinātos reāla sporta slodzes līmenim. Tādēļ...ja tam ar sportu nav nekāda sakara.

     [+] [-]

, 2022-11-27 13:50, pirms gada
Kādēļ rakstu...un kādēļ es nevaru to darīt...es ieeju sporta portālā..ieraugu rakstu...man par to kopumā ir kritisks vērtējums.. es zolīdi izsaku savu viedokli...kāds piekrīt.. kāds ne...tā ir diskusija...Jūs taču atbildat uz maniem komentāriem...proti virzat diskusiju tālāk

     [+] [-]

, 2022-11-27 14:01, pirms gada
Un vēl kādēļ rakstu...rakstot par esportu...Jūs popularizējot sēdošā dzīvesveidu...jo 40+ gadus vecs cilvēks diez vai metis nost visu un sāks spēlēt nopietni cs...visticamāk to sāks darīt jaunieši, kas gribēs but par nākamajiem broky...cik no viņiem par tadiem klus? Un cik liela daļa vienkarši deldēs laiku? Vai man nav vienalga? Varbūt.. bet es tomer vēlētos, lai jaunā paaudze vairāk dzīvo reālajā dzīvē...redzi, kad no tevis nesanāk Krištiano Ronaldu, tad Tev vismaz uz kādu laiku paliek Tava forma...a spēlējot esportu..Tev paliek tikai emocijas virtuālā pasaulē

     [+] [-]

, 2022-11-27 14:37, pirms gada
Tas nav sports. Tad jau labāk (daudz labāk),cik Jānis grāmatas izlasījis

     [+] [-]

, 2022-11-27 14:56, pirms gada
Autosports arī nav sports, jo sēdi tik pie stūres un spaidi pedāļus. Visi autosportisti ir skaliņi lai auto būtu vieglāks un ātrāks.

     [+] [-]

, 2022-11-27 14:56, pirms gada
arish...tā kā Tavs otrais teikums vairāk līdzinās trollingam, tad piebildīšu, ka esports ir vienīgais "sporta veids" (varbut ir vel kadi?), kurā Tava panākumu atslēga slēpjas prasmē nekustīgi sēdēt krēslā ar kontrolieri rokās un kustināt pirkstus pareizajā vietā un laikā. Bez ironijas.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-27 15:02, pirms gada
Rūjienas Niknais rakstīja: Brokysaukants lielisks pistołu raundos
Ugunīgs
tur jau beigās nažu raunds brokysaukantu izvilka. labi,ka beigās to skrūvgriezni izvilka ,ar kuru pēdejo bosu nodūra

     [+] [-]

, 2022-11-27 15:09, pirms gada
madmatixx...šis jau bišķ labāks arguments...bet nu tomēr arī tālu no ideālā...car driveriem ir jābūt ļoti labai fiziskai un mentalai sagatavotibai, lai izturētu karstumu (biezi vien)...saglabātu mieru ekstrēmos apstākļos, ātri pieņemtu lēmumus un nodrošinātu maksimālu fokusēšanos trasē...nu nerunā Tu mulķibas...johaidī...

     [+] [-]

, 2022-11-27 15:16, pirms gada
Tavi argumenti attiecas arī uz profesionālajiem cs spēlētājiem jo Best of 5 izspēļu kārtība var ilgt vairāk kā 3 stundas. Arī cs spēlētājiem jāpieņem ātri lēmumi neparedzamos apstākļos un maksimālu fokusēšanos kartē. Autosportistiem trase nemainās. Tev ir jābrauc tas pats ko tu treniņos jau esi atbraucis un vienīgie apstākļi kas var mainīties ir laikapstākļi. Tā kā nerunā muļķības RAZOR.

     [+] [-]

, 2022-11-27 15:18, pirms gada
Vot tur tā lieta...es iedomājos ka pieaugusi cilvēki pilna nopietnībā sporta portālā pārrunā teroristu un SUV cīņu ar nažiem uz nāvi...vai nu dotu 2...tur arī laikam var pārrunāt maģijas līmeņus?

     [+] [-]

, 2022-11-27 15:25, pirms gada
Labprāt ar tevi pārrunātu fiziskās sagatavotības treniņus, lai labāk panestu karstumu. Kādu rutīnu iesaki lai labāk sagatavotos aukstajam ziemas periodam? Varbūt varu uztreneties tā, ka māja nebūs jāsilda vispār, ietaupīšu kāpostu uz gāzi.

     [+] [-]

, 2022-11-27 15:25, pirms gada
Madmatixx...piedod..Tu nesaproti par ko runā...es nebraucu ar masīnām, bet es lecu ar izpletni....ko tur daudz? Fizika jau nemainas, horizonts redzams, vai nē? Bet! nepareiza rīcībā man var maksāt dzīvību. Autosports, kurā cilvēki brauc uz ātrumu un cenšas viens otru apdzit ir bīstams...nu nesalīdzināmi sportu, kurā kļūda var maksāt dzīvi ar dzisanos pakaļ pretiniekam virtuālajā mapē.. nu galu galā...ieraksti google pameklē, cik sagatavotiem jābūt driveriem (ja netici man)

     [+] [-]

, 2022-11-27 15:30, pirms gada
Madmatixx...es Tev labprāt visu izskaidrotu, tikai žēl, ka Tev pašam nav intereses pameklēt...padomā par to, kādas sagatavotības cilvēki labāk pielagoti ekstremaliem apstakliem, alu gala padoma, vai un kāda slodze rodas strauji bremzējot utt...padomā ..varbūt tad varam pārrunāt.

