Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky iespaidīgs sniegums Katovices turnīra 1. kārtā, uzvar arī YEKINDAR

Rolands Eliņš

broky iespaidīgs sniegums Katovices turnīra 1. kārtā, uzvar arī YEKINDAR
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Vakardien Katovicē, Polijā, sākas prestižais "IEM Katowice 2022" turnīrs datorspēlē CS:GO, kuram ir balvu fonds viena miljona dolāra apmērā. Pie uzvarām tika abu latviešu pārstāvētās komandas.

• Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā "Virtus.pro" komanda ar 2:0 apspēlēja Kopenhāgenas "Flames" un iekļuva augšējā zara otrajā kārtā, kur šovakar 20:30 spēkosies pret Zviedrijas komandu "Ninjas in Pyjamas". Uzvara šajā spēlē garantēs vietu izslēgšanas spēlēs jeb labāko sešiniekā.

• Līdzīgā situācijā nokļuva arī Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe Clan" komanda, kas ar 2:1 pieveica "Team Liquid", ASV komandu. "FaZe" nākamā pretiniece noskaidrosies šodien pēcpusdienā mačā starp Zviedrijas "Fnatic" un Francijas "G2 Esports".

broky bija spēles galvenais varonis, spilgti izceļoties savā komandā un tiekot atzīts par mača MVP.

• Ja šajās spēlēs latviešu komandām sekos zaudējums, nāksies pārcelties uz apakšējo zaru, kur būs nepieciešams uzvarēt divos mačos pēc kārtas, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs.

"Virtus.pro" vietu pamatturnīrā, kurā piedalās 16 komandas, bija garantējusi jau ar savu vietu rangā, attiecīgi vakar aizvadīja pirmo spēli Katovicē. YEKINDAR komanda bija izteikta favorīte, un šo statusu attaisnoja arī mača gaitā, uzvarot abās kartēs (16:9 "Vertigo" kartē un 16:10 "Inferno" kartē).

YEKINDAR pats aizvadīja statistiski ne to pašu iespaidīgāko maču (35-38 un reitings 1.14), kas bija zemākie rādītāji komandā, taču arī mača tiešraidē tika atzīmēts, ka šoreiz nekas vairāk arī nemaz nebija vajadzīgs "Virtus.pro" pārliecinošajā uzvarā pār Dānijas komandu.

"Virtus.pro" pasaules rangā ieņem ceturto vietu, attiecīgi tiek uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm Katovices turnīrā, kurā pirms gada sasniedza finālu. Tolaik gan turnīrs tika aizvadīts attālināti, kamēr šogad spēles tiek izspēlētas Katovices arēnā.

Smagāks mačs izvērtās "FaZe", kas vispirms nokļuva iedzinējos, zaudējot savā izvēlētajā kartē "Mirage" ar 11:16, taču pēc tam iespaidīgi revanšējās pretinieku izvēlētajā "Ancient", uzvarot ar 16:6. Viss izšķīrās "Inferno" kartē, kurā "FaZe" pirmajā puslaikā ieguva krietnu pārsvaru un beigās uzvarēja ar 16:9.

Latvijas jaunais esportists broky līdzjutēju balsojumā tika pārliecinoši atzīts par labāko spēlētāju šajā mačā, saņemot 83% balsu, kam arī bija labi redzams pamats. broky izcēlās ar statistiku 70-37 jeb +33, kas bija pārliecinoši labākā visā spēlē (nevienam citam nebija vairāk par +4). broky ieguva reitingu 1.42, kamēr nevienam citam tas nebija augstāks par 1.17.

Jāpiemin, ka "FaZe" turpina spēlēt bez sava jaunā papildinājuma igauņa Robina ropz Kola sastāvā. Viņš vienā no ziemas lielākajiem CS:GO transfēriem tika iegūts no "Mouz" komandas, taču Katovicē viņam konstatēts pozitīvs Covid-19 tests un jāatrodas karantīnā, taču tiek cerēts, ka turpinājumā viņš varēs pievienoties komandai.

Katovices vērienīgajā turnīrā izslēgšanas spēlēs iekļūs sešas komandas, no kurām divas jau būs garantējušas vietu pusfinālā. "Play-off" mači norisināsies nākamās nedēļas nogalē ar lielo finālu 27. februārī. Čempioni iegūs prēmiju 400 tūkstošu dolāru vērtībā.

Izmantotie resursi:
CS:GO News & Coverage | HLTV.org

     [+] [-]

, 2022-02-18 09:55, pirms 3 gadiem
Broky sniegums varēja būt vēl iespaidīgāks, ja tik daudz "nenopūdelētu" ar AWP.

Yekindara trīs eisi vienā mačā rakstā nemaz nav pieminēti!!!