Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky ar uzvaru pār YEKINDAR garantē vietu "Major" turnīra otrajā kārtā

Rolands Eliņš

broky ar uzvaru pār YEKINDAR garantē vietu "Major" turnīra otrajā kārtā
Helvijs broky Saukants ar FaZe komandas biedriem. Foto: HLTV

Šodien esporta turnīrā "PGL Stockholm Major 2021", kas ir gada vērienīgākais notikums datorspēles CS:GO sacensībās, sacentās abu latviešu esportistu pārstāvētās komandas, un Helvija broky Saukanta "FaZe" ar 2:0 pārspēja "Virtus.pro", nodrošinot sev vietu nākamajā kārtā, kamēr Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētajai komandai par to vēl būs jāpacīnās.

# Gan "FaZe", gan "Virtus.pro" vakar, turnīra pirmajā dienā, bija izcīnījušas divas uzvaras divās spēlēs, kas abas komandas saveda kopā augšējā zara izspēlē. Ar šodien gūto uzvaru "FaZe" savāca nepieciešamo trīs uzvaru skaitu, lai nokārtotu sev vietu nākamajā kārtā, kamēr "Virtus" ar bilanci 2-1 vēl nepieciešama trešā uzvara, kura būs jāizcīna divu spēļu laikā.

# Šodienas mačā, kas kļuva par pirmo, kurā "Major" ietvaros sacentušies divi Latvijas esportisti, "FaZe" uzvarēja ar 16:14 un 16:6, turpinot rādīt pārliecinošu sniegumu. Līdz ar šodienas uzvaru "FaZe" garantējusi vismaz 17.5 tūkstošu dolāru prēmiju, kas pienāksies par 16. vietu, taču tēmēs vēl augstāk – par iekļūšanu ceturtdaļfinālā prēmija būs 70 tūkstoši, bet uzvara finālā tiks atalgota ar prēmiju viena miljona dolāru apmērā.

# "FaZe" turnīra otro kārtu sāks 30. oktobrī, kad sistēma būs līdzīga – tur jau gaida astoņas labākās komandas pēc ranga, kurām pievienosies pirmās kārtas astoņas labākās komandas, un, lai no šī 16-nieka tiktu ceturtdaļfinālā, būs jāizcīna trīs uzvaras piecos mačos.

# Šodienas spēlē pirmā karte bija "Mirage", kurā "FaZe" bija labāka jau pirmajā puslaikā, iegūstot vadību 5:0 un 8:1. "Virtus.pro" izdevās labs izrāviens, apmainoties pusēm, uz brīdi pat pārņemot vadību (13:12), taču kartes izspēles beigās "FaZe" bija pārāka ar16:14.

# Otrajā kartē "Ancient", ko izvēlējās broky komanda, "FaZe" jutās daudz pārliecinošāk un pēc uzvaras 9:6 pirmajā puslaikā dominēja un beigās bija pārāka ar 16:6, otrajā puslaikā tā arī nezaudējot nevienu raundu.

# broky ar reitingu 1.20 bija trešais labākais savā komandā un atzīmējās ar statistiku 37-25, kamēr izcila spēle kanādietim Raselam Twistzz van Dalkenam, kuram bija statistika 48-30. Arī YEKINDAR bija trešā labākā statistika savā komandā (34-40 un reitings 0.87).

Izmantotie resursi:
CS:GO News & Coverage | HLTV.org