     [+] [-]

, 2022-11-27 15:32, pirms gada
https://www.polar.com/blog/racing-c...

Lūk uz ātro...ja vajag un Tev pašam nesanāk atrast, padod ziņu

     [+] [-]

, 2022-11-27 15:34, pirms gada
Mēs runājam par sportu vai par sportiskajām aktivitātēm un to risku veselībai? Jo šķiet tu jau sāc putroties te. Likās ka runā par sportu un tā definīciju? Tenisā dzīvībai risks ir tik cik atraut ar bumbiņu pa pieri, tātad autosports ir sportiskāks jo lielāka iespēja atlaist kātus?

     [+] [-]

, 2022-11-27 15:39, pirms gada
Lūk šeit arī Tev uz ātro
https://www.menshealth.com/fitness/...

     [+] [-]

, 2022-11-27 15:46, pirms gada
Nē nē nē...izlasi savu komentāru 15 25...viens cits komentetajs ieprieks rakstija, ka car drivers ari nav sports, jo vini sež un spiez pedalus ....es teicu, ka tas ir sports, jo lai butu par car driveru ir nepieciesama laba fiziska un mentala sagatavotiba


Mans galvenais arguments ir saistīts ar to, ka esports nav nekāds sports, jo tas ir sedošs aktivitates veids, kura fiziska un psihologiska slodze ir nesalidzinama mazaka par to, kura ir aktivitates, kuras uzskata par klasisko sportu. Savus argumentus es izklāstīju pietiekami plaši.

     [+] [-]

, 2022-11-27 15:57, pirms gada
Autosports ir sēdošs sports. No kurienes rāvi ka psiholoģiskā slodze ir nesalīdzināmi mazāka par jebkuru citu "klasisko" sportu? No pieredzes varu teikt ka spēlējot Mateja futbola līgas finālā, spriedze bija tik pat liela kā spēlējot ESL cs izslēgšanas spēlēs. Labāko spēlētāju reakcija ir pielīdzināma iznīcinātāju pilotu reakcijai. Prasmju un iemaņu sāncensība izklaides nolūkos ir vistiešākā sporta definīcija.

     [+] [-]

, 2022-11-27 16:04, pirms gada
Un visbeidzot..kāpēc man nepatīk esporta popularizēšana šādos portālos, lai gan es atzīstu, ka spēlēt spēles nav nekas slikts, ja to dara mēreni. Sports ir tas, kas padarara cilvēku labāku.. tas ļauj uzlabot fizisko un emocionālo stāvokli...piemēram, mana bērnībā (lai gan esmu jau vecs..man ir teju 30) vecāki teica bērniem, lai nesēž ilgi pie datora, bet iet padraiskoties ārā, pabraukāt ar riteni utt. Es nezinu, vai bija vecāki, kuri priecajas par to, ka viņu bērni ir geizeri. Lai gan es savam bērnam nopirktu psp5, es arī nevēlētos lai visi vakari paiet pie konsoles.

Esporta, ja to popularizē bez tā neiztikt...tur panākumu atslēga slēpjas tava commitment sēdēt pie konsoles ilgi jo ilgi, lai trenētos. Pie tam šī aktivitāte nu nekadigi neuzlabo Tavu fizisko kondīciju, neveicina socializēšanās utt. Tādēļ gaming nav nekas slikts, bet es uzskatu, ka ir nepareizi par to rakstīt sporta portāla

     [+] [-]

, 2022-11-27 16:13, pirms gada
Madmatixx Tu nepareizi izlasiji...es teicu, ka ESPORTĀ psiholoģiskā un fiziskā slodze ir nesalīdzināmi mazāka par klasisko sportu...vēlreiz.. Varbūt top esporta sacensības tie spēlētāji sēž ar pulsu 200 ...īpaši, ja balvu fondā ir labs...vienkārši problēma, ka man nepatīk, ka to popularizē.. jo lielāka daļa auditorijas nekad nekļūs par esportistiem un nopelnīs ar to naudu. Arī klasiskajā sportā retais Latvijā var pelnīt naudu...bet, pēc tam, kad viņš paskraidīs pa futbola laukumu skolas gados, pabraukās pa nometnēm..viņam kaut kas paliks...viņš būs enerģisks, dzīvos kustība viņam būs ko atcerēties utt....esporta jaunietis neko sevi neuzlabos...viņš no tā nekļūs tievāks, spēcīgāks, ātrāks...

     [+] [-]

, 2022-11-27 16:31, pirms gada
Pie tam...Madmatixx Tevis teiktais par iemaņam un prasmem saja sakara ir muļķības. Klasiskajā sportā iemaņas ir transferable, piemēram Lēnss Armstrongs bija ne tikai labs riteņbraucējs, bet arī uzvarēja Ironman...tāpēc, ka fiziskie treniņi veicināja viņa fizisko sagatavotību kopumā...nu un ko cs sportists darīs piem Fifa vidē? Kur viņš tas iemaņas ārpus cs go smilskastes varēs izmantot...nu..citos sportos (ja cs ir sports)..?
1 2 42 komentāri