Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

"FaZe" komandas sastāvs: četras esporta zvaigznes un latvietis broky

Rolands Eliņš

"FaZe" komandas sastāvs: četras esporta zvaigznes un latvietis broky
Broky (centrā) ar komandas biedriem. Foto: HLTV

Latvijas esportists Helvijs Saukants jeb broky pārstāv slaveno „FaZe Clan” komandu, ar ko piedalās „Counter Strike:GO” turnīros. Komandā ir pieci spēlētāji, un broky ir nepārprotami nonācis esporta zvaigžņu sastāvā, tiesa, šī sastāva pašas labākās dienas ir meklējamas pagātnē. Šajā materiālā nedaudz plašāk ielūkosimies broky komandas sastāvā un viņu komandas biedru CV.

broky oficiāli pievienojās „FaZe Clan” pagājušā gada septembrī uz pārbaudes laiku un šajā februārī komanda apstiprināja, ka viņš ir kļuvis par pilntiesīgu komandas locekli. Viņa izsišanos šajā elites līmenī ir grūti novērtēt un salīdzināt. Galu galā, iepriekš viņš spēlēja „ex-Epsilon” vienībā, kurai pievienojās tikai 2019. gada februārī. Portāls HLTV broky pievienošanos salīdzinoši tālu no disciplīnas elites esošajai „ex-Epsilon” aprakstīja šādi: „broky šajā komandā ieradās kā plašākai publikai gandrīz nezināms spēlētājs pēc izcelšanās Baltijas valstu sacensībās.”

broky ierašanās „FaZe Clan” sastāvā netika sagaidīta viennozīmīgi (maigi sakot), esporta forumos un ziņu komentāros netrūkst pārsteiguma par to, kā tik spēcīgā komandā tiek iekļauts jauns spēlētājs gandrīz bez lielāko esporta maču pieredzes. Tas vēl jo labāk saprotams tad, ja nedaudz sīkāk iepazīstas ar viņa komandas biedriem.

NiKo

23 gadus vecais Bosnijas spēlētājs Nikola NiKo Kovāčs jau pāris gadus tiek uzskatīts par vienu no labākajiem CS:GO spēlētājiem, par šo godu dažādos viedokļos sacenšoties ar Ukrainas spēlētāju s1mple. NiKo pārstāv „FaZe Clan” kopš 2017. gada un ir ieguvis vairāku prestižu esporta turnīru MVP balvas, ieskaitot „ESL One: New York 2017”, kā arī aizvedis komandu līdz uzvarai 2017. gada „ELEAGUE Premier 2017” turnīrā, par ko komanda saņēma pusmiljonu dolāru lielu balvu.

Viņš tika iekļauts starp pasaules trim labākajiem CS:GO spēlētājiem divus gadus (2017. un 2018. gadā) pēc kārtas portāla HLTV versijā, kā arī NiKo pieder pasaules rekords „Major” turnīros, vienā kartē „izslēdzot” pretiniekus 52 reizes. NiKo nopelnītais esporta prēmijās tiek lēsts 714 tūkstošu dolāru apjomā, kas (šeit un turpmāk pēc Esportsearnings.com datiem) ir 23. rādītājs pasaulē šajā esporta disciplīnā.

rain

Hovards Nīgārds ir 25 gadus vecs spēlētājs no Norvēģijas, kurš „FaZe” pievienojās pirms vairāk nekā četriem gadiem, kas viņu padara par komandas ilglaicīgāko veterānu. Arī viņš var lepoties ar iekļūšanu HLTV pasaules Top10 spēlētāju sarakstā – 2017. gadā viņš tika ierindots ceturtajā vietā. Šajā gadā viņš tika atzīts par minētā „Premier 2017” turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Nīgārda karjeras laikā nopelnītais tiek aprēķināts 731 tūkstoša dolāru vērtībā, kas ir 21. rādītājs šīs spēles vēsturē.

olofmeister

28 gadus vecais Olofs Gustavsons jeb olofmeister iepriekš guva milzīgus panākumus Zviedrijas „fnatic” komandas sastāvā. 2015. gadā viņš palīdzēja komandai uzvarēt divos „Major” turnīros Ķelnē un Katovicē, kur ieguva MVP atzinību. Togad viņš tika atzīts par labāko spēlētāju pasaulē, kamēr nākamajā gadā pasaules rangā bija astotajā vietā. Viņš ir visu laiku panākumiem bagātākais CS:GO spēlētājs izcīnīto titulu ziņā – viņš ticis pie 25 uzvarām augstākā līmeņa turnīros, kas Zviedrijas esportistam nesis prēmijas 873 tūkstošu dolāru apjomā (15. labākais rādītājs spēles vēsturē).

