Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR labākais, "Virtus.pro" izlaiž pārsvaru visās kartēs, bet beigās izmoka uzvaru

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

YEKINDAR labākais, "Virtus.pro" izlaiž pārsvaru visās kartēs, bet beigās izmoka uzvaru
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: Talkesport

Ar milzu pūlēm otro uzvaru Datorspēles CS:GO turnīra "ESL Pro League" D grupā izcīnījusi Mareka YEKINDAR Gaļinska komanda "Virtus.pro", kas visās kartēs pamanījās izlaist lielas vadības, bet uzvarēja divos papildlaikos un ar 2-1 (19:17, 9:16, 19:17) pieveica "Evil Geniuses". Gaļinskis bija komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 83 punktiem.

Dalību turnīrā "Virtus.pro" iesāka vakar, ar 2:0 diezgan droši pieveicot "Endpoint". "Evil Geniuses" turpretī parūpējās par pārsteigumu, ar 2:1 uzvarot vienu no pasaules labākajām komandām "Astralis". Tas solīja aizraujošu spēli starp abām komandām, un tā par tādu arī kļuva, divās kartēs uzvarētāju noskaidrojot vien papildlaikā.

Pirmo karti ("Overpass") izvēlējās "Evil Geniuses", taču pārliecinoši to iesāka VP, kas pirmajā puslaikā CT pusē izvirzījās vadībā ar 11:4. Pie tam Gaļinska komanda uzvarēja arī pistoles raundu otrajā puslaikā, šķietami jau nodrošinot uzvaru (14:4). Taču nesaki hop pirms neesi pārlēcis - uzbrukuma pusē "Virtus.pro" bieži spēja iegūt pirmo punktu (parasti to izdarīja tieši YEKINDAR, tomēr uzbrukuma noslēgums kliboja. "Virtus.pro" spēja uzvarēt 25. raundā un ieguva sev piecas iespējas uzvarēt pamatlaikā, taču netika izmantota neviena - 15:15. Pie tam, arī papildlaikā "Virtus.pro" nespēja uzvarēt T pusē beidzot uzvaru raundā pirmajos divos raundos, bet 33. raundā vien Jame "Ace Clutch" jeb pieci punkti vienā raundā ļāva VP beidzot uzvarēt uzbrukumā. Papildlaika otrajā puslaikā aizsardzībā Gaļinska komanda beidzot pielika punktu kartei - 19:17. Iespaidīga statistika pirmajā kartē Jame un YEKINDAR - abi kopā savāca 72 no 128 komandas punktiem.

Arī otro karti VP iesāka lieliski, T pusē šoreiz spēlējot daudz veiksmīgāk un, pateicoties YEKINDAR agresivitātei, izvirzījās vadībā ar 8:4. Tomēr turpinājums izvērtās briesmīgs - EG izcīnīja uzvaru 11 (!) raundos pēc kārtas, pie tam nevienā pat netika novietota bumba. "Virtus.pro" aizsardzībā iespēja vien vienu punktu, piedzīvojot loģisku zaudējumu - 9:16.

"Inferno" VP iesāka ar 8:0, YEKINDAR bieži dodoties neticami tālu uz priekšu no aizsardzības pozīcijas. Puslaiku Gaļinska komanda atkal pabeidza ar 11:4 un atkal uzvarēja arī otrā puslaika pirmos trīs raundus. Taču turpinājums bija īstens Deja Vu - VP netika pat tuvumā bumbas novietošanai nākamajos sešos raundos, bet brīžos, kad spēja, tas patērēja tik lielus spēkus, ka bumbas nosargāšanai vairs spēka nepietika. Pie 14:15 "Virtus.pro" beidzot spēja gūt punktu un panākt papildlaiku, kurā Kazahstānas komanda uzvarēja pirmo puslaiku (17:16), EG ieguva punktu, vien pateicoties fantastiskam trāpījumam cauri dūmiem, bet beigās YEKINDAR un buster agresivitāte beidzot nodrošināja uzvaru VP - 19:17 un 2:1 sērijā.

YEKINDAR spēlē ieguva 83 punktus un reitingu 1.39. Nākamo spēli "Virtus.pro" aizvadīs rīt, 13:00 cīnoties ar "Fnatic".

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/stats/matches/...