Olofmeister gan vairs ne tuvu nav tik augsta līmeņa spēlētājs kā iepriekš, tam patraucējuši gan rokas savainojumi, gan personīgi apstākļi. Šajā sakarā var pieminēt ESL komentētāju teikto nesen notikušajā „Pro League” spēlē, kad olofmeister bija palicis kartē viens pret trim pretiniekiem. „Jā, kā gan laiki mainījušies,”skumji noteica komentētājs. „Pirms trim gadiem mēs teiktu, ka trīs pārējie spēlētāji ir palikuši vieni pret Olofu.”

coldzera

Brazīlietis Marselu Davids jeb coldzera tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem CS:GO spēlētājiem. Viņš ticis atzīts par gada spēlētāju gan 2016., gan 2017. gadā, un viņa rēķinā ir arī 2016. gada „Game Awards” apbalvojums kā gada labākajam esportistam vispār, nevis tikai CS:GO ieskaitē.

Brazīliešu esportists „FaZe Clan” pievienojās reizē ar broky, un viņš komandā ienāca ar lielu pieredzi. 25 gadus vecais coldzera ir vairāku lielo turnīru uzvarētājs un ieguvis astoņas MVP balvas dažādos augstākā līmeņa turnīros, tiesa, ne reizi pēc 2017. gada. Viņš savā karjerā prēmijās nopelnījis gandrīz miljonu dolāru (988 tūkstošus), kas ir desmitais visu laiku labākais rādītājs šajā disciplīnā.

broky

19 gadus vecais broky gada laikā, ko pavadījis profesionālajā esportā, prēmijās nopelnījis nedaudz vairāk par 100 tūkstošiem dolāru (papildus prēmijām turnīros esportisti arī saņem līgumā noteikto algu no komandām, šīs summas īpaši netiek publiskotas, taču tiek lēstas vidēji starp 3-10 tūkstošiem dolāru mēnesī). Divos lielajos turnīros kopā ar „FaZe Clan” Katovicē un tagad nesenajā „ESL Pro League” viņš nebūt nekrita ārā no komandas, kurā spēlēja kopā ar tik ļoti pieredzējušajiem un titulētajiem kolēģiem, kuriem tomēr ir vienojoša īpašība – lielākie panākumi gūti iepriekš.

HLTV veidotajā pasaules rangā komandām „FaZe” ir bijusi pirmajā vietā 12 nedēļas, bet šobrīd tā atrodas astotajā vietā rangā. Tagad komandai gaidāmas atbildības sacensības Eiropas zonas kvalifikācijā gada lielākajam turnīram – „ESL One: Rio 2020”.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ Rio turnīrs tika pārcelts uz rudeni un sapludināts kopā ar otru „Major” turnīru, kas kopumā padarīs to par visu laiku bagātāko CS:GO turnīru – balvu fonds plānots divu miljonu dolāru apmērā. Tajā piedalīsies 24 komandas, vispirms cīnoties kvalifikācijas turnīros, un Eiropas „Road to Rio” turnīrs sāksies 22. aprīlī un risināsies līdz 17. maijam. 16 dalībnieču vidū būs arī „FaZe Clan”.

  -2 [+] [-]

, 2020-04-20 19:37, pirms 4 gadiem
Nosaukums slikts, broky saukants ir komandas lokomotīve.

  -2 [+] [-]

, 2020-04-20 20:19, pirms 4 gadiem
Tieši tā, broky saukants un niko kovāčs ir top špīleri - līderi
Olafmeistars gan vairs nevelk

  +3 [+] [-]

, 2020-04-20 22:00, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Tieši tā, broky saukants un niko kovāčs ir top špīleri - līderi
Olafmeistars gan vairs nevelk
Kāpēc tu katrā rakstā ralsti viņa "niku" un uzvārdu klāt? Tak saprot tevi visi

  +2 [+] [-]

, 2020-04-20 23:01, pirms 4 gadiem
broky ir labs. Pēc pāris sezonām var kļūt par vienu no TOP esportistiem. lai izdodas!

  +2 [+] [-]

, 2020-04-20 23:14, pirms 4 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Kāpēc tu katrā rakstā ralsti viņa "niku" un uzvārdu klāt? Tak saprot tevi visi
Pie tam uzvārds vienmēr ar mazo burtu

  -3 [+] [-]

, 2020-04-21 07:34, pirms 4 gadiem
Tā saucamie sportisti, CS uz kompja spēlē.... laiki pienākuši

  -2 [+] [-]

, 2020-04-21 08:25, pirms 4 gadiem
kramblers rakstīja: Tā saucamie sportisti, CS uz kompja spēlē.... laiki pienākuši
ēzel, pamēģini pats noskriet sprintā no bāzes līdz plantam pirms tevi pamana naidīgie kontrteroristi, piemēram, inferno mapē..

  +1 [+] [-]

, 2020-04-21 08:54, pirms 4 gadiem
Tāds pats sports kā, piemēram, makšķerēšana. Bet tās naudas, kas tur apgrozās - kosmoss

  +1 [+] [-]

, 2020-04-21 09:12, pirms 4 gadiem
Inferno karte vispār kruta, to broky saukants labi apguvis!
Var redzēt, ka īpaši trenējis šo karti

     [+] [-]

, 2020-04-21 12:15, pirms 4 gadiem
Jūs,bāleliņi mani!
esportu neviens nedēvē par sportu!
Tas ir Esports!

  -1 [+] [-]

, 2020-04-21 12:17, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: ēzel, pamēģini pats noskriet sprintā no bāzes līdz plantam pirms tevi pamana naidīgie kontrteroristi, piemēram, inferno mapē..
Tas attiecas tikai uz pub spēlēm, kad komandā ir vairāk par 10 spēlētājiem. 5 pret 5 praktiski visās mapēs vienmēr T ir priekšroka.

  +3 [+] [-]

, 2020-04-21 13:24, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: ēzel, pamēģini pats noskriet sprintā no bāzes līdz plantam pirms tevi pamana naidīgie kontrteroristi, piemēram, inferno mapē..
tu skrien pats? kurā spēlē tevi var redzēt skrienam? tieši tevi!

  +1 [+] [-]

, 2020-04-21 23:52, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Inferno karte vispār kruta, to broky saukants labi apguvis!
Var redzēt, ka īpaši trenējis šo karti
Tā ir broky saukanta barotuve, domāju viņs ir labākais pasaulē šajā kartē. Niko daudz neatpaliek, bet nomainot veco kleperi, olafu, pret kādu jaudīgāku spēlētāju broky saukants varētu kļūt par visu laiku sasniegumiem bagātāko cs spēlētāju.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-22 00:53, pirms 4 gadiem
Ir forši, ka latvietis un kko sasniedzis, bet rakstīt te par ko tādu ir nožēlojami.

     [+] [-]

, 2020-04-22 16:20, pirms 4 gadiem
r2d2 rakstīja: Ir forši, ka latvietis un kko sasniedzis, bet rakstīt te par ko tādu ir nožēlojami.
cc

     [+] [-]

, 2020-04-22 16:21, pirms 4 gadiem
r2d2 rakstīja: Ir forši, ka latvietis un kko sasniedzis, bet rakstīt te par ko tādu ir nožēlojami.
lol, tu token esi viens no tiem vidusskolas drop-autiem, kas ar cīgu mutē pie hruščenes metā pa grozu ar rajona bezpajumtniekiem un gudri spriež par dinamo, lai vēlāk varētu aiziet uz mučas dzīvokli noskatīties spēli.

     [+] [-]

, 2020-04-24 02:55, pirms 4 gadiem
r2d2 rakstīja: Ir forši, ka latvietis un kko sasniedzis, bet rakstīt te par ko tādu ir nožēlojami.
Spertāl, dotu iemācījies beidzot spēlēt?